Alcoolemie mare, ucidere din culpa si arestare

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Melinda

Post by Melinda » 25 Jul 2007, 19:21

Ma bucur sa aud ca instanta a respins propunerea, dar am impresia ca tocmai aceste exceptii intaresc regula.

Insa in speta de fata, (daca ar fi dupa mine) as schimba incadrarea juridica referitor la cei doi morti: din ucidere -- in omor , savarsit cu intentie indirecta, avand in vedere starea avansata de ebrietate al inculpatului.
Poate sunt prea severa ?

kinga

Post by kinga » 25 Jul 2007, 19:25

nup...
stai sa vedem ce zace onor instanta in recurs.... :mrgreen: :mrgreen:

krisstina

Post by krisstina » 25 Jul 2007, 21:50

Melinda wrote:Insa in speta de fata, (daca ar fi dupa mine) as schimba incadrarea juridica referitor la cei doi morti: din ucidere -- in omor , savarsit cu intentie indirecta, avand in vedere starea avansata de ebrietate al inculpatului.
8O

Omor deosebit de grav cu intentie indirecta fata de cei doi morti si tentativa de omor fata de toti ceilalti participanti la trafic. :lol:

jojo

Post by jojo » 25 Jul 2007, 22:40

kinga wrote:nup...
stai sa vedem ce zace onor instanta in recurs.... :mrgreen: :mrgreen:
simt ca glontu-mi da tarcoale :-(

Baltazar

Post by Baltazar » 26 Jul 2007, 00:02

De ce? Ce mare branza a facut? S-a facut si el muci si s-a urcat in masina ca nu-l mai tineau picioarele... Se poate intampla oricui!

:skul:

jojo

Post by jojo » 27 Jul 2007, 20:47

In recurs, s-a dispus masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara.

Baltazar wrote:De ce? Ce mare branza a facut? S-a facut si el muci si s-a urcat in masina ca nu-l mai tineau picioarele... Se poate intampla oricui!

:skul:
Fii atent Baltazar, ca
"....cel ce a zis sa nu curvesti, a zis si sa nu judeci!"

ursu

Post by ursu » 27 Jul 2007, 20:59

hai jojo, ca-i bun!!!!
offtopic:
..si cred ca, mai degraba...e vb... de "preacurvie" !!!

jojo

Post by jojo » 27 Jul 2007, 22:03

URSU wrote:offtopic:
..si cred ca, mai degraba...e vb... de "preacurvie" !!!
Asa o fi, daca zici tu Ursule, da ezista "prea" in materie? :-D

parole

Post by parole » 28 Jul 2007, 04:25

JOJO wrote:In recurs, s-a dispus masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara.

Asa si era normal pe datele spetei! Argumentul procurorului mi se pare jalnic. Ideea de pericol concret pentru ordinea publica se imbina cu ideea de culpa ca nuca-n perete. Am mari rezerve in privinta asta. Iar judele care admite povesti de astea exhiba cam mult zel profesional, asta ca sa fiu politicos.

La argumentul CEDO, sa stii jojo, ca e intr-un fel firesc ca judecatorul de sub CSJ sa strambe putin din nas. Argumentul CEDO ar putea prinde samanta la ICCJ, dar si aici pe un teren prielnic, de pilda pe avalansa de hotarari sanctionand lipsa de respect a proprietatii! Dincolo de avalanse un jude, zic eu, mai poate cocheta cu CEDO daca are curaj si viziune. Cu toate astea, vezi tu, CEDO sufera de un enorm handicap de care CJCE s-a autodispensat demult, tot prin curaj si clarviziune, inexistenta unui principiu al prioritatii. Dar in curand asta va fi tot poveste. Mai asteptam putin, pana cand Carta Fundamentala a Drepturilor Omului va prinde realmente viata in dreptul comunitar! Atunci datele problemei se vor privi dintr-o alta paradigma.

ursu

Post by ursu » 28 Jul 2007, 08:08

JOJO wrote: da ezista "prea" in materie? :-D
in materie nu cred :-P ....dan in decalog, cu siguranta!

luc4s

Post by luc4s » 30 Jul 2007, 21:04

Bravo Jojo :floare: :)

jojo

Post by jojo » 30 Jul 2007, 22:30

:-D :-D :-D
Mai Lucas, tu esti pe contra! Multam, oricum

Imi amintesc de o alta arestare (mi l-o legat, de buna seama); la o tigara, asteptand pe hol pronuntarea, unul dintre politisti ma roaga sa-i repet conceptia cedo despre diferenta dintre cele doua masuri restrictive de libertate, arestare si obligarea de a nu parasi tara.
Iritat, prim parchetarun-i zice baaa, pe noi nu ne intereseaza! :lol:

parole

Post by parole » 30 Jul 2007, 22:42

Si unde-i buba, jojo? De unde nu-i, nici D-zeu nu cere! Io sa fiu in locul tau m-as bucura daca as auzi o asemenea cuvantare din gura numitului :lol: Altundeva tre sa cante clopotelul... pe la urechi mai nobile, mai drepte :mrgreen:

ursu

Post by ursu » 31 Jul 2007, 16:19

JOJO wrote: Iritat, prim parchetarun-i zice baaa, pe noi nu ne intereseaza! :lol:
dan cum jojo, primnparchetaru dezbate cu voi pe holurile instantei? :grin:

putini politisti am vazut...sa fie asa de interesati de conceptii cedo...sau altele... care i-ar putea solicita cat de putin!

no offence luc4s!!!..tu esti o exceptie!!!

jojo

Post by jojo » 31 Jul 2007, 16:43

URSU wrote:putini politisti am vazut...sa fie asa de interesati de conceptii cedo...sau altele... care i-ar putea solicita cat de putin!
Cum asa? Astia ai nostri toti sunt studenti la drept! :mrgreen:

Acum la modul serios, in ultimul timp am observat ca nu mai bat (presupusii) faptuitorii, e un pas inainte, nu?
M-am tot intrebat care-s misterioasele metode specifice cu ajutorul carora determina recunoasterile? :lol:

Post Reply