umilinta publica la locul de munca / daune morale

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
georgescule

Post by georgescule » 27 Sep 2007, 08:32

Buna ziua,

lucrez la filiala din Romania a unei multinationale de miliarde de dolari. In urma unui conflict avut cu seful direct, acesta a vrut sa ma concedieze, incercand in fel si chip sa ma forteze sa imi dau demisia. A recurs la amenintari, presiuni, intimidari, supunandu-ma la umilinte de nedescris in fata subalternilor mei. Am dovezi incontestabile, zic eu, documente, fotografii, martori.

Inca nu a reusit sa ma forteze sa plec, i-am facut un raport la superiorii lui din tara-mama, acestia mi-au promis ca vor ancheta cazul in mod corespunzator.

1) Intrebarea mea principala este: pot sa dau in judecata firma si sa cer daune morale? La ce instanta? Care este procedura?
2) In caz ca este un caz solid, cam ce cuantum as putea sa cer?
3) Sau asta stabileste judecatorul?
4) Ce sanse de reusita am?
5) Exista precedente in Romania?
6) Pot sa merg la Bruxelles sau Strassbourg?
7) Pot sa dau in judecata si firma-mama in tara ei de origine?
8 ) Ce avocat tebuie sa contactez pentru a ma sfatui?
9) Exista ONG-uri care ofera asistenta legala gratuita pentru angajatii tratati nedrept la locul de munca?

As aprecia foarte mult daca cineva competent si obiectiv mi-ar raspunde la toate intrebarile.

Multumesc mult!

axion

Post by axion » 27 Sep 2007, 08:54

Intrebare nr. 6: Da, in excursie!

Pentru celelalte intrebari: angajeaza un avocat, trebuie sa traiasca si el.

georgescule

Post by georgescule » 27 Sep 2007, 10:28

axion wrote:Intrebare nr. 6: Da, in excursie!

Pentru celelalte intrebari: angajeaza un avocat, trebuie sa traiasca si el.
bineinteles ca voi angaja un avocat, daca va fi cazul

intrebarile mele erau mai generale si mai de principiu, ca sa stiu ce posibilitati si sanse am in cazul in care nu voi fi reabilitat de catre superiorii sefului meu; deocamdata nu sunt sigur ca vreau sa intentez proces, depinde ce imi vor raspunde sefii mari la memoriul pe care l-am trimis

asa ca daca esti in domeniu si ma poti ajuta cu un sfat, iti multumesc

altfel, crede-ma ca numai de ironii nu duc lipsa dupa batjocura la care am fost supus

multumesc, sper ca intelegi

Karmina

Post by Karmina » 30 Sep 2007, 17:03

In primul cred ca trebuie sa astepti raspunsul la raportul pe care spui ca l-ai facut. Abia apoi poti sa te gandesti ce faci mai departe.
Pe de alta parte cred ca depinde si de puterea decizionala pe care o are acest "sef direct al tau". Are "puterea" sa te dea afara?

Post Reply