In ce localitate platesc taxa de timbru judiciar?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
raduvalenaru

In ce localitate platesc taxa de timbru judiciar?

Post by raduvalenaru » 11 Sep 2007, 19:51

Daca am calitate de contestator intrun dosar aflat in alta localitate decat cea de domiciliu, unde trebuie sa platesc taxa de timbru: in orasul meu sau in orasul unde are loc judecarea actiunii?
Va multumesc.

axion

Post by axion » 11 Sep 2007, 23:16

... numai si numai in localitatea unde se judeca... este vorba de taxele locale... in capitala exista o "severitate" in acest domeniu.

raduvalenaru

Post by raduvalenaru » 11 Sep 2007, 23:40

O baza legala imi puteti indica va rog?
Multumesc.

axion

Post by axion » 11 Sep 2007, 23:45

Anexa 1 pct. 4 lit. c teza I din L. nr. 273/2006 prvind finantele publice locale (M.Of. nr. 618/2006).

raduvalenaru

Post by raduvalenaru » 11 Sep 2007, 23:54

Multumesc.

raduvalenaru

Post by raduvalenaru » 12 Sep 2007, 02:30

Revin cu o alta intrebare:
Pot oare plati aceasta taxa de timbru la Finantele din orasul meu dar in contul instantei din orasul in care are loc judecarea cererii de constatarea nulitatii?

serafim

Post by serafim » 12 Sep 2007, 02:43

NU
poti achita din localitatea de domiciliu DAR doar la oficiul postal si ai nevoie de contul trezoreriei din localitatea unde4 ai procesul, codul fiscal al acesteia etc.

este mult mai simplu sa timbrezi doar cu timbru judiciar , iar la primul termen cand te duci in localitatea respectiva iti achiti acolo direct taxa de timbru si.... depui taxa astfel la primul termen de judecata :grin:

axion

Post by axion » 12 Sep 2007, 11:55

La trezoreria careia ii apartii poti plati in contul trezoreriei Bucuresti; poti identifica contul de pe net sau sa-l afli de la casiera. Altfel, risti 155 indice1 C. proc.civ.

Post Reply