Sunt angajata din iunie 2002 cu carte de munca, insa part-time,dat fiind ca eram studenta. In iulie 2004 am trecut la norma intreaga.
Sunt insarcinata in 11 saptamani. beneficiez de indemnizatia de crestere copil ?
Mentionez ca platesc CAS si asigurari de sanatate de 2 ani de zile.
Mi s-a spus ca trebuie sa in ultimele 12 luni sa fi lucrat 1700 ore, insa, cu part-time-ul meu, nu am de unde sa scot 1700 ore.
Va multumesc !
Indemnizatie crestere copil
mai ai noua luni de sarcina cu norma intreaga
bineanteles ca beneficiezi de indemnizatie crestere copil caci aceea se cere numai dupa ce s-a nascut copilul.
Fa si tu o socoteala (eu am facut-o), la 8 ore pe zi ti-ar trebui cam 9 luni ca sa ai 1700 ore. insa asta nu are vreo relevanta in ce priveste dreptul tau la concediu de maternitate si concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani (pentru care primesti indemnizatia)
Pana la termen insa mai ai. Sanatate si sarcina usoara.
SFAT: inainte sa se vada burta (cam pe la 3 luni 1/2) notifica angajatorul in scris ca esti insarcinata ca sa te asiguri ca nu te concediaza cand vede ca esti insarcinata.
bineanteles ca beneficiezi de indemnizatie crestere copil caci aceea se cere numai dupa ce s-a nascut copilul.
Fa si tu o socoteala (eu am facut-o), la 8 ore pe zi ti-ar trebui cam 9 luni ca sa ai 1700 ore. insa asta nu are vreo relevanta in ce priveste dreptul tau la concediu de maternitate si concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani (pentru care primesti indemnizatia)
Pana la termen insa mai ai. Sanatate si sarcina usoara.
SFAT: inainte sa se vada burta (cam pe la 3 luni 1/2) notifica angajatorul in scris ca esti insarcinata ca sa te asiguri ca nu te concediaza cand vede ca esti insarcinata.
Ideea este ca de la 1 noiembrie, adica, de cand voi intra in 7 luni, doresc sa intru in concediu prenatal. Jobul meu inseamna 8 ore pe scaun in fata calculatorului, se lucreaza si 16-24, nu doar 8-16, plus ca e departe de casa (la o ora si jumatate), deci nu am de unde sa scot 1700 ore.
Insa eu lucrez deja de 2 ani, platesc CAS si asigurari sanatate la fel ca ceilalti. De ce nu as avea drept la indemnizatia de crestere copil (cea de 2 ani).
Insa eu lucrez deja de 2 ani, platesc CAS si asigurari sanatate la fel ca ceilalti. De ce nu as avea drept la indemnizatia de crestere copil (cea de 2 ani).