Casa cumparata lege 112/ chirie curte.

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
orbit001

Casa cumparata lege 112/ chirie curte.

Post by orbit001 » 02 Oct 2015, 21:07

Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat/o lamurire/ o indrumare.
In anul 2003 am cumparat de la AFI(Asociatia fondului imobiliar) o casa, s-a facut un contract de vanzare cumparare cu plata in rate. in accelasi timp pe curte (din anumite motive) nu mi-a fost trecut in contract si a fost facut un alt contract separat de inchiriere la ICRAL. si mereu cand intrebam din luna in luna daca s-a dat drumul la terenuri am primit raspunsuri "nu s-a dat lege.."
in anul 2009 am achitat ultima rata la casa si am trecut in normalitate (taxe si impozit) .in continuare am platit chirie pana in ziua de azi.
Recent mi-a venit sa platesc de la taxe si impozite o instiintare prin care trebuie sa platesc impozit la teren intravilan(curte) si taxa folosinta.Aceasta foaie mi-a venit retroactiv din anul 2009 de cand am terminat de achitat casa. Cum se face ca platesc si chirie, si impozit si taxa de folosinta ? Cum intru in propietatea terenului? Cei de la taxe si impozite mi-au spus ca ICRAL face abuz si trebuia sa mi se elibereze si titlu de propietate pe teren....
Deci unde e greseala? Ce trebuie sa fac?
Va multumesc anticipat.
PS:Daca un avocat cumva citeste problema mea si are o solutie eficienta si la punct ochit punct lovit rog mesaj privat.

Copaci Sergiu 0724587713

Re: Casa cumparata lege 112/ chirie curte.

Post by Copaci Sergiu 0724587713 » 12 Mar 2021, 18:30

Am cumparat un apartament in 1996 în rate, bloc naționalizat pe legea 112
După ani în 2005 APOLODOR S.A. reprezentanții A.F.I./au făcut contract pe un spațiu curte .
Am plătit chirie pe această așa zisă curte fiind de bună credință, dar analizînd după ani,noi proprietari ne -am dat seama că de fapt această curte îngustă este de fapt plafonul unei părți din subsolul blocului unde se află hidroforul blocului și 3 boxe,una chiar vîndută unui apartament.
Am chemat o comisie de la A.F.I (două persoane)care au semnat procesul verbal de constatare în care ni se dă dreptate ca această curte este un plafon care face parte din construcția blocului.lat de 80 -120cm Și lung cît blocul aprox 20 metri.
Totuși. A.F.I. nu dorește să anuleze contractele,care după părerea noastră au fost eronat/greșit/abuziv încheiate la acea vreme de APOLODOR. S.A. care au predat arhiva către A.F.I. de ceva ani.2/3.

CE PUTEM FACE PE CALE AMIABILA SĂ REZOLVAM MAI REPEDE PROBLEMA?
Dosar către Primăria capitalei?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests