consilier juridic - dare de data certa ?

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
agenda

Post by agenda » 16 Aug 2007, 23:54

noapte buna jojo.

dar eu inca nu pot dormi...pt ca ma deranjeaza o chestie

daca partile incheie un act sub semnatura privata si ulterior doresc ca acel act sa dobandeasca data certa, atunci ele se deplaseaza la un birou notarial cu actul respectiv si "se face".

avocatul nu are aceasta prerogativa, ceea ce ma determina sa fiu si mai convinsa (poate ora este devina) ca atestarea difera de darea de data certa. nu??
atestarea se refera la continut identitate bla bla nu doar la data ori acestea nu pot fi separate adica nu poti atesta continutul dar nu identiatea etc...

uite un alt motiv (din alte cateva) si dupa acesta noapte buna:

legea 51 contine numai o singura data expresia data certa si se refera la contractul de asistenta. De ce nu s-a folosit unde era nevoie? ah ...notarii si uniunea lor

Pelerinul

Post by Pelerinul » 17 Aug 2007, 09:04

Asa e! S-a dus discutia in alta parte fata de intrebarea initiala.
Dar raspunsul la intrebarea initiala este tot nu. Consilierul juridic nu poate da data certa actelor emanate de la societatea la care este angajat. Acele acte au data certa fata de el si fata de societate. E cu totul altceva.

Cat despre data certa data de consilierii juridici in general, sorry da tot nu se poate.
Odata ca legea aia "minunata" ce reglementeaza profesia vorbeste de avizarea si contrasemnarea actelor cu caracter juridic.
Doi, tot ce spune statutul este doar o poveste frumoasa, pe alocuri extra-legala si care nu are nicio treaba decat cu membrii colegiilor sau uniunilor sau ce or mai fi!

Cu alte cuvinte, data certa care face credinta in contra persoanelor a treia interesate nu poate fi data de catre consilierul juridic in nici o situatie.

Ca pana la urma notiunea de data certa se refera la al treilea, adica la tert, iar nu la partile semnatare ale actului!!!

Ca daca ar fi altfel, mi-as face si eu o asociatie sau o fundatie si as scrie in statut ca pot da data certa actelor diverse. Ce frumos ar fi!

agenda

Post by agenda » 17 Aug 2007, 09:17

Pelerinul wrote:Asa e! S-a dus discutia in alta parte fata de intrebarea initiala.
Dar raspunsul la intrebarea initiala este tot nu. Consilierul juridic nu poate da data certa actelor emanate de la societatea la care este angajat. Acele acte au data certa fata de el si fata de societate. E cu totul altceva.

Cat despre data certa data de consilierii juridici in general, sorry da tot nu se poate.
Odata ca legea aia "minunata" ce reglementeaza profesia vorbeste de avizarea si contrasemnarea actelor cu caracter juridic.
Doi, tot ce spune statutul este doar o poveste frumoasa, pe alocuri extra-legala si care nu are nicio treaba decat cu membrii colegiilor sau uniunilor sau ce or mai fi!

Cu alte cuvinte, data certa care face credinta in contra persoanelor a treia interesate nu poate fi data de catre consilierul juridic in nici o situatie.

Ca pana la urma notiunea de data certa se refera la al treilea, adica la tert, iar nu la partile semnatare ale actului!!!

Ca daca ar fi altfel, mi-as face si eu o asociatie sau o fundatie si as scrie in statut ca pot da data certa actelor diverse. Ce frumos ar fi!
hai sa simplificam putin:

persoana juridica pt care presteaza consilierul hotaraste adaugarea unui administrator persoana fizica romana. Declaratia data de noul administrator referitor la indeplinirea de catre acesta a conditiilor legale in vederea detinerii si exercitarii calitati de administrator va putea sau nu va putea fi atestata de catre consilierul juridic?
daca da...inseamna ca declaratia a dobandit data certa din acel moment?

Pelerinul

Post by Pelerinul » 17 Aug 2007, 09:25

Nu! Consilierul juridic nu va putea sa ateste respectiva declaratie!
Adica, ma rog, poate sa o ateste dar respectiva atestare nu are nicio valoare juridica atat timp cat dreptul de a atesta nu i s-a conferit printrun act normativ.

Statutul UCJ nu este un astfel de act normativ el fiind opozabil doar celor ce sunt membrii UCJ.

agenda

Post by agenda » 17 Aug 2007, 09:30

faptul ca legea 514/2003 face trimitere directa la statulul lor nu importa?

Pelerinul

Post by Pelerinul » 17 Aug 2007, 09:40

Importa....si exporta. :mrgreen:

Faptul ca face referire nu inseamna ca drepturile conferite prin statut pot depasi ceea ce da legea. Daca legea spune ca poate aviza si contrasemna actele emanate de la institutia publica in serviciul careia se afla sau a persoanei juridice cu care are raporturi de munca! Atat.

Faptul ca in statut se scrie orice altceva nu inseamna si ca este OK.

Cum am mai spus, chiar si daca nu ar scrie in statut ceea ce scrie la art.10, lit.a, liniuta 5 parca, fata de partile semnatare inscrisurile ar avea data certa. Insa fata de terti nu.

agenda

Post by agenda » 17 Aug 2007, 09:48

bun deci pararea ta:

registrul consilierilor nu face parte din categoria "registrelor anume destinate" (art. 1182 c. civ).

registrul avocatilor da?

(si fara nici o legatura cred ca poti sa admiti ca te-ai luat de mine din cauza avatarului? :grin: )

Pelerinul

Post by Pelerinul » 17 Aug 2007, 10:00

Intrebarea nr.1: DA.

Insinuarea nr.2...hmmm.

Ma tot gandesc ce mare trebuie sa fie KILLER ala de se hraneste cu catei!!!

agenda

Post by agenda » 17 Aug 2007, 10:19

Pelerinul wrote:Intrebarea nr.1: DA.

Insinuarea nr.2...hmmm.

Ma tot gandesc ce mare trebuie sa fie KILLER ala de se hraneste cu catei!!!
:-D :-D :-D

datorita survenirii noii modalitati de analizare a avatarului meu, am considerat necesar scoaterea acestuia temporar din circuitul civil si mai ales din cel penal.

hai sa vad acum! :mrgreen:

cyclop

Post by cyclop » 17 Aug 2007, 11:47

Fratilor, cred ca asistam la o lupta pt. paine intre consilieri juridici si avocati...:grin:

serafim

Post by serafim » 17 Aug 2007, 12:21

:-D :-D :-D este o parere Cyclop...doar o parere...si aceasta asa zisa lupta este o prostie....saaaaau va este frica de concurenta ???? :grin:

agenda

Post by agenda » 17 Aug 2007, 12:30

serafim wrote::-D :-D :-D este o parere Cyclop...doar o parere...si aceasta asa zisa lupta este o prostie....saaaaau va este frica de concurenta ???? :grin:
este loc pentru toti! :grin:

serafime? unde ai disparut atat timp
imi era dor :kiss: :floare:

serafim

Post by serafim » 17 Aug 2007, 12:35

nu ma simt bine....si voi mai disparea breo 2 saptamani :roll:
:twisted: insaaaaaa speeeeeer sa nu dispar DE TOT !!!! :mrgreen: :skul:

agenda

Post by agenda » 17 Aug 2007, 12:53

serafime incerc sa trimit mp dar merge foarte greu

jojo

Post by jojo » 17 Aug 2007, 16:35

serafim wrote: :twisted: insaaaaaa speeeeeer sa nu dispar DE TOT !!!! :mrgreen: :skul:
ce vorbe-s estea mey? :-? poate-ti trag 1 cap in gura :floare:

Post Reply