rautate de mama si fratii

Familiei
serafim

Post by serafim » 06 Aug 2007, 17:48

mada 81
ai cu cine vorbi dar la cate detalii ne dai nu prea avem ce sa-ti spunem

- in primul rand ma intereseaza cand ii expira cartea de identitate a prietenului tau...daca de donatie nu poti stii nimic
cu donatia treaba e nasoala ca drepturi ale lui se pot naste doar dupa ce moare mama, in sensul de a solicita anularea contractului de donatie
am cerut detalii cu privire la donatie pt. ca putea sa doneze cu sarcina intretinerii etc. !

tu nu poti sa so9liciti anularea acelui contract...doar daca o declari iresponsabila !!! si ca a semnat un act in acre nu stia ce scrie !!!

pe tine cu una cu doua nu te pot da afara pt. ca era casa parinteasca, casa ca si domiciliu ce-ti figureaza in CI/BI respectiv inscrierea adresei s-a facut cu acordul cuiva de exemplu acordul mamei !!!
sora va trebui sa solicite in baza acelui contract de donatie evacuarea voastra din imobil altfel nici ea nu mai are alta cale sa va scoata de acolo...

oricum asta este ca la baba-oarba la cateva fraze nu poti sa dai sfaturi pertinente :grin:

alienfax

Post by alienfax » 06 Aug 2007, 18:05

Mada81,cred ca cifra 81 reprezinta coeficientul tau de inteligenta, dar nu-i nimic, un sfat poti accepta daca esti pe acest site:
CAUTA CEVA CU CHIRIE.

andreid

Post by andreid » 06 Aug 2007, 18:25

alienfax wrote:Mada81,cred ca cifra 81 reprezinta coeficientul tau de inteligenta, dar nu-i nimic, un sfat poti accepta daca esti pe acest site:
CAUTA CEVA CU CHIRIE.
Drepturi dupa moartea mamei...pana atunci ...sanatate si virtute!

mada81

Post by mada81 » 06 Aug 2007, 19:30

ms serafim. C.I a prietenului meu expira in 2015...te mai intreb ceva{este posibila evacuarea lui in strada cu drep si fapt}de catre sora lui ....imi cer scuze dar nu am vazut actul de donatie si nu am deocamdata detalii despre acesta cum si in ce fel,si daca te ajuta la ceva iti spun ca si eu am domicilul aici..C.I

agenda

Post by agenda » 06 Aug 2007, 19:37

mada chiar daca se va putea anula donatia nu vad cu ce te ajuta daca ei nu te vor acolo? o evacuare necesita bani si timp idem pt anulare donatie.
?
de ce nu incercati sa convietuiti impreuna iar daca este atat de greu mai bine plecati de acolo si construiti o viata impreuna!
sunt nashpa razboaiele astea in familie.
poate nu era locul meu sa-ti dau sfaturi, sper sa nu te superi. :lol:

mada81

Post by mada81 » 06 Aug 2007, 19:42

DA MAI AGENDA ,DAR NOI AM MAI STAT CATIVA ANI CU CHIRIE SI E FOARTE NASOL...{FINANCIAR}SI AM MAI INVESTIT SI NOI CEVA BANI AICI IN UNA ALTA..INTELEGI?!MS ORICUM ESTI O DRAGUTA

serafim

Post by serafim » 06 Aug 2007, 21:22

mada draga
cum ti-am spus mai sus cumnata nu te poate scoata cu una cu doua din imobil trebuie sa te dea in judecata si sa solicite evacuarea voastra !!!
ar fi indicat daca ati avea acte pe ce investitii ati facut in acel apartament si puteti solicita despagubiri....cam atat e cam nasoala treaba !!!

mada81

Post by mada81 » 07 Aug 2007, 09:29

neata serafim..iti multumesc frumos pt sfaturile tale,se pare ca esti singurul documentat si in masura sa dai niste sfaturi concrete de pe acest forum...da din fericire avem acte pe tot ce detinem in acest imobil+ce am mai investit..ti am mai spus si repet eu nu imi fac griji pt mine prea multe si nici nu am pt ce...problema este prietenul meu ,el este cel nedreptatit de familia lui..mai concret vreau sa mi spui te rog daca exista posibilitatea de o evacuare in drept doar cu politia{in cazul in care sora lui apeleaza la aceasta varianta}sau este posibila doar varianta cu judecatoria ,dupa cum ai spus tu..si cat de mult ne ajuta ca avem c.i aici .ms

serafim

Post by serafim » 07 Aug 2007, 09:54

cand ti se face CI la o adresa se face in baza unor acte si in baza unui presupus acord in sensul ca normal copii pot sta in casa parinteasca pana ce renunta ei, iar pt. evacuare daca ai adresa in CI doar pe cale judiciara deci fara proces nu merge

mada81

Post by mada81 » 07 Aug 2007, 13:06

da bun...daca spui tu asa e ,sunt sigura de asta!!!!!!mai lamurit si iti multumesc ...cand o sa am mai multe detali despre donatie o sa te contactez.ms

serafim

Post by serafim » 07 Aug 2007, 13:27

mada81 wrote:da bun...daca spui tu asa e ,sunt sigura de asta!!!!!!mai lamurit si iti multumesc ...cand o sa am mai multe detali despre donatie o sa te contactez.ms
:grin: OK astept !!!!

mada81

Post by mada81 » 09 Aug 2007, 21:12

buna serafim...nu am deocamdata nici o documentatie in privinta vrunui act (donatie-vinzare),dar am auzit ca exista o lege noua care protejaza frati neandreptatiti,adica mama doneaza casa unui copil iar ceilanti au dreptu la 18 % din valoarea imobilului,in special prietenul meu 18%iar fratele lui tot 18% si restu ia sora lui inpreuna cu mama ei.as vrea sa te rog si sa te intreb daca exista vro lege sau articol privind la cea ce ti-am spus mai sus.....astept raspunsu...si iti multumesc pentru intelegere.

mada81

Post by mada81 » 16 Aug 2007, 17:54

buna serafim ....nu poti sau nu sti sa imi raspunzi laintrebarea care am puso cu citeva zile inainte

agenda

Post by agenda » 16 Aug 2007, 18:13

mada eu una nu am auzit de vreo asemenea lege.
exista insa rezerva succesorala insa despre aceasta se va putea vorbi numai dupa incetare din viata a mamei. in cazul rezervei, doar atunci va putea donatia (si numai donatia) sa fie supusa reductiunii pana la limita cotitatii disponibile. in cazul vostru de 3 frati, rezerva este de 3/4 adica fiecare dintre cei doi 1/4 iar sora 1/2 respectiv 1/4 rezerva si 1/4 diferenta ramasa din donatie...
sper ca nu aberez...
daca exista vreo astfel de lege mentionata de tine as fi interesata si eu

mada81

Post by mada81 » 16 Aug 2007, 21:41

iti multumesc...dar sigur exista legea,este o lege data anu asta...dar ce se intimpla cu serafim de nu imi raspunde,poate el stie mai multe despre legea asta...tu ce zici..?

Post Reply