declarare bunuri abandonate

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
IoanaI

declarare bunuri abandonate

Post by IoanaI » 17 Dec 2015, 17:52

Buna ziua!

In luna aprilie 2014 am adjudecat un imobil, iar in martie 2015 am intrat in posesia acestuia. Fostul proprietar al imobilului, desi legal citat, nu a fost prezent la niciuna dintre procedurile care s-au derulat de-a lungul timpului, nici macar la momentul predarii silite a acestui imobil. Acest aspect a fost consemnat in toate actele care s-au intocmit cu privire la acest caz, inclusiv in Procesul verbal ce s-a incheiat de catre executorul judecatoresc in urma predarii silite a imobilului.
La momentul predarii imobilului, inauntrul acestuia s-au gasit mai multe bunuri mobile (mobila uzata, tacamuri, haine uzate, acte apartinand unor firme diverse etc), bunuri care nu au facut obiectul executarii silite, fiind astfel inventariate si consemnate in Procesul verbal mentionat anterior.
Dupa expirarea termenului legal de 4 luni de la incheiarea procesului verbal de predare silita, termen prevazut de art. 900 alin. (3) din Noul Cod de Procedura Civila, avand in vedere ca nici pana in prezent, la mai mult de 3 luni de la predarea silita a imobilului, nici fostul proprietar, precum si nicio alta persoana nu au revendicat aceste bunuri, am solicitat executorului judecatoresc declararea acestor bunuri drept bunuri abandonate. Ca urmare a cererii mele, executorul judecatoresc (al carui sediu este in sectorul 1 Bucuresti) a declarat abandonate bunurile respective si a instiintat Directia de Impozite si Taxe Legale sector 1 de acest lucru, solicitand DITL sector 1 sa preia bunurile (conform art. 900 alin. 4 din NCPC).
In prima faza, DITL sector 1 a raspuns ca au luat la cunostinta de acest caz, dar ca nu au un spatiu disponibil pentru a depozita bunurile, urmand sa ne instiinteze cand vor gasi un asemenea spatiu.
Dupa cateva luni, la insistentele mele de urgentare a cazului si dupa o audienta solicitata oficialilor de acolo, DITL sector 1 revine cu un raspuns halucinant: "prevederile art. 901 alin. 2, 3 si 4 din Legea nr. 134/2010 privind NCPC sunt insuficiente, motiv pentru care nu putem proceda la preluarea acestor bunuri.
Mai mult art. 780 alin. 2 din acelasi act, prevede ca bunurile respective ar urma sa treaca, potrivit legii, in proprietatea privata a unitatii administrativ teritoriale unde executorul judecatoresc isi are sediul, iar DITL sector 1 este subdiviziune a unitatii administrativ teritoriale a Municipiului Bucuresti." (am citat din raspunsul DITL sector 1).
Am inteles din acest raspuns ca DITL sector 1 nu stie ce sa faca cu bunurile respective si ca oricum ar trebui sa ma adresez Primariei Municipiului Bucuresti.
V-ati mai confruntat cu asemenea cazuri in Bucuresti? Cui v-ati adresat pentru preluarea bunurilor abandonate: la DITL sau la PMB? Ce s-a intamplat cu bunurile, exista vreun act normativ care sa reglementeze cum se valorifica bunurile intrate in proprietatea privata a unitatilor administrativ teritoriale?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 45 guests