Incredintarea minorilor

Familiei
kinga

Post by kinga » 08 Aug 2007, 16:14

JOJO wrote:Nu divorta suferindule, eu asa zic.
Daca totusi formuleaza ea actiunea in divort, mai povestim.
si eu asa zac...
aveti doi copii.. ar trebui sa te gandesti , sa comunicati, sa rezolvati problemele.
Drept, este mult mai usor sa fugi decat sa stai si sa lupti.

PS
citeste asta:

Iubire pe internet
publicat pe 11 Iulie 2007
Tipareste | Trimite prin Y!M | 61 comentarii --

Iubirea virtuala: o simpla joaca sau inceputul unei relatii reale?
Cat de naturale suntem in fata monitoarelor? Multe dintre noi incercam sa parem altfel cand comunicam prin intermediul internetului. Sunt " la moda" chat-urile de genul messenger-ului si sit-urile matrimoniale. E nevoie doar de rabdare, multa rabdare.

Discutam fara niciun fel de inhibitii si poate pentru unele dintre noi sentimentele sunt mult mai bine exprimate in scris decat daca am fi fata in fata cu persoana respectiva.
Mult mai usor ii trimtiem online un sarut decat am putea sa o facem in realitate. Ne place si ne atrage misterul, necunoscutul si ne facem in minte un portret robot al celui pe care il stim doar dupa un nume virtual.

Apelam la internet pentru gasirea perechii de suflet intr-un numar din ce in ce mai mare. Intr-un fel este un lucru pozitiv pentru ca si sansele de a intalni pe cineva cresc.

Dureaza aceste relatii?

Unele persoane se si casatoresc insa nu toti avem norocul sa ne intalnim iubirea pe net. Ce se intampla cu asa zisa relatie daca acea comunicare excelenta existenta online dispare brusc in momentul intalnirii? Toate iluziile, visele pentru o viitoare relatie sunt brusc distruse. Simti ca il iubesti pe cel pe care l-ai cunoscut prin intermediul cuvintelor si nu pe cel pe care il ai in fata ta. Barbatul extrem de indraznet de pe net se poate dovedi o persoana opusa asteptarilor tale.

Aceste "iubiri virtuale" iti creeaza o dependenta de neimaginat. Devin un fel de drog de care nu mai poti scapa. Te simti legata de cineva pe care nu-l stii cum este in adevaratul sens al cuvantului. Vocea senzuala de la telefon si cuvintele ametitoare de pe messenger iti pot aduce in lumea reala un barbat de care nu te-ai fi indragostit daca l-ai fi cunoscut in alte imprejurari.

Iubirea fie ea virtuala, fie reala ne creeza o stare de plutire, de deconectare, dorinta si pasiune. Este asemanatoare vantului: nu o vezi, dar o simti. Chiar daca intre voi exista o distanta si vorbiti prin intermediul unor taste, relatia exista. Simti cum iubirea iti cuprinde fiecare particica a corpului desi el nu este langa tine. Iti ofera ocazia de a visa si trai o iubire fara o prezenta fizica.

Dar de "amanti virtuali" ce spuneti? Esti casatorita dar iti place la nebunie sa ai discutii aprinse cu barbati pe care nu-i cunosti personal si care, poate, la randul lor sunt casatoriti si au o familie. Acest tip de relatie poate fi numit inselat? Cred ca oricare dintre noi insala cu mintea cel putin o data in viata. Sa fie la fel si cu inselatul virtual?

Daca reuseti sa iubesti complet, atat in lumea reala cat si in lumea virtuala acelasi barbat si sa-i fii alaturi indiferent de obstacolele care ar putea sa apara nu cred ca ai mai avea nevoie de altceva.
In cazul unor piedici in viata reala, relatia devine si mai interesanta si misterioasa. Aceasta iubire ravnita, secreta te face uneori sa simti ca traiesti si ai parte de propria ta aventura. Apar si dezamagirile, s-ar putea ca el sa nu fie cine spune ca e, sa fie doar un vanzator de iluzii. Sau poate poza pe care ti-a trimis-o nu-l arata tocmai pe el. Daca distanta dintre voi este foarte mare nu prea ai cum sa verifici adevarul. S-ar putea ca inima lui sa fie impartita intre sotia de acasa si o necunoscuta de pe internet.

Daca nu corespunde cerintelor tale este foarte usor sa pui capat acestei relatii inainte de a evolua prea mult. Un simplu "ignore" rezolva situatia si iti poti indrepta privirea spre alt necunoscut.

Nu-l cunosti pana nu-l vezi si nu ai un contact real cu aceasta! Restul este doar imaginatie, creativitate si cuvinte scrise pentru a impresiona. Lumea reala este diferita de cea virtuala.

Aceasta comunicare, in general, prin internet ne indeparteaza de prieteni si relatiile sunt mentinute doar prin doua trei vorbe. Cum ramane cu intalnirile de grup, cu serile petrecute impreuna?

Internetul nu a putut si nu va putea sa inlocuiasca o prezenta fizica.
http://www.garbo.ro/articol/Familie/356 ... ernet.html

un_suferind

Post by un_suferind » 08 Aug 2007, 17:56

Merci oameni buni...

Va dati seama ca lupt, incerc sa vorbesc cu ea... probabil avem nevoie de alt tip de ajutor nu de ela juridic mai intai... Numai ca ea nu vrea sa vorbeasca, mai ales pana nu-si realizeaza visul de ase intalni cu "iubirea"... am s-o facilitez si pe asta, dar din cate vad cel putin acu e hotarata ca relatia noastra nu mai are nici un viitor...
Nu va intenta divort din cate vad... ii convine creste copii si face ce vrea! Eu nici macar nu am atins-o cu un deget in toti anii astia si stie ca nu o so fac... Iar de vorbe nu-i pasa pe o ureche intra pe alta iese...
Sa vedem cum va fi cand ma vr da afara de la servici, ca cu productivitatea care o am instarea in care sunt nu e departe si acest lucru...

un_suferind

Post by un_suferind » 08 Aug 2007, 17:58

sa-mi scuzati cacofoniile si ortografia...

kinga

Post by kinga » 08 Aug 2007, 18:04

bag seama ca si abonamentul la net tu platesti????
deci.. calculatorul vandut... renunta la abonament.... :( :(
dupa care .. copii la bunica...
voi doi ... mergeti in weekend la munte .. la o cabana cat mai ascunsa... si vorbiti...
daca dupa 48 de ore... impreuna nu ajungeti la o solutie.... sorry...
dar cauta un psiholog.. pentru nevasta....

un_suferind

Post by un_suferind » 08 Aug 2007, 18:10

Nu e asa usor, abia asteapta sa fac vre-o miscare radicala cum ar fi oprirea internetului, ca sa aiba si ea motive de partea ei... ca pana acum inafara de chestiile pur sentimentale "nu a fost atent cu mine" care nu prea tin nici pt prieteni nici pt instante nu are ce sa-mi reproseze.

Dar o intrebare serioasa, casatoria noastra a fost oficilaizata in R. Moldova de acolo suntem. Acum suntem de cam zece ani cetateni romani cu acte in regula, inclusiv copii amandoi sunt nascuti aici. Unde se va judeca cazul daca va fi un caz? Desi eu inca sper sa nu...

axion

Post by axion » 08 Aug 2007, 18:24

Nu dispera, de obicei este un moft, o sa-i treaca., dar nu fa gesturi necugetate cu Internetul.

frido

Post by frido » 08 Aug 2007, 18:53

Asa zic si eu,cyber -amorurile nu functioneaza,da-le timp ,se vor dezamagi reciproc,atunci doar va trebui sa decizi daca mai doresti acea femeie alaturi de tine si daca vrei sa cresti si un cyber-baby :mrgreen: eventual.Bafta si intelepciune!

lopatadeoase

Post by lopatadeoase » 08 Aug 2007, 22:14

un_suferind wrote:Eu nici macar nu am atins-o cu un deget in toti anii astia si stie ca nu o so fac...
Pai daca-i dadeai in dinti cu calculatorul poate ca acum n-ar fi trebuit sa

scrii pe forum.

Samurai

Post by Samurai » 09 Aug 2007, 08:54

Fa-tzi si tu un cont. Intra la discutzii cu ea, vezi ce naiba vrea, ce-i lipseste, recucereste-o, il va parasi pe amorezul cibernetic pentru un altul care esti tu si asa se va lecui. :evil:

frido

Post by frido » 09 Aug 2007, 09:01

Samurai wrote:Fa-tzi si tu un cont. Intra la discutzii cu ea, vezi ce naiba vrea, ce-i lipseste, recucereste-o, il va parasi pe amorezul cibernetic pentru un altul care esti tu si asa se va lecui. :evil:
Cand ai coborat la nivelul asta esti terminat ! Iubirea nu scuza totul!

Samurai

Post by Samurai » 09 Aug 2007, 09:09

Tu sa taci !

un_suferind

Post by un_suferind » 09 Aug 2007, 09:11

CE sa zic... cu "calculatorul in dinti" sau cu "amorez cibernetic" nu sunt metodele pe care le-as folosi. Mai bine raman un DOMN chat daca cuvantul corect cred ca e FRAIER.

Dar sa revenim la chstiuni juridice: am citit despre trecerea frontierei cu copiii minori introdusi in pasaport. Am inteles ca daca ii are in incredintare si in pasaport ii poate scoate din tara fara acordul meu. Pt ca e lege noua in conformitate cu reglementarile Europene. Dar pt spatiul extracomunitar se aplica aceeasi regula?

Samurai

Post by Samurai » 09 Aug 2007, 09:13

Nu conteaza metoda mey. Cu netul sau cu flori, plimbari etc, incearca s-o recuceresti. Poate chiar ai neglijat-o, asta vroiam io sa spun.
Nu te grabi. Daca te grabesti, atunci te potzi numi fraier.

un_suferind

Post by un_suferind » 09 Aug 2007, 09:16

Asta fac, desi ea tot spune ca nu mai se mai poate lipi ce e rupt... Dureaza de 6 luni agonia, nu mai stiu cat rezist, ma informez sa fiu informat pt a lua decizii in cunostinta de cauza. De la inceputul subiectului am zis "probabil" la chestiunea de divort...

Post Reply