suspendarea dreptului de a calatori

Discutii privind Dreptul Vamal
Post Reply
baska

suspendarea dreptului de a calatori

Post by baska » 26 Dec 2005, 22:38

Pt o persoana care executa o pedeapsa in strainatate, la sfarsitul pedepsei urmand sa fie expulzata din aceea tara cu interdictie pe perioada nedeterminata, pe ce perioada credetzi ca ii va fi suspendat pasaportul?

krisstina

Post by krisstina » 27 Dec 2005, 15:08

Cred ca intre 1 si 5 ani - ORDONANTA DE GUVERN NR. 65 DIN 28 AUGUST 1997, PRIVIND REGIMUL PASAPOARTELOR IN ROMANIA, MODIFICATA SI COMPLETATA DE ORDONANTA NR. 28 DIN 14 IULIE 2005

baska

re

Post by baska » 28 Dec 2005, 19:40

Am inteles si atunci cum e ? Ramane sa aprecieze acest termen sectia pasapoarte sau cine anume ?

krisstina

Post by krisstina » 28 Dec 2005, 20:03

ART. 14

(1) Cetateanului roman i se poate refuza, temporar, eliberarea pasaportului, iar daca i-a fost eliberat ii poate fi retras ori i se poate suspenda dreptul de folosire a acestuia, atunci cand:
(...)
e) a savarsit in strainatate fapte de natura sa aduca atingere sigurantei nationale, mentinerii ordinii publice, protectiei sanatatii sau moralei ori drepturilor si libertatilor fundamentale ale altei persoane, care sunt stabilite prin hotarari judecatoresti sau fac obiectul urmaririi penale; dovada faptelor savarsite in strainatate se face cu acte judiciare recunoscute potrivit legii romane; in astfel de cazuri masura se dispune de catre Directia Generala de Evidenta Informatizata a Persoanei sau de catre formatiunile teritoriale de evidenta informatizata a persoanei, dupa caz, pentru o durata cuprinsa intre 1 an si 5 ani, stabilita proportional cu gravitatea faptei comise si cu consecintele ei. Aceeasi masura poate fi luata si impotriva persoanei care a savarsit in strainatate fapta de cersetorie, constatata potrivit legii, precum si impotriva persoanelor returnate in baza acordurilor de readmisie incheiate de Romania cu alte state si impotriva cetatenilor romani care au depasit, in mod nejustificat, termenele de sedere in statele pe teritoriul carora au calatorit.
(...)

ART. 15

(1) Refuzul eliberarii, retragerea ori suspendarea dreptului de folosire a pasaportului se comunica, in scris, celui in cauza, cu mentionarea motivelor, in termen de 15 zile de la data luarii masurii.

(2) Impotriva oricareia dintre masurile prevazute la alin. (1), persoana nemultumita poate face contestatie la organul ierarhic superior celui care a dispus masura, in termen de 30 de zile de la data comunicarii.

(3) Contestatia se solutioneaza in termen de 30 de zile de la data inregistrarii ei, iar daca cel in cauza este nemultumit de modul de solutionare, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests