mostenire

Post Reply
cypryan

mostenire

Post by cypryan » 08 Sep 2007, 14:20

As dori sa va expun urmatoarea situatie:
Bunicul meu vrea sa treaca unele terenuri si o casa pe numele meu. aceste terenuri la fel si casa sunt trecute intr-un titlu de prorietate. pe acest titlu insa, este trecut bunicul meu si sora acestuia care a decedat de 5 ani. Aceasta a avut un singur fiu care este de acord sa cedeze partea care ii revine lui dupa mama. intrebarea mea este care ar fi cea mai scurta cale pt rezolvarea situatiei? Am fost la un notar care mi-a spus ca trebuie actiune in judecata, succesiune dupa sora bunicului... Voi ce parere aveti?

agenda

Re: mostenire

Post by agenda » 08 Sep 2007, 14:28

cypryan wrote:As dori sa va expun urmatoarea situatie:
Bunicul meu vrea sa treaca unele terenuri si o casa pe numele meu. aceste terenuri la fel si casa sunt trecute intr-un titlu de prorietate. pe acest titlu insa, este trecut bunicul meu si sora acestuia care a decedat de 5 ani. Aceasta a avut un singur fiu care este de acord sa cedeze partea care ii revine lui dupa mama. intrebarea mea este care ar fi cea mai scurta cale pt rezolvarea situatiei? Am fost la un notar care mi-a spus ca trebuie actiune in judecata, succesiune dupa sora bunicului... Voi ce parere aveti?
eu cred ca trebuie efectuata succesiunea dupa sora bunicului....trebuie vazut in cazul in care fiul acesteia renunta....cine vine in locul lui.....poate doar bunicul ....in acest caz este bine...se face succesiunea renunta fiul...iar bunicul tau va dispune de bunurile dobandite (1/2 din restul de pe titlu) astfel cum va considera de cuviinta.

daca nu este asa spune cine mai este din partea surorii care ar putea veni la mostenirea acesteia...

cypryan

Post by cypryan » 08 Sep 2007, 14:34

din partea surorii doar fiul acesteia poate veni la mostenire

agenda

Post by agenda » 08 Sep 2007, 14:41

cypryan wrote:din partea surorii doar fiul acesteia poate veni la mostenire
pai daca el renunta atunci bunicul tau va fi unicul mostenitor...procedura notariala...si atat...

cypryan

Post by cypryan » 08 Sep 2007, 18:29

deci se poate doar pe cale notariala? fara actiune in judecata?

cleo27ro

Post by cleo27ro » 08 Sep 2007, 18:37

Imparteala pe cale judecatoreasca se efectuaeaza in mod obligatoriu daca nu sunt prezenti toti coindivizarii sau daca intre coindivizari exista persoane lipsite de cap. de ex. sau cu cap. de ex. restransa.
Nu cred ca este cazul tau.
Iti trebuie un certificat de mostenitor care se elibereaza de notar.
Acum depinde si in ce conditii iti cedeaza fiul surorii bunicului tau partea lui.

jojo

Post by jojo » 08 Sep 2007, 18:46

Cleo27ro wrote:Imparteala pe cale judecatoreasca se efectuaeaza in mod obligatoriu daca nu sunt prezenti toti coindivizarii sau daca intre coindivizari exista persoane lipsite de cap. de ex. sau cu cap. de ex. restransa.
....si daca au trecut 5 ani de la data decesului....

daca nu stii sa iti formulezi actiunea, iti trebuie avocat cypryan

agenda

Post by agenda » 08 Sep 2007, 21:39

JOJO wrote:
Cleo27ro wrote:Imparteala pe cale judecatoreasca se efectuaeaza in mod obligatoriu daca nu sunt prezenti toti coindivizarii sau daca intre coindivizari exista persoane lipsite de cap. de ex. sau cu cap. de ex. restransa.
....si daca au trecut 5 ani de la data decesului....

daca nu stii sa iti formulezi actiunea, iti trebuie avocat cypryan

jojo de ce actiune? se face doar succesiunea! ce conteaza cat timp a trecut de la deces? sau conteaza! :oops:

cleo27ro

Post by cleo27ro » 08 Sep 2007, 22:43

Eu zic ca ori trebuie facut intai acceptarea mostenirii surorii de catre fiu si apoi cedarea acesteia sub forma de donatie,(renuntarea succesibilului cu titlu gratuit in favoarea unui mostenitor constituie act de acceptare a mostenirii), ori renuntarea pura si simpla, numita pur abdicativa care este impersonala si cu titlu gratuit.
Asta e valabil daca nu au trecut sase luni de la deces.

jojo

Post by jojo » 09 Sep 2007, 12:14

agenda wrote:jojo de ce actiune? se face doar succesiunea! ce conteaza cat timp a trecut de la deces? sau conteaza! :oops:
in speta conteaza ajendu, ca de aia i-a manat tovarasul notaras in instanta.
mai mult ca sigur n-au acceptat expres succesiunea in termen si probabil ca nu pot dovedi ca ar fi acceptat-o tacit.

Post Reply