Despre renunţarea la succesiune Despre acceptarea şi repudie

Post Reply
Adrian07Guest

Despre renunţarea la succesiune Despre acceptarea şi repudie

Post by Adrian07Guest » 13 Jan 2016, 00:45

Salutare tuturor!!
Am si eu nevoie de ajutorul/sfatul sincer al unui cunoscator in domeniul mostenirilor. Situatia o gasesc mai complicata si nu stiu cum sa caut un raspuns exact.
Tatal meu a fost crescut de o femeie care a fost sora mamei sale naturale. Mama care l-a crescut pe el a decedat de curand si ma intereseaza in ce masura tatal meu ar putea intra in proprietatea bunurilor mamei sale adoptive (o casa batraneasca si cateva terenuri de tip faneata departe la tara). Problema se pune in felul urmator:
1. Mama adoptiva a tatului meu mai are in viata un frate si 2 surori cu care in timpul vietii s-a aflat in conflict mai bine de 20 de ani, iar bunica noastra ramananad in casa batraneasca s-a folosit de bunurile mai sus mentionate in tot acest timp suportand taxele, impozitele si alte cheltuieli (fiind unuicul beneficiar al bunurilor).
2. Utilitatile, doar curentul electric este pe numele decedatei/mamei tatalui meu.
3. Tatal meu nu a fost luat in adoptie de mama adoptiva ci doar crescut de buna voie de aceasta.
4. In tot timpul vietii bunicii acum decedate, familia mea s-a ingrijit de batrana, iar in ultima parte a vietii sale au avut grija de ea cu spitalizarea si alte lucruri; de asemenea s-au ocupat de cheltuilelile de inmormantare si altele aferente acestui eveniment nefericit.
Acum intrebarea noastra se pune, in conditiile mai sus mentionate, in ce masura tatal meu este indreptatit sa mosteneasca bunurile mamei adoptive si ce sanse legale ar avea?
Daca vor cere dreptul de mostenire, surorile/fratele bunicii au drep de mostenire? Au doar ei drept de mostenire?
In timpul vietii bunica ne-a spus ca noi o vom mostenii in totalitate. Fratii ei nu au semnat in favoarea acesteia asupra dreptului total de proprietate, iar ea nu a redactat nici un document de mostenire (testamen) in favoarea tatului meu.
Daca exista un mijloc legal de intrare in proprietate a bunurilor, ne puteti insirui va rugam frumos pasii pe care trebuie sa-i parcurgem? Nu am ajuns in situatii ca acestea niciodata si nici nu ne sunt familiare procedurile.
Daca exista in acest forum persoane in masura sa ofere un sfat in masura, ne-ar ajuta foarte tare.

Multumin anticipat!
O zi frumoasa.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests