Drept de retentie pentru autoturism furat

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
Vasilievschi

Drept de retentie pentru autoturism furat

Post by Vasilievschi » 07 Jan 2016, 20:10

Am gasit un autoturism pe un site de vinzari auto si prin intermediul acelui site am comunicat cu vinzatorul, stabilind ziua si suma de bani pe care sa i-o dau pentru autoturism. Mentionez ca pretul era egal cu al celorlalte autoturisme de acel tip. M-am intilnit cu vinzatorul, mi-a dat actele masinii (care de identitate si certificat de inmatriculare), am facut contract de vinzare cumparare. La Rar mi s-a spus ca datele de pe documente au fost modificate si ca autoturismul a fost furat. Procurorul a stabilit ca sint cumparator de buna-credinta.

Daca proprietarul real cere autoturismul in termen de 3 ani, pot sa invoc dreptul de retentie conform art 937 din Codul Civil, tinand cont ca am cumparat masina de pe un site care vinde in mod obisnuit bunuri de acelasi fel (autoturisme) ?

P4tr4tzel

Re: Drept de retentie pentru autoturism furat

Post by P4tr4tzel » 12 Jan 2016, 08:45

Buna ziua domnule Vasilievschi,

Da puteti invoca alin 3 din art. 937 Noul Cod Civil.

Art. 937 prevede urmatoarele in alin. 2 si alin. 3:

(2) Bunul pierdut sau furat poate fi revendicat de la posesorul de bună-credinţă, dacă acţiunea este intentată, sub sancţiunea decăderii, în termen de 3 ani de la data la care proprietarul a pierdut stăpânirea materială a bunului.

(3) Dacă bunul pierdut sau furat a fost cumpărat dintr-un loc ori de la o persoană care vinde în mod obişnuit bunuri de acelaşi fel ori dacă a fost adjudecat la o licitaţie publică, iar acţiunea în revendicare a fost introdusă înăuntrul termenului de 3 ani, posesorul de bună-credinţă poate reţine bunul până la indemnizarea sa integrală pentru preţul plătit vânzătorului.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 33 guests