Primele mele oficii

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
giovanni

Primele mele oficii

Post by giovanni » 16 Jan 2006, 12:58

Am depus azi cerere pentru inregistrarea in evidentele judecatoriei in scopul primirii proceselor din oficiu si deja mi-au si fost acordate pe loc 2. Inca nu am emotii, sper sa nu am deloc. Este vorba intr-unul despre o plangere impotriva rezolutiei procurorului, aici habar n-am despre ce infractiune poate fi vorba, iar al doilea este tare interesant: accident de circulatie, sofer fara permis, beat la volan si cu victime pe deasupra + parasirea locului accidentului. Cam multe infractiuni in carca bietului om. Iar eu tren sa-l apar pe justitiabil. Acum intrebarea pentru voi: ce trebuie sa fac?
1. Sa ma duc la arhiva si sa studiez dosarul?
2. Sa-mi pregatesc temeinic apararea (mai ales ca sunt la inceput - desi mereu ar trebui sa fiu constiincios)?
3. Sa gasesc portitze (prima abatere - daca e cazul, sa cer suspendare sau suspendare sub supraveghere, etc.)?
4.......................................

Asta e vaalbil cred pentru ambele dosare.

Ajutati-ma ! Sunt novice ! Cum sa procedez? (ma rog am sa ma consult si cu maestrul). Dar am nevoie acum la inceput si de un sfat pe cale virtuala.

aiurel

Post by aiurel » 16 Jan 2006, 13:12

Primul lucru, si cel mai important, cred eu, este sa studiezi dosarul.
Daca nu ai habar ce contine dosarul nu prea ai nici ce sa discuti cu maestrul.
Poate reusesti sa faci si ceva copii de pe declaratii, acte depuse etc.
In rest, SUCCES.

alcali

Re: Primele mele oficii

Post by alcali » 17 Jan 2006, 11:19

Giovanni wrote:Am depus azi cerere pentru inregistrarea in evidentele judecatoriei in scopul primirii proceselor din oficiu si deja mi-au si fost acordate pe loc 2.
wow ,asa de repede, usor si natural se dau la voi oficiiile?? 8O :mrgreen:

giovanni

Post by giovanni » 17 Jan 2006, 13:24

Pai sa-ti explic. Am depus cererea si intreb: cam pe cand imi vine randul? Femeia de la oficii ma intreaba: Te grabesti? Ai rabdare. Dureaza.
Ok, zic. Si plec.
Ca apoi dupa vreo 10 secunde sa fuga o tipa tanara dupa mine si sa imi zica sa ma intorc la birou. Acolo, femeia insarcinata cu delegatiile ma intreaba: ai masina? Da, i raspund. No poftim 2 procese (in afara localitatii - 25 km). Eu fericit le primesc, ca sa vad ca intr-o cauza am doi inculpati. In total 3 mil. Binisor, pentru prima zi.
Dar pana vor venii banii.... cam 2 luni cica...
Mai traiesc un pic pe spinarea alor mei.

femme

Post by femme » 17 Jan 2006, 21:29

Esti norocos ca iti vin asa repede banii.La Iasi , cel putin la Judecatorie, vin dupa 1 an :( :( .
Si eu m-am inscris ieri la oficii. Mi-am luat si decizia de la barou dar mai trebuie semnate contractele de colaborare de catre decan. Nici legitimatia nu am primit-o cu toate ca am achitat toate taxele ( 15 mil + 40000 pt legitimatie :-( ).
In rest sunt cam disperata ca nu prea am fost in instanta si ma tem ca nu ma voi descurca la oficii. Sper sa fie bine si cu ajutorul maestrului meu sa depasesc momentele de inceput cu brio.

lauraC

Post by lauraC » 18 Jan 2006, 09:06

Ferice de voi avocatii stagiari. Macar aveti de la cine invata. Eu, ca si consilier juridic trebuie sa ma descurc cum pot. "Fur" de la cine pot. De fapt, daca stau bine si ma gandesc, am cei mai buni maestri. Pe voi, cei de pe forum. Multumesc.

flaviusnet

Post by flaviusnet » 18 Jan 2006, 19:59

bravo,giovani,esti tare!laura,nu dispera!!
apropos,cum se remunereaza domunule oficiile astea?ca am auzit diferite variante!voi trebuie sa stiti cel mai bine...sa aveti spor...

femme

Post by femme » 18 Jan 2006, 21:45

M-am pricopsit si eu azi cu un oficiu :-D , un furt.
Ma duc maine sa vad dosarul la arhiva.

giovanni

Post by giovanni » 18 Jan 2006, 23:26

flaviusnet wrote:cum se remunereaza domunule oficiile astea?ca am auzit diferite variante!voi trebuie sa stiti cel mai bine...sa aveti spor...
Se emite cate o delegatie separat pentru fiecare inculpat, indiferent daca sunt 1 sau mai multi inculpati in cauza. Pe fiecare delegatie printre altele scrie si suma care urmeaza a fi primita de avocatul din oficiu: 100 RON. Eu am 2 cauze, una cu 1 inculpat si alta cu 2. In total: 300 RON.

aiurel

Post by aiurel » 19 Jan 2006, 08:54

Din cate am aflat cel care fixeaza valoarea onorariilor este baroul.

jus2001

Post by jus2001 » 19 Jan 2006, 09:39

Aiurele ai aflat gresit:
- in faza de urmarire penala dc. il asisti pe intreg parcursul ei - pana la prezentare material - 100 lei
- u.p. - doar declaratie - 40 lei
- u.p. - doar prez. mat. - 40 lei
- proces in instanta - 100 lei
- contestatie la executare, cerere de intrerupere pedeapsa, cerere de liberare conditionata - 40 lei
- daca sunt mai mult de 3 inculpati - nr lor x 150 lei
- sambata si duminica prestatiile sunt mai scumpe si la fel in timpul noptii
- pentru ceea ce inseamna gratuitati, cuntumul onorariului este fixat de instanta printr-o suma situata in baremul 80 - 200 lei.
Restul sunt vrajeli si informatii false.

aiurel

Post by aiurel » 19 Jan 2006, 09:42

Ok. Jus.
E posibil.
Tarifele de care pomenesti tu de cine sunt stabilie?

jus2001

Post by jus2001 » 19 Jan 2006, 09:43

Da catre Ministerul Justitiei. Este un protocol pe care s-ar putea sa il mai gasesti pe unbr.ro.

Post Reply