divort

Familiei
Post Reply
tantza

divort

Post by tantza » 10 Sep 2007, 18:42

a si b divorteaza ; ambii locuiesc in prezent in cipru unde muncesc.
instanta mi-a pus in vedere sa depun la dosar o procura speciala ca sa pot sa-l reprezint pe b- paratul, procura in care paratul sa isi exprime si punctul de vedere cu privire la actiune ; evident ca b mi-a trimis o procura generala in care nu isi exprima in nici un fel punctul de vedere cu privire la actiune

in asemenea situatii ce-i de facut ? b este de acord cu cererea de chemare in judecata mai putin cu pastrarea numelui de catre a .
este suficient sa mentionez verbal in fata instantei ca b nu este de acord cu pastrarea numelui sau trebuia sa fac o cerere reconventionala ?

cleo27ro

Post by cleo27ro » 10 Sep 2007, 18:52

Din cate imi aduc aminte, asupra acestui aspect, adica al pastrarii numelui instanta este obligata sa se pronunte chiar in lipsa unei cereri a partilor

tantza

Post by tantza » 10 Sep 2007, 20:01

exista o cerere in acest sens din partea reclamantei de pastrare a numelui.
insa paratul nu este de acord aspect pe care instanta l-a cerut sa-l precizez in procura speciala pe care el insa nu l-a mentionat.
in aceasta situatie e suficient sustinerea mea verbal, in calitate de avocat, ca nu e de acord ?

cleo27ro

Post by cleo27ro » 10 Sep 2007, 20:22

nu-s avocat, dar cred ca trebuie sa il reprezinti, in acest caz, in limita mandatului...

Sheridan

Post by Sheridan » 10 Sep 2007, 23:19

tantza wrote:exista o cerere in acest sens din partea reclamantei de pastrare a numelui.
insa paratul nu este de acord aspect pe care instanta l-a cerut sa-l precizez in procura speciala pe care el insa nu l-a mentionat.
in aceasta situatie e suficient sustinerea mea verbal, in calitate de avocat, ca nu e de acord ?
In lipsa acordului instanta nu va putea hotari mentinerea de catre sotie a numelui avut in timpul casatoriei,chiar daca exista o cerere in acest sens din partea sotiei.

jojo

Post by jojo » 12 Sep 2007, 00:17

Sheridan wrote: In lipsa acordului instanta nu va putea hotari mentinerea de catre sotie a numelui avut in timpul casatoriei,chiar daca exista o cerere in acest sens din partea sotiei.
ei nu!
vezi 40/2, teza a 2-a

tanto, atentie la procura!

Post Reply