Exact asta am zis si eu. Sa depuna conlcuzii scrise, ceea ce a si facut. Nu l-am lasat sa vorbeasca. Oricum as fi castigat, dar am vrut sa-l sicanez, aveam cu el cateva zeci de dosare.serafim wrote:![]()
![]()
bromule
mandatarii persoanelor fizice pot depune concluzii scrise...ca nu pot sustine oral asta este alta mancare de peste
si totusi cauzele lor proprii pot sa le sustina si oral cat si a rudelor ( parinti, frati, bunici etc...)
reprezentare in instanta
bromul wrote:Exact.
... cum dicteaza interesul
Hilar a fost undeva la SM cand un coleg consilier juridic reprezenta in instanta, in calitate de mandatar, 2 persoane fizice. L-am lasat sa spuna prima fraza din concluzii dupa care am cerut judecatoarei sa ia act de savarsirea unei infractiuni flagrante- la legea organizarii profesiei de avocat, deoarece mandatarii persoanelor fizice nu au voie sa depuna concluzii scrise. Deh tupeu...Judecatoarea a zambit si l-a rugat sa depuna concluzii scrise.... a fost de coma, cum incepea sa spuna ceva cum o rugam pe judecatoare sa constate infractiunea.
![]()
![]()
pana la urma, cu alta ocazie, mi-a multumit ca nu i-am facut plangere penala-
Poti cere foarte multe in instanta daca sti sa speculezi legea.
ai scris ca nu au voie sa depuna concluzii scrise

problema este insa alta....
cand va este frica de adversar...apelati la subterfugii !!!
mai bine il infruntai direct, profesional si puteai sa-l pui si asa cu botul pe labe !!!...sau nu ?

Este adevarat, am scir gresit...evident ca era vorba de conclzuii orale. Si daca vrei sa sti exista in doctrina opinii care sustin contrariul.
Nu era nicidecum vorba de frica, chiar imi face placere sa ma confunt cu un avocat/jurist destept. Daca citeai mai atent ai fi vazut ca am si scris ca oricum am castigat procesul. Era deja pus cu botul pe labe. Doar m-am distrat putin cu el fiindca ne sicanase prea mult, atunci cand eram reprezentati de altcineva in proces.
Nu era nicidecum vorba de frica, chiar imi face placere sa ma confunt cu un avocat/jurist destept. Daca citeai mai atent ai fi vazut ca am si scris ca oricum am castigat procesul. Era deja pus cu botul pe labe. Doar m-am distrat putin cu el fiindca ne sicanase prea mult, atunci cand eram reprezentati de altcineva in proces.

Bromule, numele are sau n-are legatura cu elementul chimic, cert este faptul ca-ti place sa provoci efecte chimice. In privinta bietilor racani, usor de ghicit. . (Placebo sau nu, isi face efectul

Da nu-ti fa probleme; se intampla si la case mari de avocatura sa fie nevoit avocatul sa taca pt. ca nu-i in regula cu procura&....

Hihi , asa e. muuulti avocati uita sa-si depuna imputernicirea avocatiala. Din pacate, de cele mai multe ori, au avut noroc cu intelegerea judecatorilor care le-au permis sa o depuna pana la sfarsitul sedintei. Dar cand descopeream ca e semnata de o persoana care nu are dreptul legal sa reprezinte societatea dl/dna avocat trebuia sa taca la respectivul termen.