VIOL & CO.

Discutii privind Dreptul Penal
virtual

VIOL & CO.

Post by virtual » 21 Dec 2004, 17:56

Cum vi se pare actuala infractiunea de viol? Nu considerati ca exista un concurs de norme intre formele agresive ale perversiunii si viol?

Dar intre formele agravate ale actului cu un minor si cele corespondente de la perversiune?

wittmann

Post by wittmann » 24 Dec 2004, 12:36

Contradictia am sesizat-o si eu. Dar nu m-a mirat (only in Romania). In momentul cand s-a facut trecerea de la "raport" la "act de orice natura" nu s-a observat ca ultima notiune include si actele de perversiune sexuala.

mystique

Post by mystique » 24 Dec 2004, 14:20

Salut. sunt noua pe aici.

Vazand topicu am intervenit fiindca imi fac lucrarea de diploma pe acest subiect fierbinte al vietii sexuale.

Imi poate recomanda cineva ceva chestii legate de delimitarea violului de perversiune, coruptie, act cu un minor, dar si de alte infractiuni conexe?

laszlo

Post by laszlo » 26 Dec 2004, 14:32

nu e nici o contradictie . violul e o infractiune cadru in raport cu infractiunea de perversiune sexuala

virtual

Post by virtual » 26 Dec 2004, 17:33

Laszlo, pls explain.

In primul rand nu cred ca te=ai referit la normele cadru ad literam. Nu de alta, dar astea sunt o varietate a normelor penale incomplete, cunoscute si sub denumirea de norme in alb. Si sincer nu vad cum s=ar completa violul cu prevederile perversiunii sexuale.

Deci, te rog explica mai detaliat...

laszlo

Post by laszlo » 26 Dec 2004, 22:54

pentru d-l virtual
aveti studii juridice?atunci ar trebui sa stiti ce inseamna o infractiune cadru.ati putea eventual sa-l consultati pe profesorul filipas

virtual

Post by virtual » 27 Dec 2004, 09:21

Laszlo. Da, am studii juridice.

Si da, stiu ce inseamna o infractiune cadru. Dar ce spui tu nu prea are sens. Asa ca te rog explica si lasa ironiile. Nu de alta, dar dupa cum vezi, te-am rugat sa explici si celorlalti copii care poate nu au lucrat cu d/nul profesor Filipas.

Sincer il cunosc, i=am citit chiar si manualul de drept penal, partea speciala si totusi nu inteleg de ce violul e infractiune cadru fata de perversiunea sexuala.

Asa ca daca o sa continui cu ironie si cu raspunsuri gen citat din manuale o sa te cred doar un student (ceea ce e ok) dar cam frustrat si fara explicatii la afirmatiile sale.

Deci te rog , is mai incet, nu ma lasa in ceatza.

Cu ocazia asta ii rog si pe ceilalti sa imi explice ce a vrut sa spuna antevorbitorul meu. Nu de alta, dar am avut numeroase preocupari in sfera studierii infractiunilor deviol si de perversiune sexuala si sincer nu prea m-am lamurit...

PSn pentru Laszlo, ai studii juridice? daca da, ai auzit de Valeriu Cioclei? e profesorul de penal special de la UB, STAT! Nu de alta dar el considera ca exista un concurs de norme penale intra 197 si 201.

Mersi

mystique

Post by mystique » 28 Dec 2004, 09:28

Sincer d-nule Laszlo, mi se pare ca esti deplasat si grosolan cu intrebari de care pui. Pe de alta parte si d-nul Virtual nu trebuia sa raspunda cu aceeasi moneda.
Revenind, normele cadru sunt acele norme care au in continut o dispozitie de incriminare cadru si o sanctiune corespunzatoare acestei incriminari, prevederea faptei interzise efectiv se face ulterior prin acte normative distincte.
Ele se mai numesc si norme in alb.
Tu vad ca ai scris de infractiune cadru, deci poate nu te-ai referit exact la asta. Oricum pt informatia ta cand se vorbeste de notiuni generice nu indrumi pe nimeni la un manual de penal parte speciala, fie el cu cunostinte juridice sau nu...
Oricum si daca ai avut altceva in minte decat norma cadru, sa stii ca in nici un caz nu se poate vorbi de infractiune cadru violul in raport de perversiunea sexuala... pai acest lucru spune ca perversiunea e o infractiune conexa violului... stiu ca formal se mai spune aceasta, dar autorii se refera la faptul ca violul este infractiunea cea mai importanta din acea grupa de infractiuni.
Oricum te rog sa explici ce vrei sa spui si sa nu mai fi impertinent. Nu din alte motive, dar eu am postat acest mesaj si anteriorul fiindca vreau sa aflu ceva, nu sa ma indrume cineva foarte "erudit" sa citesc o carte de penal special. Daca esti asa de pregatiti, puteai sa ne spui tu exact la ce te refereai... dar cred ca ceream prea mult...
Apropo, eu am citat din Mitrache cu norma cadru.
Noi la penal special la Bucuresti la stat facem penal special cu Cioclei,... care e cel mai tare prof de penal special din tara la momentul asta fara discutie. Cursurile sale sunt o adevarata placere. Poate ar trebui sa citesti un articol scris de el pe infractiunea de perversiune sexuala din 2001, nr. 2 al Analelor Facultatii de Drept din Bucuresti. Uite, eu nu te las in ceata, cum zicea virtual..:) Se refera si la concursul dintre formele perversiunii care implica violenta si viol, precum si la concursul dintre actul cu un minor si perversiunea la alin. echivalente in relatie cu minorii.
Solutia ? Abrogarea in intregime a perversiunii...

Vezi, cam asta ar fi trebuit sa faci si tu doar.... sa zici efectiv ce ai citit

croc

Post by croc » 28 Dec 2004, 15:50

ma bag si eu ca musca-n lapte!!
Cioclei e prof de penal special??
si e cel mai bun?
dan ce s-a intamplat cu Filipas?

Luana

Post by Luana » 28 Dec 2004, 18:55

Prof. Filipas este rector la universitatea Titu Maiorescu dar preda si la stat. Cioclei este profesor de criminologie la aceeasi universitate dar la stat preda penal special. Nu m-as hazarda sa spun ca e cel mai tare pe penal special dar oricum...e un profesor de la care ai ce invata si profesional si moral.

croc

Post by croc » 29 Dec 2004, 09:51

am intrebat pentru ca, acum 5-6 ani, prof. Filipas preda penal special la stat (si eu il vedeam drept cel mai bun), iar prof. Cioclei preda criminologie la stat;

virtual

Post by virtual » 29 Dec 2004, 10:07

Filipas nu mai preda acum penal special la stat.
E prea ocupat cu universitatea privata al carei rector este, plus politica. De aia nici nu a mai scris in ultimul timp.
Cioclei preda de cativa ani buni la Bucuresti.
E super. In momentul acesta, sincer cred si eu ca e cel mai bun in domeniul sau. Criminologia a fost cred un hobby de al sau, pana a fost loc la penal special...

Oricum, cum spunea Luana, e un model... cel putin profesional caci eu doar asa il cunosc...

PSn si joaca bine si fotbal!

innuenda

Post by innuenda » 29 Dec 2004, 15:59

Nu-l stiu la penal special, dar asa cum spunea si Luana, cu Cioclei am facut Criminologia, pe care efectiv am iubit-o gratie lui. E sclipitor tipul. La ce editura e scoasa cartea lui de penal special, ca as vrea sa mi-o achizitionez? Mie nu-mi place Mitrache. Nu ma satisface, vreau mai mult si mai bine. Punct. Cred ca de asta nici nu am fost mare iubitoare de penal...

innuenda

Post by innuenda » 29 Dec 2004, 16:01

Nici cartea de special al lui Filipasi&co nu m-a dat pe spate. Dar citita in completare cu a lui Nistoreanu, face intr-adevar lumina. As vrea insa un singur autor, complex.

virtual

Post by virtual » 29 Dec 2004, 16:19

Cioclei nu are inca manual scos...tot lucreaza pe el.
Si avand in vedere ca se schimba codu si inca nimeni nu stie cum, cred ca o sa amane eventuala aparitie...

Post Reply