Reintegrare, dar cu schimbarea atributiilor

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Maria Serban

Reintegrare, dar cu schimbarea atributiilor

Post by Maria Serban » 29 Jan 2019, 18:26

Buna ziua!

Am fost concediata, am contestat la tribunal și instanta a hotărât: "Dispune reintegrarea reclamantului în funcția deținuta anterior concedierii."
Mentinonez ca la data concedierii eram angajata director economic și desfășuram activitățile corespunzătoare și tipice acestei funcții.

La data numita de angajator m-am prezentat pt. a fi reintegrata.
Am constatat ca mi se refuza accesul la documentele instituției, ca nu mi se mai permite accesul la anumite încăperi, care acum sunt închise cu cheia (înainte aveam și eu cheie acolo, având nevoie de acces pt. a-mi desfășura munca) și unde ar trebui sa fie ținute conform legii actele instituției.
M-am adresat în scris angajatorului, precizând ca in condițiile date nu-mi pot desfășura activitatea aferenta funcției. Am primit răspuns în scris ca de îndată munca mea se rezuma la activități de secretariat.

Este legal acest demers? In urma reintegrării desfășor o cu totul alta activitate decât înaintea conflictului de munca. Totodată mi s-au schimbat și îndreptățirile, astfel pe lângă oprirea accesului la acte, mi s-a interzis și sa cer socoteala contabilei, deși conform organigramei ea îmi este subordonata.

Doresc sa desfășor activitatea corespunzătoare funcției cu care sunt încadrată (director economic), nu sa fac pe secretara.
In afara de asta, fiind pe funcția de director economic, însă fără sa știu ce se petrece de fapt în actele instituției, nu știu ce răspunderi îmi asum.

Ce pot sa fac?
Cu angajatorul nu este de discutat.
Pot face ceva pe cale legala? (Mi se pare o farsa aceasta "reintegrare", cu siguranță nu asta a înțeles instanta prin reintegrarea în funcție, dat fiind ca fac totul numai nu ce făceam în funcție înainte de concediere.)

Mulțumesc.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests