Recuperare impozit de la cumparatorul care a cesionat terenu

Post Reply
Glicheria

Recuperare impozit de la cumparatorul care a cesionat terenu

Post by Glicheria » 18 Oct 2016, 22:55

Mesajul publicat de mine in 12.10.2016:
Vanzatoarea Georgeta incheie, in anul 2005, un ANTECONTRACT  de Vinzare-Cumparare pentru 2,5 ha in echivalent arabil cu cumparatorul Emil (persoana fizica) care a intrat in posesia acestui teren insusindu--si roadele pana in 19.06.2014 cand a incheiat un CERTIFICAT de CESIUNE cu Firma "COMPANIA de SUPRAVEGHERE IG" prin reprezentant legal Sorin in calitate de cesionar - care s-a obligat sa achite la zi si IMPOZITUL ANUAL stabilit de organele fiscale locale.
Pecizez ca nici cumparatorul Emil si nici cesionarul Sorin nu au achitat aceste impozite.
Vanzatoarea Georgeta (respectiv mostenitorii acesteia) figurand cu debite si penalizari de intarziere pentru toata aceasta perioada a fost somata sa le achite (conform legii).   In anul 2016 i-am notificat (la notariat) atat pe cumparatorul Emil cat si pe cesionarul Sorin, notificare pe care nu au onorat-o cu prezenta lor. 
Precizez ca SC.COMPANIA DE SUPRAVEGHERE IG SRL a intrat in INSOLVENTA in 25.03.2014.

ps. Abia in 2016 ni s-a elibert TITLUL de PROPRIETATE pentru un hectar de vita de vie (asa au fost echivalate cele 2,5 ha) si am vrut sa incheiem actul autentic de vanzare-cumparate cu recuperarea sumelor platite de noi ca IMPOZIT.

1]●Incheiem ACTUL AUTENTIC de Vanzare-Cumparare cu persoana fizica Emil dau cu Sorin care are calitatea de cesionar ?
2]●Cum putem rezolva aceasta situatie in justitie cu recuperarea daunelor si cheltuielilor, tinand cont ca firma administrata de cesionarul Sorin este in INSOLVENTA ?
3]●Ce se intampla daca cumparatorul nu se prezinta nici la instanta ?

ps.Terenul a fost cumparat, in anul 2005, cu suma de 37.500.000 lei, iar impozitul datorat organelor fiscale locale este de 2300 RONI la care se vor adauga cheltuielile de judecata (taxe, expertiza topo, onorariu, ....)]

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 33 guests