Cum sa procedez in cazul in care nu stiu nimic de tatal copi

Familiei
Post Reply
vionic

Cum sa procedez in cazul in care nu stiu nimic de tatal copi

Post by vionic » 18 Jul 2007, 23:24

Va rog sa ma ajutati, situatia mea fiind urmatoarea,am fost casatorita timp de 6 ani cu un cetatean strain. Din aceasta casatorie a rezultat un copil.La divort copilul mi-a fost incredintat spre crestere si educare prin hotarare definitiva si irevocabila. Acum sunt recasatorita si copilul meu doreste ca si el sa aiba acelasi nume de familie ca si noi. Am hotarat sa-i schimb numele,insa nu stiu cum sa procedez. Trebuie mentionat ca nu am idee unde locuieste tatal, singurul lucru pe care il stiu este ca nu mai este in tara. Va multumesc anticipat!
P.S. nici pensie alimentara nu a platit nici macar odata.

tfg1973

Post by tfg1973 » 08 Aug 2007, 20:58

in primul rand trebuie sa faci demersurile necesare pentru a afla daca mai este in tara. in al doilea rand daca ai certificat de nastere pe numele copilului si este si el trecut la rubrica "tata" sa faci actiune de stabilire nume. daca nu trebuie sa faci una de stabilire paternitate.asta in cazul in care el este in tara. daca nu, e mai greu cu procedura.

jojo

Post by jojo » 08 Aug 2007, 21:04

ce vorbesti tfg?

tfg1973

Post by tfg1973 » 08 Aug 2007, 21:16

am raspuns...daca nu intelegi speta hai sa o disecam

jojo

Re: Cum sa procedez in cazul in care nu stiu nimic de tatal

Post by jojo » 08 Aug 2007, 21:36

vionic wrote:Acum sunt recasatorita si copilul meu doreste ca si el sa aiba acelasi nume de familie ca si noi.
eu inteleg speta tfg, nu stiu care-i procedura.

tfg1973

Post by tfg1973 » 08 Aug 2007, 21:38

adoptie...in cazul in care se gaseste adresa tatalui real...daca nu...sa incerce sa obtina o decadere din drepturile parintesti...mai ales ca nu a platit pensia si il "doare" undeva de copil

jojo

Post by jojo » 08 Aug 2007, 21:45

Deja suna mai bine, insa este greu cu adoptia.
Cred totusi ca exista si alta cale de schimbare a numelui.

tfg1973

Post by tfg1973 » 08 Aug 2007, 22:07

nu ai dori sa vorbim pe mess?...singuraticul32@yahoo.com

aprilie

Post by aprilie » 09 Aug 2007, 09:12

ART. 7 al OUG ORDONANTA nr. 41 din 30 ianuarie 2003 (*actualizata*)
privind dobandirea si schimbarea pe cale administrativa a numelor persoanelor fizice

(1) Pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, dupa caz, de parinti sau, cu incuviintarea autoritatii tutelare, de tutore. Daca parintii nu se inteleg cu privire la schimbarea numelui copilului, va hotari autoritatea tutelara.
(2) Cand cererea de schimbare a numelui minorului este facuta de catre unul dintre parinti, este necesar acordul celuilalt parinte, dat in forma autentica. Acordul nu este necesar in cazul in care celalalt parinte este pus sub interdictie ori este declarat judecatoreste disparut sau decazut din drepturile parintesti.
(3) In cazul in care minorul a implinit varsta de 14 ani, cererea va fi semnata si de acesta.
(4) Pentru persoana pusa sub interdictie, cererea de schimbare a numelui se face de catre tutore, cu incuviintarea autoritatii tutelare.
(5) In cazul in care parintii copilului sunt decedati, necunoscuti, pusi sub interdictie, declarati judecatoreste morti ori disparuti sau decazuti din drepturile parintesti si nu a fost instituita tutela, in cazul in care copilul a fost declarat abandonat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, precum si in cazul in care instanta judecatoreasca nu a hotarat incredintarea copilului unei familii sau unei persoane, in conditiile legii, cererea de schimbare a numelui minorului se face de catre serviciul public specializat pentru protectia copilului din subordinea consiliului judetean ori, dupa caz, a consiliului local, al sectorului municipiului Bucuresti.

jojo

Post by jojo » 10 Aug 2007, 12:43

vezi singuraticule ca spetele se rezolva pe forum?
multam april! :cafea:

tfg1973

Post by tfg1973 » 10 Aug 2007, 13:44

observ...numai ca stii tu cum se spune...teoria ca teoria tot ptactica ne omoara :mrgreen:

jojo

Post by jojo » 10 Aug 2007, 14:22

acuma nu stiu cum e la altii...da io traiesc
inca?

Post Reply