Dupa decesul parintilor mei(mama si sotul ei cu care a fost recasatorita-fara ca eu sa fiu infiat)au ramas in "aer" 1,5 ha teren arabil extravilan dobandit de si pe numele sotului mamei prin punere in posesie.As putea intra in posesia terenului respectiv,daca eu nu am nici o legatura de sange sau drept de mostenire in urma tatalui meu?Repet,am fost crescut de acest tata de la varsta de 10 ani,fara a fi insa infiat.Fiind extrem de complicata procedura de dezbatere a succesiunii intre toti mostenitorii legali(o multime de nepoti/stranepoti de diferite grade de rudenie,raspanditi in toata lumea si neinteresati de aceasta mostenire),ca sa nu spun si ca eforturile pe care le-ar presupune acest lucru nu se merita avand in vedere locatia terenului/calitatea productiva a acestuia/eventualul pret de vanzare insignifiant etc,m-ar interesa daca exista o cale legala de a dobandi terenul fara aceste formalitati.Tatal meu nu a folosit acest teren si nici nu a platit impozitul pe teren de cca 7 ani.Fiind absolut sigur ca terenul nu va fi revendicat de absolut nimeni,daca voi plati eu impozitul respectiv-acest lucru imi va conferi vreun drept?Exista totusi vreo cale-eventual procesuala,dupa un anumit nr de ani de plata a impozitului etc?
Multumesc pentru raspunsul operativ si competent.
Mostenire sau nu.
grade de rudenie
Buna ziua . am si eu o intrebare ......Sora mea sa casatorit cu un domn,acest domn are o sora care are o fata ..ce grad de rudenie este intre mine si fata aceea ,,,as putea avea o relatie cu ea ? va multumesc