Salutare! Am fost sfatuit ca pentru activitatea comerciala a unui magazin micut cu un singur salariat sa folosesc fie variantele gratuite ale programelor SAGA si/sau CONTAB SQL. Pe care ma sfatuti sa-l folosesc?
Sunt indestulatoare variantele gratuite pentru o activitate de comert cu un singur angajat ? Multumesc anticipat!
Programe de contabilitate!
Ar trebui sa folosesti un program adecvat activitatii tale. Un program de contabilitate care sa aiba modulul "stocuri" si sa iti scada automat din gestiune tot ceea ce "bati" in casa de marcat. Si poate nu ar fi lipsit de interes sa folosesti acelasi program sau unul compatibil cu cel folosit de contabilul sau firma de contabilitate care iti conduce evidenta contabila. Iti va usura foarte mult activitatea si vei castiga foarte mult timp.
Deasemenea, sunt programe care iti ofera anumite analize si reprezentari grafice care te vor ajuta foarte mult sa iti urmaresti derularea afacerii, sa stii care produse se vand mai bine, care nu, care este perioada de rotatie a stocului de marfe etc.
Programul ar trebui sa NU fie sub DOS pentru a avea posibilitatea sa transferi anumite informatii in word sau excel pentru diverse situatii si/sau pentru prelucrarea lor.
Sfatul meu: inainte sa cumperi un astfel de program discuta cu contabilul tau! Si inainte sa cumperi cere celor ce vand astfel de programe sa-ti faca o prezentare a respectivelor programe, a ce stiu sa faca si eventual chiar sa testezi varianta demo a unor astfel de programe. E foarte important sa lucrezi cu un program cu o interfata prietenoasa,intuitiva.
Deasemenea, sunt programe care iti ofera anumite analize si reprezentari grafice care te vor ajuta foarte mult sa iti urmaresti derularea afacerii, sa stii care produse se vand mai bine, care nu, care este perioada de rotatie a stocului de marfe etc.
Programul ar trebui sa NU fie sub DOS pentru a avea posibilitatea sa transferi anumite informatii in word sau excel pentru diverse situatii si/sau pentru prelucrarea lor.
Sfatul meu: inainte sa cumperi un astfel de program discuta cu contabilul tau! Si inainte sa cumperi cere celor ce vand astfel de programe sa-ti faca o prezentare a respectivelor programe, a ce stiu sa faca si eventual chiar sa testezi varianta demo a unor astfel de programe. E foarte important sa lucrezi cu un program cu o interfata prietenoasa,intuitiva.