Întârzierea preschimbării cărții de identitate cauzează limitarea drepturilor fundamentale

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Denis

Întârzierea preschimbării cărții de identitate cauzează limitarea drepturilor fundamentale

Post by Denis » 06 Apr 2021, 11:20

Vă salut,

Vin către dvs. cu rugămintea de a mă ajuta să înțeleg în ce măsură o eventuală acțiune în instanță este justificată în speța pe care o voi descrie mai jos. Menționez că scopul acțiunii ar fi acela de a cere daune materiale pentru încălcarea anumitor drepturi. Concret, copy-paste din cererea pe care vreau s-o înaintez DIrecției de Evidență a Persoanelor:

CERERE
DE COMUNICARE A STADIULUI SOLUȚIONĂRII CERERII DE PRESCHIMBARE A CĂRȚII DE IDENTITATE

Subsemnata NUME PRENUME (fostă NUME) identificată prin CNP ............., cu domiciliu actual în ................, actualmente nelegitimată prin CI, vă supun atenției următoarele:

• în urma hotărârii definitive de divorț nr...../2021 pronunțate de Societatea Profesională Notarială „Aman” prin notarul public Solacolu Raluca-Ioana mi-am redobândit numele inițial de NUME;

• urmare a acestei hotărâri, în data de 17.02.2021 am depus o cerere de preschimbare a cărții de identitate motivând schimbarea de nume și de domiciliu, către Direcția Publică de Evidență a Persoanelor și Stare Civilă a Sectorului 1, B.E.P. nr. 2, cu numărul de înregistrare NUMĂR având ca termen de soluționare data de 17.03.2021;

• la data întocmirii prezentei cereri menționez că nu mi-a fost înmânată noua carte de identitate și de asemenea nu mi s-a oferit un termen clar pentru soluționarea acestei spețe.

astfel, în lumina celor prezentate mai sus, vă aduc la cunoștință următoarele:

• lipsa cărții de identitate îmi restricționează accesul la drepturi fundamentale precum dreptul la sănătate și liberă circulație creându-mi astfel grave prejudicii personale:

o nu pot onora programarea la vaccinul COVID19,
o nu pot accesa servicii medicale particulare și/sau de stat,
o nu pot părăsii teritoriul țării,
o nu-mi pot actualiza datele fiscale ale PFA-ului pe care îl dețin precum și alte documente cu furnizori de servicii (telefonie, internet)

Dată fiind limitarea drepturilor fundamentale precum și prejudiciile personale cauzate de această limitare pe perioada în care eu nu am deținut și nu dețin o carte de identitate, vă rog respectuos să soluționați cererea de preschimbare a cărții de identitate în cel mai scurt timp posibil astfel încât să-mi pot exercita aceste drepturi.

Conform legii nr./. aștept răspunsul dvs. în maximum 30 de zile de la primirea acestei cereri. În cazul în care răspunsul dvs. îmi va fi nefavorabil și mă voi regăsi în continuare în imposibilitatea de a îmi exercita drepturile fundamentale, îmi rezerv dreptul de a mă adresa instanțelor judecătorești competente pentru soluționarea prezentei spețe.

Cu considerație


Reiterez rugămintea de a mă ajuta să înțeleg dacă se justifică o acțiune în instanță pentru această speță și totodată cu ce alte documente/informații ar mai trebui fundamentată.

Mulțumiri
Denis

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests