Cartelul heroinei din Ferentari. Zeci de dealeri ce se aprovizionau din Bucureşti şi vindeau droguri în Iaşi, audiaţi de DIICOT

  • Poliţiştii au făcut, joi, 21 de percheziţii în Bucureşti şi Iaşi
  • În urma percheziţiilor, 25 de persoane vor fi duse la audieri la DIICOT Iaşi într-un dosar de trafic de droguri de mare risc
13598 afișări
Imaginea articolului Cartelul heroinei din Ferentari. Zeci de dealeri ce se aprovizionau din Bucureşti şi vindeau droguri în Iaşi, audiaţi de DIICOT

Heroină

Poliţiştii au făcut, joi, 21 de percheziţii în Bucureşti şi Iaşi, iar 25 de persoane vor fi duse la audieri la DIICOT Iaşi într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. Printre acestea se numără şi persoane care se aprovizionau cu droguri din cartierul bucureştean Ferentari.
 
Potrivit unui comunicat al DIICOT Iaşi, mai multe persoane din municipiul Iaşi, începând cu luna aprilie 2018, s-au aprovizionat cu droguri de mare risc – heroină din cartierul Ferentari, droguri pe care mai apoi le transportau în Iaşi şi le deţineau atât în vederea consumului propriu, cât şi în vederea comercializării.
 
„Astfel, tot mai mulţi tineri de pe raza municipiului Iaşi, atât pentru a-şi susţine dependenţa cât şi din considerente de ordin financiar, sesizând totodată posibilităţile obţinerii unor câştiguri materiale ilicite substanţiale într-un timp cât mai scurt, au luat hotărârea de a se deplasa în municipiul Bucureşti, cartierul Ferentari şi nu numai, de unde să procure personal heroină de la dealerii de asemenea substanţe, fără a se cunoaşte cu aceştia în mod direct sau prin intermediari”, se arată în comunicat.
 
O parte dintre aceste persoane au fost prinse în flagrant, reţinute, arestate preventiv şi chiar condamnate definitiv după ce au revenit din cartierul Ferentari către municipiul Iaşi având asupra lor heroină procurată din acel loc.
 
„În ceea ce priveşte dealerii de heroină din cartierul Ferentari, municipiul Bucureşti, unul dintre suspecţi era cel care superviza activitatea infracţională a surorilor sale, cât şi a altor persoane implicate alături de acestea în activităţile de trafic de heroină”, susţin procurorii.
 
Tranzacţiile se derulau în zona Aleea Livezilor, unde nu erau expuşi riscului de a fi interceptaţi de către organele judiciare.
 
„La sfârşitul lunii martie 2019, liderul, însoţit de concubina sa au părăsit teritoriul României călătorind în Marea Britanie, întrerupându-şi activitatea infracţională de trafic de droguri de mare risc – heroină. Principalul motiv pentru care acesta a luat hotărârea de a părăsi teritoriul României a fost datoriile pe care acesta la avea faţă de anumite persoane, sume de bani care ar fi fost împrumutate cu camătă şi de care nu dispunea pentru a le restitui la acel moment fiind presat să le achite”, se mai arată în comunicatul DIICOT.
 
După revenirea în ţară, liderul grupării şi-a reluat activitatea de trafic de droguri, a recrutat noi persoane şi a implicat şi alţi membri ai familiei sale în scopul sporirii câştigurilor financiare.
 
„Totodată a rezultat faptul că liderul grupării este asociat cu gruparea infracţională organizată cunoscută sub denumirea de <Capai sau Kapai>, atât acesta cât şi alţi membrii ai grupării fiind în trecut arestaţi şi condamnaţi pentru săvârşirea aceluiaşi gen de fapte – trafic de droguri de mare risc – heroină”, mai arată procurorii.
 
De asemenea, în cauză a fost documentată activitatea infracţională a unui alt suspect de pe raza municipiului Iaşi care constituie un alt nucleu important pe piaţa traficului de droguri de mare risc şi care se aprovizionează periodic cu asemenea substanţe de pe raza municipiul Bucureşti.
 
Potrivit anchetatorilor, acesta transporta droguri cu trenul până la Iaşi. „Cu privire la modul de operare a suspectului în procurarea heroinei a rezultat faptul că se deplasează cu trenul în municipiul Bucureşti, însoţit de alte persoane de sex feminin, iar după ce procură heroina, aceasta este disimulată de către persoanele de sex feminin în vagin, revenind tot cu trenul înapoi către municipiul Iaşi”, spun procurorii.
 
La sediul DIICOT Iaşi vor fi duse la audieri 25 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici