Poate va intrebati de ce se intra asa greu la INM

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
adi_avo

Poate va intrebati de ce se intra asa greu la INM

Post by adi_avo » 17 Dec 2004, 18:12

Zilele trecute am citit un anunt publicat de INM ca scoate vreo 240 de posturi de procuror la bataie.M-a surprins nr mare dar m-am gandit ca de, or fi avnd nevoie(desi locuri pt astia de rand--cum ar fi cei care abia termina dreptul-- pe an nu ai sa vezi mai mult de 180de locuri si nici alea ocupate).Azi, alt anunt interesant prin care INM scotea la concurs 344 posturi de judecator.M-am intrebat atunci...daca tot e nevoie de magistrati..de ce nu baga locuri la inm pt astia care termina si sa le mai si ocupe, nu cum fac de obicei ca nici alea 180 nu se ocupa(acum chiar ma intreb de ce.....).Ideea e ca se ocoleste bine legea prin cai legale(aparent)...mai pe scurt INM nu are nevoie de generatia proaspata ci tot de cei cu experienta, deci un sfat pt cei care au picat...nu mai incercati in fiecare an, asteptati sa acumulati experienta necesara si apoi sa concurati pe 244(proc)+370(judec) de locuri ca eu zic ca aveti mai multe sanse(chiar si logic vorbind). Cred ca a meritat sa pierd vreo 15 min sa va spun si voua, celor care aveti de gand sa dati la INM, ca sa fiti informati cu privire la politica INM. Concluzie.... o trageti voi!

mary2004

Post by mary2004 » 17 Dec 2004, 19:18

Mi-am pus si eu aceasta intrabare iar raspunsul meu este diferit de al tau si nu are de a face cu vreo politica a INM-ului. Materia trebuie f.f.bine stiuta pentru a face fata timpului scurt pentru ca cred ca aici este intr-adevar problema si putini ajung sa o stapaneasa de o asa natura incat sa se mobilezeze in cele 20min./ subiect si sa atinga baremul de o asa proportie incat sa reuseasca de un 8, barem care vrea urmarirea a mai tuturor chichitelor in legatura cu subiectul.
Oricum nici examenele pe post nu cred ca sunt mai usoare.
In ceea ce priveste numarul mai mic la inm pentru absolventi ,ma gandesc ca un motiv l-ar reprezenta si costurile pe care le-ar presupune scolarizarea unui numar foarte mare de auditori. Si apoi chiar nu inteleg de ce nu ne ajung si cele 180 de locuri din moment ce nu suntem in stare sa le ocupam. O fi si asta o politica a INM-ului. Ma indoiesc... :wink:

ama

Post by ama » 17 Dec 2004, 23:27

Am tot citit comentarii legate de concursul pentru inm, dar prea putin se vorbeste despre examenul pe post. E adevarat ca sunt mult mai multe locuri la examenul pe post decat la inm, dar rata promovabilitatii este incredibil de mica. Bate toate statisticile posibile. As fi fost curioasa ce parere au cei care s-au prezentat la examenele anterioare. Mie ultimul mi-a lasat un gust amar pentru multa vreme. Inclin sa cred ca nu se vrea ca aceste posturi sa fie ocupate . Motivele nu stiu care sunt, poate le intuiesc numai.

adi_avo

Post by adi_avo » 17 Dec 2004, 23:47

pai oare care e cauza ?:) de moment ce poti sa dai si 1000 de locuri de moment ce tu nu dai voie decat la 150 sa intre.....or fi asa de multi nepregatiti ca sa nu le spun altfel?

Luana

Post by Luana » 18 Dec 2004, 12:16

Sincer....n-am inteles nimic din ce ai spus. Adica ...unde ai vrut sa bati...
Concret....de ce crezi tu ca se ocoleste legea pe cai aparent legale?
Nu te supara dar chiar nu am priceput.

adi_avo

Post by adi_avo » 18 Dec 2004, 12:47

nu-i nik ca nu ai inteles...sari peste pareta care nu ai inteles-o si treci mai departe:)

Luana

Post by Luana » 18 Dec 2004, 14:09

Hai mai explica-mi si mie care e treaba cu INM-ul asta, te rog. Mie un singur lucru mi se pare aberant si anume de ce se scot la concurs mai multe posturi pt cei cu vechime.

simmy

Post by simmy » 19 Dec 2004, 11:40

mai Luana e simplu...
cei cu vechime intra direct pe post.... nu stau sa invete care e mersul in instanta... Ei deja au habar de ce se intampla in instanta
este mare nevoie de judecatori ... la mine in oras sunt judecatori care afiseaza o lista de 120 - 150 de dosare pe zi ... asa ca....
Ma gandesc la primul meu dosar ... nu aveam decat teoria in cap ... nu-mi explicase nimeni ce e aia studiere a dosarului la bara.... ce e amanare fara discutii ...
si am stat la primul dosar pana la sf. sedintei ca sa-mi dau seama ca ar fi trebuit sa strig la amanari dosarul ... Nu a avut cine sa ma invete...
iar la facultate ... practica nu am facut... Acum pot sa-ti spun cam ce o sa decida instanta intr-un dosar, desi nu am decat un an de experienta si ce an ... de la judecatorii la inalta curte de casatie si justitie.
sa judeci nu e ceva ce poti invata pe parcurs esti mancat de avocati si consilieri ... nu ti se iarta nimic :)

elis

Post by elis » 19 Dec 2004, 12:23

Cei care vor intra "direct pe post", vor urma 6 luni cursuri la INM.

norocel

Post by norocel » 19 Dec 2004, 13:02

Examenul cred ca este la fel de dur ca si cel de la INM doar ca nivelul de pregatire este altul si se vede dupa rezultatele de la INM si cele de la examenul direct pe post.
Nu stiu de ce tot insistati cu numarul de locuri pentru ca, dupa cum s-a vazut, nici la INM si cu atat mai putin la examenul direct pe post, nu se pune problema ocuparii in intregime a locurilor.

croc

Post by croc » 20 Dec 2004, 09:47

eu am sustinut acum 5 ani examen pentru INM;
am picat, insa stiu ca am picat pentru ca nu eram bine pregatita;
imi cer scuze daca voi jigni pe cineva, dar cred ca cei care au picat nu erau suficient de bine pregatiti!
nu cred nimic din ceea ce s-a postat despre anumite interese mai mult sau mai putin ortodoxe, sau despre politici ale INM-ului, va spun clar sa puneti mana pe carte daca vreti sa intrati;
si inca ceva! daca nu reusiti sa intrati vreo cativa ani la rand, lasati-o moarta si reorientati-va! inseamna ca nu sunteti facuti pentru asta sau ca nu v-o doriti suficient cat sa va mobilizati!!!
probabil ca veti sari pe mine, dar asta este parerea mea!!!

fira

Post by fira » 20 Dec 2004, 14:07

dinspre csm vine-un vint de primavara si se zvoneste ca va fi mai lejer examenul pe post din martie. Ceva de genul celui din februarie 2004

adi_avo

Post by adi_avo » 20 Dec 2004, 14:10

numai bine vine si vantul :D asta la cele spuse de mine....adik la "incurajarile" date celor ce vor sa intre la inm boboci

norocel

Post by norocel » 20 Dec 2004, 14:13

Cam cat de lejer ar putea fi pentru a se putea ocupa 244 locuri de procuror si 370 de judecator?
Si INM-ul este pregatit sa se ocupe de atatea oameni in viitorul apropiat?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 20 Dec 2004, 14:13

mai Fira, de cand a devenit "urechea" izvor de drept? :)

Post Reply