UN SFAT VA ROG!

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
jurista

UN SFAT VA ROG!

Post by jurista » 23 Jul 2007, 11:15

Buna! Speta mea e urmatoarea:
un director de la un SA, angajat cu carte de munca, a publicat intr-un ziar lucruri defaimatoare la adresa societatii la care era angajat.
In baza asta, i-am comunicat prin posta cu confirmare de primire ca este in perioada de preaviz si ca este asteptat la societate pt cercetarea prealabila. A ridicat plicul de la posta si a facut contestatie scrisa pe care a depus-o la societate. Eu acum ce fac? Vreau sa-i desfac contractul de munca. Sfatui-ti-ma!!!!Multumesc mult.

dasefx

Post by dasefx » 23 Jul 2007, 11:20

eu stiam ca preavizul se acorda DUPA cercetarea disciplinara, daca se ajunge la concluzia ca se impune desfacerea CIM. Cercetare in preaviz ???
Directorul SA-ului e ziarist?

kinga

Post by kinga » 23 Jul 2007, 11:32

oupsss..
mare greseala..
first cercetare..dupa preaviz...
normal ca te da in judecata si e foarte normal ca va castiga...
adica , fara sa faci cercetare, tu deja ai comunicat ca i se va desface CIM...

va castiga cu cantec.... :grin: :grin:

jurista

UN SFAT VA ROG!

Post by jurista » 23 Jul 2007, 11:34

NU e ziarist. A trimis o scrisoare la un ziar local si in plus a postat-o si pe forum.

jurista

UN SFAT VA ROG!

Post by jurista » 23 Jul 2007, 12:22

OK, am inteles ca am gresit dar ce fac in continuare?
ii trimit alta convocare?

valic

Post by valic » 25 Jul 2007, 15:21

Alta convocare?!! Iti mai foloseste la ceva?Doar daca directorul vrea sa discutati, dar nu prea cred.Imi pare rau pt. tine, dar angajatorii ...mai si pierd din cand in cand.

Fara suparare :floare:

kinga

Post by kinga » 25 Jul 2007, 15:32

Valic...din pacate ai dreptate..
problema este ca odata trimis preavizul, directorul stie ce il asteapta.
Nu se mai pune problema de buna credinta.
Chiar daca se face o alta convocare, si firesc, rezultatul va fi desfacerea CIM, in instanta castiga cu cantece... pentru ca poate sa dovedeasca ca hotararea de a i se desface CIM-ul era luata inainte de ascultarea lui si parcurgerea cercetarii disciplinare.
Juristo.. am mai dat sfatul asta ..mai bine o intelegere stramba decat o judecata dreapta ...
daca se prezinta la convocare, spuneti in fata, domle.. nu mai vreau sa lucrez cu tine.
Exista o maniera eleganta... demisie sau art. 55 lit. b..
daca nu...... cu timpul o sa am grija sa pleci ...

sa nu mai mergi pe desfacere disciplinara ..nu ai sanse...

asteapta olecuta de timp.. dupa care iti dai seama ca urgent tre sa faci o reorganizare ...desfiinteaza cateva posturi de conducere ca doar ai prea multe :mrgreen: :mrgreen:

Post Reply