Indemnizatie crestere copil

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
SSimona

Indemnizatie crestere copil

Post by SSimona » 16 Jul 2004, 09:57

Sunt angajata din iunie 2002 cu carte de munca, insa part-time,dat fiind ca eram studenta. In iulie 2004 am trecut la norma intreaga.

Sunt insarcinata in 11 saptamani. beneficiez de indemnizatia de crestere copil ?

Mentionez ca platesc CAS si asigurari de sanatate de 2 ani de zile.

Mi s-a spus ca trebuie sa in ultimele 12 luni sa fi lucrat 1700 ore, insa, cu part-time-ul meu, nu am de unde sa scot 1700 ore.

Va multumesc !

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 16 Jul 2004, 10:12

mai ai noua luni de sarcina cu norma intreaga
bineanteles ca beneficiezi de indemnizatie crestere copil caci aceea se cere numai dupa ce s-a nascut copilul.
Fa si tu o socoteala (eu am facut-o), la 8 ore pe zi ti-ar trebui cam 9 luni ca sa ai 1700 ore. insa asta nu are vreo relevanta in ce priveste dreptul tau la concediu de maternitate si concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani (pentru care primesti indemnizatia)

Pana la termen insa mai ai. Sanatate si sarcina usoara.

SFAT: inainte sa se vada burta (cam pe la 3 luni 1/2) notifica angajatorul in scris ca esti insarcinata ca sa te asiguri ca nu te concediaza cand vede ca esti insarcinata.

SSimona

Post by SSimona » 19 Jul 2004, 11:32

Ideea este ca de la 1 noiembrie, adica, de cand voi intra in 7 luni, doresc sa intru in concediu prenatal. Jobul meu inseamna 8 ore pe scaun in fata calculatorului, se lucreaza si 16-24, nu doar 8-16, plus ca e departe de casa (la o ora si jumatate), deci nu am de unde sa scot 1700 ore.

Insa eu lucrez deja de 2 ani, platesc CAS si asigurari sanatate la fel ca ceilalti. De ce nu as avea drept la indemnizatia de crestere copil (cea de 2 ani).

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 19 Jul 2004, 14:17

cum spuneam, ai dreptul
nu te mai agita ca nu-i face bine copilului! :)

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 19 Jul 2004, 14:44

Am mai verificat o data: singura conditie ceruta de lege este sa fi avut in ultimele 12 luni un stagiu minim de cotizare de cel putin 6 luni (adica sa fi platit CAS cel putin 6 luni inainte de prima zi de concediu medical)

Cine Dzeu ti-a spus povestea cu nu stiu cate ore?

SSimona

Post by SSimona » 26 Jul 2004, 08:14

Multumesc pentru raspuns, sper sa imi dea unul concret si tipele de la personal si contabilitate.

Nu ma enervez (prea rau) :) Oricum, important e sa fie BEBE sanatos !

Post Reply