executare silita SC la 2 ani de la iesirea din insolventa

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
Elena Puiu C

executare silita SC la 2 ani de la iesirea din insolventa

Post by Elena Puiu C » 01 Mar 2021, 20:09

Va rog sa imi spuneti daca este posibila executarea silita pentru o diferenta de suma rezultata dintr-o sentinta judecatoreasca pronuntata de Curtea de Apel. Istoricul este astfel: in oct.2014 s-a dat o decizie de catre Curtea de Apel prin care obliga SC sa plateasca unui asociat a carei retragere este admisa o suma de 100.000 lei. S-a deschis dosar de executare silita dar, Imediat, tot in 2014, SC intra in insolventa. Asociatul se inscrie pe lista creditorilor cu toata suma de 100.000 lei insa prin planul de organizare se propune (si instanta admite) plata a doar 30% din suma (chirografar). In dec.2018 se dispune prin sentinta "in temeiul art.175 al.(1) din L85/2014 inchiderea procedurii insolventei debitoarei [...] si reinsertia debitoarei in activitatea comerciala".
Va rog sa imi spuneti daca este posibila deschiderea unei executari silite, precum si temeiul legal pentru deschiderea executarii, avand in vedere ca:
-au trecut 2 ani si 2 luni de la iesirea din insolventa (pe perioada insolventei executarea a fost suspendata conform legii, astfel incat termenul reincepe sa curga cu data iesirii din insolventa),
- creditorul (fostul asociat) nu a fost scos din lista creditorilor (nu a trimis scrisoare cum ca a incasat datoria)
- sentinta data in 2014 a fost pronuntata de o instanta superioara (Curte de Apel) celei de insolventa (Tribunal) si plata partiala ar insemna ca o instanta inferioara modifica o hotarare data de o sentinta superioara.
Va multumesc si astept cu nerabdare pareri si, poate temei legal.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests