Va rog, ajutati-ma !!

Familiei
Post Reply
evita

Va rog, ajutati-ma !!

Post by evita » 19 Sep 2007, 08:09

Sunt casatorita de 9 luni, insarcinata in 8 luni si trebuie a divortez. Vreau sa stiu exact daca instanta ma poate obliga sa locuiesc cu sotul meu in conditiile urmatoare. Casa este a mea, dar...a bagat bani in ea ptr igienizare, ptr unele imbunatatiri, ceva mobila. Banii care au fost folositi ptr aceste investitii provin din credite bancare. Unul cu 7 luni inainte de casatorie, unul in timpul casatoriei. Tot in timpul casatoriei a cumparat si o masina. Situatia ar fi simpla daca eu as avea posibilitatea de a-i inapoia banii ce i-a bagat in casa, dar in curand, voi ramane doar cu cele 8 mil ptr crestere copil. El, spune ca nu poate pleca deoarece plateste rate si nu-si permite chirie. Imi dau seama ca ii este f greu, nu-mi trece prin minte sa il pacalesc, atat ca nu am de unde sa-i dau si nici in aceeasi casa nu se poate convietui. Revin, cum ma poate obliga instanta sa-i inapoiez banii, din moment ce n-am venituri ??
Multumesc !

marriadellia

Post by marriadellia » 19 Sep 2007, 09:38

e trist..., dar in tot ceea ce ai scris nu ai avut in vedere ca cel mai de pret va fi copilasul vostru. Daca vei deschide actiune de divort, instanta va dispune in ce fel veti imparti bunurile, dar copilasul vostru va creste fara unul din parinti si crede-ma ca asta va fi cel mai greu. Incearca sa fi mai intelegatoare, asteapta sa se nasca bebele si vei vedea ca nu vei mai avea gandul spre divort..., cel putin deocamdata, vei avea o familie frumoasa si veti fi fericiti daca incercati sa va considerati maturi si veti dori acest lucru. A fost un simplu sfat

axion

Post by axion » 19 Sep 2007, 09:49

Este trist... aiurea!... trebuie sa divortezi... il rogi pe "viitorul" sot sa te imprumute pentru a plati datoriile fostei casnicii... si tot asa...

Copilul, nicio problema, beneficiaza de pensie alimentara si mama(adica tu) "copilaresti" pana la batranete. Sau vrei sa-mi fie mila de tine?

evita

Post by evita » 19 Sep 2007, 10:16

marriadellia wrote:e trist..., dar in tot ceea ce ai scris nu ai avut in vedere ca cel mai de pret va fi copilasul vostru. Daca vei deschide actiune de divort, instanta va dispune in ce fel veti imparti bunurile, dar copilasul vostru va creste fara unul din parinti si crede-ma ca asta va fi cel mai greu. Incearca sa fi mai intelegatoare, asteapta sa se nasca bebele si vei vedea ca nu vei mai avea gandul spre divort..., cel putin deocamdata, vei avea o familie frumoasa si veti fi fericiti daca incercati sa va considerati maturi si veti dori acest lucru. A fost un simplu sfat

Din pacate am incercat a ne tot impacam. Chiar nu se mai poate. Aproape mi-am pierdut mintile, sunt la un pas de a pierde sarcina. Stresul si plansul nu-i fac bine deloc bebelusului. Cu siguranta, singura voi reusi sa ma linistesc, sa ma mobilizez si sa construiesc. Iti multumesc pentru sfat.

evita

Post by evita » 19 Sep 2007, 10:22

axion wrote:Este trist... aiurea!... trebuie sa divortezi... il rogi pe "viitorul" sot sa te imprumute pentru a plati datoriile fostei casnicii... si tot asa...

Copilul, nicio problema, beneficiaza de pensie alimentara si mama(adica tu) "copilaresti" pana la batranete. Sau vrei sa-mi fie mila de tine?

Nu am intrat aici ptr a-mi plange de mila. Stiu sigur ca trebuie sa divortez. Nu asta e problema mea. Nu am un viitor sot, asa ca...nu are rost sa discut.

Am cerut un sfat, si primesc altul.

Citeste cu atentie intrebarea mea, si daca ai vreun sfat, il astept.

Multumesc !

axion

Post by axion » 19 Sep 2007, 10:38

Nu sunt in masura sa-ti ofer acest sfat!; singura ta speranta este ca partajul sa fie solutionat de o femeie (80%) si nu de un barbat (20%).
Sentinta va fi diferita...

Sheridan

Post by Sheridan » 19 Sep 2007, 10:44

Din pacate ,chiar femeie fiind judecatoarea te va obliga la plata creantei fata de ex si probabil va trebui sa vinzi casa pt a te achita de datorii...asta ca sa nu ajungi sa te execute silit.Mai bine fa un acord cu dansul in contul pensiei alimentare pe care oricum ar trebui sa o plateasca.

chihiro

Post by chihiro » 20 Sep 2007, 09:34

Ei, doar n-or costa imbunatatirile alea cat toata casa!!!! In primul rand, creditele sa fie sanatoase, el are dreptul doar la valoarea imbunatatirilor etc stabilita pe baza de expertiza, care valoare nu are cum sa fie chiar asa de mare. Si mai tre sa dovedeasca ca el le-a facut pe banii lui si in ce masura: simplul fapt ca a luat un credit nu e suficient, ca poate a luat credit si a folosit banii ca sa joace la Loto. Mobila poate sa si-o ia bine mersi, decat sa fii obligata sa-i dai banii pe ea, si oricum valoarea ei de acum e mai mica decat cea avuta la cumparare. In plus, din cate inteleg, mai intra si masina in masa bunurilor partajabile - ia el masina si tre sa dea diferenta, care se compenseaza cu ce are de primit in contul imbunatatirilor. Situatia nu e chiar asa de tragica sub acest aspect. Si pana iese hotararea si e executabila....revii la salariu normal si altfel se pune problema.
In ceea ce priveste statul cu el in continuare, casa e bun propriu al tau, din cate inteleg, deci nici nu se pune problema. Mai bagi in cererea de divort un capat prin care soliciti evacuarea din domiciliul comun si gata.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 20 Sep 2007, 09:58

mai stimati telespectatori, daca sfaturi juridice nu puteti da lasati in acelasi timp deoparte si aprecierile proprii si mai cu seama sistemul asta de a infiera cu manie proletara tot ce gandeste/misca/vorbeste altfel de cum vi se pare voua ca ar trebui sa o faca.
@Evita
Casa e a ta asadar poti obtine usor la divort evacuarea sotului parat din casa (bun propriu), el nu are nici un drept acolo. Trebuie insa sa aduci argumente privind comportamentul lui care afecteaza grav starea ta si a copilului.
Sa ne lamurim, divortul nu-i tot una cu partajul, te sfatuiesc sa divortezi acu iar de partaj te ocupi alta data, cand vei avea timp si putere.
In plus, mai conteaza si ce partajati. Iar voi partajati imbunatatirile aduse apartamentului tau, imbunatatiri care reprezinta si ele (nu-i asa, stimati telespectatori cu vandutul de case prin cap) BUN COMUN.
Indiferent pe numele cui au fost luate creditele ele sunt datorii comune daca au fost luate in interesul casatoriei (trebuie dovedit) iar ce s-a rambursat s-a rambursat din bani comuni (salariul odata incasat e bun comun).
Se va vedea la partaj cum se impart datoriile comune si cine cui plateste.
Pana una alta daca chiar asa de neagra e situatia solicita instantei investite cu divortul sa dispuna si evacuarea paratului din casa ta.

Post Reply