arest preventiv

Curtea Europeana a Drepturilor Omului
Post Reply
sechmet

arest preventiv

Post by sechmet » 08 Dec 2005, 10:16

Daca unei persoane aflate in arest preventiv i se iau din pachetul primit de acasa niste reviste, pe motiv ca au articole care incita la violenta, se incalca sau nu Conventia Europeana privind Drepturile Omului?

ildi

Post by ildi » 08 Dec 2005, 11:13

Sechmet, scuza-ma ca intervin cu o intrebare colaterala, dar as vrea sa stiu daca in cazul in care procurorul decide in baza art. 137,1 alineat 2 C.pr.pen. cu privire la instiintarea solicitata de retinut, in sensul sa refuze cererea retinutului, se incalca drepturile omului?

sechmet

Post by sechmet » 08 Dec 2005, 11:20

Cred ca te referi la alin. 3.
Nu cred ca incalca vreun drept protejat de Conventie daca decizia este motivata si este intra-adevar vorba despre un caz exceptional.

ildi

Post by ildi » 08 Dec 2005, 11:28

Da, alineat 3, scuze.

Te rog sa nu te superi ca intreb, fara sa pot raspunde si eu la prima ta intrebare, care ar putea fi" situatia exceptionala" si as vrea sa imi spui un motiv intemeiat, sa inteleg exact.

sechmet

Post by sechmet » 08 Dec 2005, 11:52

Cand, existe indicii ca persoana retinuta are complici care ar putea fugi din tara sau ar distruge probe.
Oricum dupa ce se dispune arestarea preventiva incunostiintarea familiei este obligatorie.
Este obligatorie incunostiintarea familiei in cazul retinerii daca invinuitul este minor.

Post Reply