In urma cistigarii unei actiuni de iesire din indiviziune s-a stabilit ca pentru teren -reprezentind 1/2 din cota totala - sa platesc paratei o sulta in valoare de 31.000 euro.
Eu nu locuiesc in tara. Astfel contactul cu parata este prin telefon. Cind am contactat parata ca sa-i achit sulta, mi-a conditionat primirea sultei de despagubirea pentru dreptul de abitatie pe care-l are la una din camerele din imobilul al caruit teren mi-a fost adjudecat. Despagubirea ce o cere era egala cu sulta. I-am spus ca nu pot plati o asemenea suma si ca atunci cind se hotaraste sa accepte soar sulta fara a discuta despre dr. de abitatie, sa ma contacteze.
Nelocuind in tara nu am stiut ca pot depune banii intr-un cont pe numele ei. Aceasta informatie nu mi-a pus-o la dispozitia avocatul meu
A incercat executarea silita a imobilului dar intre timp imobilul si-a schimbat proprietarul, situatie creata independent de mine. Astfel nu a putut executa imobilul.
Cu stupoare aflu ca in acest moment, la citeva luni de la discutia avuta, face demersurile pentru scoaterea la licitatie prin executare silita a unui apartament care imi apartine in alt sector. Apartamentul meu are o valoare de 55000 euro. Inca nu am fost anuntata oficial.
Eu nu m-am opus niciodata sa-i achit sulta. In conditiile existente:
1. Care sint optiunile mele?
2. Am inteles ca executarea silita inceteaza cind eu ca debitor platesc sulta creditorului. Ce se intimpla cind creditorul este nde rea credintan?
3. De ce sa fiu eu obligata sa platesc cheltuielile executorului, cind eu nu am evitat platirea sultei?
4. Contactata telefonic, refuza sa-mi furnizeze numele avocatului care o reprezinta. In decursul unui proces de 1 an a schimbat 4 avocati. Nici unul dintre acestia nu o reprezinta in procesul de executare silita. Este cineva nou.
5. Pot deschide urgent un cont pe numele ei astfel incit chiar si notificare executarii sa fie ulterioara datii depunerii sultei?
6. Pot vinde apartamentul, fara cadastru si intabulare, daca cumparatorul stiind situatia accepta?
7. Exista motive care le-as putea enunta ca sa obtin cu siguranta suspendarea executarii pentru o perioada de 2- 3 luni?
Executare silita - Evitare - Suspendare
EXECUTAREA SILITA INCETEAZA DACA S-A REALIZAT INTEGRAL OBLIGATIA PREVAZUTA IN TITLUL EXECUTORIU, S-AU ACHITAT CHELTUIELILE DE EXECUTARE SI ALTE SUME DATORATE CF. LEGII-ART.371/5 LIT.A C.PR.CIV.
AVEAI POSIBILITATEA DE A FACE O OFERTA REALA DE PLATA CHIAR DACA CEALALTA PARTE NU VROIA BANII , CONFORM C.CIV. PRIN EXECUTOR JUDECATORESC SI ATUNCI NU MAI PLATEAI ALTE CHELTUIELI DE EXECUTARE ... NU SE MAI PUTEA CERE EXECUTARE SILITA
ACUM TREBUIE SA ACHITI SULTA , EVENTUAL ACTUALIZATA CU RATA INFLATIEI DACA CERE CREDITORUL PLUS CHELTUIELILE DE EXECUTARE...
PENTRU AMANARE POTI FORMULA O CONTESTATIE LA EXECUTARE SI CERE PE CALE DE ORDONANTA SEPARAT SUSPENDAREA EXECUTARII SILITE... DAR ATENTIE SUSPENDAREA EXECUTARII SE ACORDA DUPA CE SE ACHITA O CAUTINE (DESTUL DE SUBSTANTIALA) SI DOAR DACA EXISTA MOTIVE CARE SA DETERMINE ACEASTA SUSPENDARE... DIN CE SPUI TU NU IMI DAU SEAMA CE MOTIVE POTI INVOCA...
POTI MACAR SA DEPUI LA EXECUTORUL UNDE ARE LOC EXEC.SILITA C/V SULTEI... DACA NU ETTI IN TARE II POTI TRIMITE PRIN MANDATAR SAU IN CONTUL EXECUTORULUI SAU LA CEC MENTIONIND LA DEPUNERE CA REPREZINTA C/V SULTA CONFORM TITLULUI EXECUTOR...
DE VANDUT ... DACA S-A INDISPONIBILIZAT IMOBILUL DE CATRE EXEC. JUD. NU MAI POTI VINDE ... DE FAPT DACA ESTI DEJA IN LICITATIE IMOB. ASTA S-A SI INTAMPLAT... POTI INSA SA TRIMITI CA SIO CUMPARATOR PERSOANA DESPRE CARE VORBESTI SA LICITEZE IN ZIUA LICITATIEI SA SA ADJUDECE IMOBILUL...
DACA VREI SA STII MAI MULTE SCRIE LA ionatuic@yahoo.com
AVEAI POSIBILITATEA DE A FACE O OFERTA REALA DE PLATA CHIAR DACA CEALALTA PARTE NU VROIA BANII , CONFORM C.CIV. PRIN EXECUTOR JUDECATORESC SI ATUNCI NU MAI PLATEAI ALTE CHELTUIELI DE EXECUTARE ... NU SE MAI PUTEA CERE EXECUTARE SILITA
ACUM TREBUIE SA ACHITI SULTA , EVENTUAL ACTUALIZATA CU RATA INFLATIEI DACA CERE CREDITORUL PLUS CHELTUIELILE DE EXECUTARE...
PENTRU AMANARE POTI FORMULA O CONTESTATIE LA EXECUTARE SI CERE PE CALE DE ORDONANTA SEPARAT SUSPENDAREA EXECUTARII SILITE... DAR ATENTIE SUSPENDAREA EXECUTARII SE ACORDA DUPA CE SE ACHITA O CAUTINE (DESTUL DE SUBSTANTIALA) SI DOAR DACA EXISTA MOTIVE CARE SA DETERMINE ACEASTA SUSPENDARE... DIN CE SPUI TU NU IMI DAU SEAMA CE MOTIVE POTI INVOCA...
POTI MACAR SA DEPUI LA EXECUTORUL UNDE ARE LOC EXEC.SILITA C/V SULTEI... DACA NU ETTI IN TARE II POTI TRIMITE PRIN MANDATAR SAU IN CONTUL EXECUTORULUI SAU LA CEC MENTIONIND LA DEPUNERE CA REPREZINTA C/V SULTA CONFORM TITLULUI EXECUTOR...
DE VANDUT ... DACA S-A INDISPONIBILIZAT IMOBILUL DE CATRE EXEC. JUD. NU MAI POTI VINDE ... DE FAPT DACA ESTI DEJA IN LICITATIE IMOB. ASTA S-A SI INTAMPLAT... POTI INSA SA TRIMITI CA SIO CUMPARATOR PERSOANA DESPRE CARE VORBESTI SA LICITEZE IN ZIUA LICITATIEI SA SA ADJUDECE IMOBILUL...
DACA VREI SA STII MAI MULTE SCRIE LA ionatuic@yahoo.com
Inca nu mi s-a comunicat o somatie .
Nu au obligatia sa ma notifice la domiciliul declarat in dosarul de iesire din indiviziune - la cab de avocatura, deoarece nu locuiesc in tara?
Se incerca a se folosi de art. 382 a? In mod normal nu ar avea aceasta posibilitate deoarece atit eu cit si parata sintem parte intr-un alt dosar de (accesiune imobiliara) cu termen de judecara in apel in 7 feb. Eu sint reprezentata de acelasi cab av., dar parata cu siguranta v-a folosi un alt avocat.
Parata cunoaste un alt domiciliu al meu din contractele de v-c din dosarul de indiviziune.
Nu cunosc cine este executorul judecatoresc. Nu am fost anuntata nimic oficial.
Executorul Judecatoresc nu are obligatia sa ma notifice la una din adrese, sau chiar la adresa imobilului ce urmeaza a fi executat?
Nu au obligatia sa ma notifice la domiciliul declarat in dosarul de iesire din indiviziune - la cab de avocatura, deoarece nu locuiesc in tara?
Se incerca a se folosi de art. 382 a? In mod normal nu ar avea aceasta posibilitate deoarece atit eu cit si parata sintem parte intr-un alt dosar de (accesiune imobiliara) cu termen de judecara in apel in 7 feb. Eu sint reprezentata de acelasi cab av., dar parata cu siguranta v-a folosi un alt avocat.
Parata cunoaste un alt domiciliu al meu din contractele de v-c din dosarul de indiviziune.
Nu cunosc cine este executorul judecatoresc. Nu am fost anuntata nimic oficial.
Executorul Judecatoresc nu are obligatia sa ma notifice la una din adrese, sau chiar la adresa imobilului ce urmeaza a fi executat?