Balcon parter

Post Reply
Andreea

Balcon parter

Post by Andreea » 14 Feb 2016, 10:06

Buna ziua,

Va solicit sfatul juridic pentru urmatoarea situatie:
la parterul unui bloc cu 4 etaj, proprietarul doreste sa isi construiasca un balcon amplasat pe toata suprafata apartamentului sau de pe latura cladirii, cu motiv ca vrea sa-si intinda cateva rufe si sa aiba iesire atat din bucatarie, cat si sufragerie, cu toate ca balconul de deasupra este doar in dreptul bucatariei. Blocul are balcoane in zig-zag in sensul ca la etajul 2 e balcon lung (bucatarie si sufragerie), la 3 scurt (doar bucatarie), la 4 fiind scurt.
Cf. certificatului de urbanism, avand in vedere ca acel spatiu este proprietate comuna a tuturor, acesta trebuie sa ia si acordul vecinului de deasupra, insa acesta nu doreste sa si-l exprime avand in vedere neajunsurile provocate: igrasie, eventuale cheltuieli suplimentare pe care acesta sa le faca la apartamentul sau si care ar schimba estetica blocului etc.
Cel de la parter i-a trimis notificare prin executor judecatoresc sa se prezinte la notar sa-si exprime acordul. Apartamentul proprietarului de la parter are 3 camere si 2 bai si nu exista un motiv intemeiat pentru necesitatea reala a construirii acestuia. Exista insa acordul asociatiei de proprietari, membrii sai fiind insa de la alte scari, neimplicati direct in acest aspect.

Intrebarea se refera la faptul daca trebuie formulat un raspuns la aceasta notificare, iar in cazul in care nu se da niciun raspuns ce presupune din pdv legal acest lucru?

Astept cu interes raspunsul dvs.

Va multumesc.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 44 guests