asta ai mai scris....caramella wrote:" ... e usor a scrie versuri
cand nimic nu ai aspune!..."
ceva nou????

imi aduce aminte de semnatura mea...
Sfaturi putem da, dar minte nu....
Se impart la 2 toate bunurule comune. Cote diferite pot avea doar cand se face partajul in timpul vietii ambilor soti copartasi.cella wrote:deci se imparte 1/2 masa succesorala a defunctului , cealalta cota de 1/2 revenind sotiei supravietuitoare ca urmare a impartelii bunul/bunurilor comun/e. dar de ce 1/2 cote egale? poate defunctul detinea o cota mai mare din bunurile comune . daca cota defunctului este mai mare de 1/2 rezulta ca descendentii primesc mai mult...
care este procedura de stabilire a cotelor exacte detinute de soti?
Si cum ai putea dovedi cine a contribuit mai mult la achizitionarea acelui bun? Este imposibil. De aceea s-a prevazut aceasta modalitate echitabila. Succesorii oricum o mostenesc si pe mama. Vor avea intreaga masa succesorala dupa decesul acesteia. Nu sunt absolut deloc prejudiciati.cella wrote:nasol atunci, nu mi se pare corect. adica daca esti in viata si initiezi partajul poti sa iti ceri drepturile, sa obti o cota mai mare de 1/2 daca ti se cuvine, dar daca ai decedat, succesorii nu se pot bucura de bunurile defunctului ca si cand s-ar bucura de aceste bunuri dupa decesul tatalui divortat???? descendentii nu pot ataca in instanta acest lucru?
Users browsing this forum: No registered users and 39 guests