Decizie a Casei sectoriale de pensii

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
Pensionar MAI

Decizie a Casei sectoriale de pensii

Post by Pensionar MAI » 13 Jan 2016, 19:55

Am o Decizie a Casei sectoriale de pensii a MAI din 2012 prin care , conform Legii 8 din 2006, mi s-a acordat o indemnizatie fiind pensionar al Sistemului Unitar de pensii publice (Leg 263 din 2010) si membru al Uniunii de creatie, respectiv al Uniunii Scriitorilor din Romania. Acum, odat[ cu trecerea mea de la Sistemul Unitar de pensii publice, la Sistemul pensiilor militare de stat, am primit o Decizie de incetare a platii acestei indemnizatii pe motivul ca nu mai fac parte din Sistemul public de pensii , asa cum prevede in art. 1 Legea 8 din 2006.. Problemele pe care le invoc eu ca fiind un abuz sunt urm[toarele.
1. Prin însăși titulatura Legii 263 din 2010, aceasta se autointitula Legea Sistemului UNITAR de pensii publice... Deci nu legea sitemului public de pensii... Așa fiind, chiar prin denumirea corectă a Legii 263 din 2010, se recunoaște faptul că ea reglementa un SISTEM UNITAR al pensiilor publice, unde eram și noi inglobați- pensionarii militari. Deci pensia noastră a militarilor fiind încadrată Sistemului Unitar, fiind de fapt pensie publică.
Acum se invocă, pentru a inceta plata indemnizatiei, faptul ca nu mai suntem pensie publica adica facand parte din Sistemul public de pensii?
2. legea nr 8 din 2006 prevede la un articol expres al acesteia, strict trei cazuri în care încetează plata indemnizatiei respective: a0 când titlularul nu mai este membru al Uniunii respective de creatie; b) când a fost acordată prin fraudă; c) la decesul titularului. Deci motivul invocat în Decizia pe care am primit-o, respectic că nu mai fac parte din Sistemul public de pensii, nu se regăsește printre motivele respective de încetare a plății.
3. Întrebarea care se pune deci este dacî Pensia militară de stat este pensie publică sau este altceva?
Întreb dacă pot deschide actiune și care ar fi motivele pe care as putea sa le invoc, avand in vedere acest drept castigat, care acum mi se anuleaza prin trecerea mea fortata - fara a-mi da posibilitatea de a alege- la acest sistem militar de pensii...
Va multumesc frumos!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests