termene licitatii, interes achizitie imobil

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
diana manolescu

termene licitatii, interes achizitie imobil

Post by diana manolescu » 15 Jan 2016, 21:29

daca un imobil nu sa vandut la cel de al doilea termen unde pretul de pornire a fost de 75 % din valoarea imobilului, creditorul la cel de-al treilea termen poate pastra pretul de pornire tot la 75 % ?
legal ce perioada poate fii intre termenele licitatiei ? termenul 2 si termenul 3 ?
sa stiu daca are rost sa astept termenul 3

Vlad

Re: termene licitatii, interes achizitie imobil

Post by Vlad » 18 Jan 2016, 17:32

Art. 845 NCPV

Alin. (8) În cazul în care nu este oferit nici preţul la care imobilul a fost evaluat, vânzarea se va amâna la un alt termen, de cel mult 30 de zile, pentru care se va face o nouă publicaţie, în condiţiile art. 838. La acest termen, licitaţia va începe de la preţul de 75% din preţul de pornire al primei licitaţii. Dacă nu se obţine preţul de începere a licitaţiei şi există cel puţin 2 licitatori, la acelaşi termen, bunul va fi vândut la cel mai mare preţ oferit, dar nu mai puţin de 30% din preţul de pornire al primei licitaţii. Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă preţul de la care începe licitaţia. În conţinutul publicaţiei de vânzare întocmite pentru cel de-al doilea termen vor fi inserate, sub sancţiunea nulităţii, toate aceste menţiuni privind modul de stabilire a preţului de adjudecare a imobilului la al doilea termen.
alin(9) Dacă nici la a doua licitaţie imobilul nu a fost adjudecat, la cererea creditorului, executorul judecătoresc va putea stabili o nouă licitaţie, în condiţiile prevăzute la alin. (8). La termenul stabilit la alin. (8), licitaţia va începe de la preţul de 50% din preţul de pornire al primei licitaţii. Dacă nu se obţine acest preţ şi există cel puţin 2 licitatori, bunul va fi vândut, la acest termen, la cel mai mare preţ oferit, chiar dacă acesta din urmă este mai mic decât valoarea creanţei ori a garanţiei. Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă preţul de pornire al acestei licitaţii. În conţinutul publicaţiei de vânzare întocmite pentru cel de-al treilea termen vor fi inserate, sub sancţiunea nulităţii, toate aceste menţiuni privind modul de stabilire a preţului de adjudecare a imobilului la al treilea termen.

Dar in general daca acel credit este garantat creditorul nu prea este de acord cu vanzarea imobilului sub 75% tocmai de aceea face cerere de suspendare a licitatie, daca nu este garantatsunt sanse sa scada pana la 50% asta in cazul in care nu sunt ofertanti

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 33 guests