Buna ziua,
Sunt proprietarul unui teren in intravilanul loc. Alba Iulia iar in anul 2014 am fost expropriat pt o cauza de utilitate publica- constructia unei autostrazi, fiind despagubit printr-o hotarare de guvern emisa in 2014. Am fost de acord cu cuantumul despagubirii, semnand in acest sens ca sunt de acord.
Ulterior, in anul 2016 am fost anuntat de firma care se ocupa de expropriere ca terenul expropriat a fost trecut in extravilanul localitatii!!! Asta in conditiile in care eu am extras de carte funciara din 2014 si PUZ aprobat prin H.C.L ca terenul este in intravilan.
Din discutiile purtate cu arhitectul sef al mun. Alba Iulia am inteles ca schimbarea destinatiei terenului a fost conditionata de Romgaz pt obtinerea unor avize de la acestia. Dar nimeni nu spune nimic concret.
Atat firma care se ocupa de expropriere in 2016 cat si CNADR, care se ocupa la momentul actual ,mi-au sugerat sa dau in judecata pentru obtinerea unei hotarari de despagubire pentru ca exista aceasta neconcordanta intre HG si ce s-a constatat de catre firma respectiva. Cei de la firma chiar mi-au sugerat nonsalant ca tot ce ii impiedica pentru a-mi "taia" banii de despagubire este acea HG si acordul meu cu privire la despagubire. Adica intravilan-extravilan.
Eu nu stiu alta metoda de schimbare a destinatiei unui teren din intravilan in extravilan (presupunand ca aceasta metoda exista, eu nu am gasit-o in legislatie) decat prin H.C.L.Daca aceasta HCL exista, ea reprezinta un abuz impotriva proprietatii mele si a dreptului la despagubire stabilit prin HG cu care am fost de acord.
Ce ma sfatuiti cu privire la ce am de facut in continuare? Ce se intampla daca nu vreau sa dau in judecata? CNADR nu este obligat sa ia o solutie cu privire la despagubirea mea?
expropriere / schimbare destinatie teren