Buna seara!
Urmeaza sa nasc peste o luna in Italia. Dupa care, in octombrie trebuie sa ma duc neaparat acasa cu micuta si mi s-a spus ca pot face asta numai in baza unui titlu de calatorie eliberat de catre Consulatul de la Milano. Pana aici, totul bine! Dar, ca sa ma intorc cu copilul in Italia o pot face numai in baza unui pasaport care se poate face numai dupa transcrierea certificatului de nastere in Romania. Problema este ca, din cate am inteles, aceasta operatiune dureaza vreo 4 luni iar eu nu pot sta atat in Romania. Si daca ii fac procura mamei mele castig o luna, dar mai raman 3 si tot e mult!Mi se pare ridicol! E normal sa dureze atat din moment ce eu o sa prezint la primarie toate documentele necesare, apostilate, legalizate, traduse?
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
transcriere certificat de nastere
De ce nu faci transcrierea la Consulatul de la Roma sau de la Milano?
http://roma.mae.ro/index.php?lang=ro&id=6240
http://roma.mae.ro/index.php?lang=ro&id=6240
Am intrebat numai la primaria orasului Ploiesti. Si doamnele de acolo sunt foarte iritate in general. Mi s-a spus ca asta e situatia si gata! Nu exista regim de urgenta-dar poate daca insist un pic se "inventeaza" o solutie!Dar eu imi imaginam, ca acum ca suntem in UE, ar trebui sa existe niste proceduri mai simplificate, pana la urma nu e mare lucru din punctul meu de vedere! Ca sa fac un pasaport nou in regim de urgenta am nevoie de 2 ore si ca sa transcriu un pasaport am nevoie de 4 luni???
Draga mea,iti raspund din experienta:
nasti in Italia,doar nu o sa mesgi sa nasti in Ro
,(personal nu mai am curajul sa nasc in Ro),dupa aceea mergi la consulat,transcri certificatul de nastere al copilului CARE, DACA AI TATE DOCUMENTELE TI-L ELIBEREAZA PE LOC,transcrierea costa 135euro, faci tiltlu de calatorie,care costa 45euro, pleci in Ro cu copilul si apoi acolo meri la Bcuresti si ii faci pasaport in 2 ore cu taxa de urgenta de un milion plus taxele aferente ceva in jur de un milion. Nu sunt povesti, este relitatea am facut si eu in Viena 2 transcrieri ale certificatelor de nastere ale fetitelor mele. Ai adresa mea daca vrei sa-mi scri violeta_nicolae@hotmail.com
Iti urez sacina usoara si multa sanatate.
P.S. Sotul meu este tot din Prahova!
nasti in Italia,doar nu o sa mesgi sa nasti in Ro

Iti urez sacina usoara si multa sanatate.
P.S. Sotul meu este tot din Prahova!