prejudiciu

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
rocambole

prejudiciu

Post by rocambole » 11 Mar 2015, 20:12

O societate comerciala X a livrat marfa unei societati Y, care nu a fost platita.
Societatea X da in judecata societatea Y.
Intre timp, societatea X a cerut tribunalului sa fie supusa procedurii simplificate de insolvanta, aratand ca nu isi poate onora obligatiile scadente si ca se afla in stare de insolvanta. Tribunalul a admis cererea si a numit un lichidator.
Instanta obliga societatea Y sa-i plateasca marfa societatii X, dar societatea Y face apel.
Lichidatorul, in temeiul art.131 din Legea privind procedura insolvenţei, propune închiderea procedurii insolvenţei debitorului X deoarece aceasta nu mai are fonduri nici pentru creditori si nici pentru a acoperi cheltuielile administrative, iar instanta admite cererea lichidatorului, societatea X fiind radiata din Registrul comertului.
Ce se intampla in continuare cu procesul pe care societatea X l-a castigat in prima instanta, tinand seama ca societatea X nu mai exista?

Nafi Mall

Re: prejudiciu

Post by Nafi Mall » 25 Mar 2015, 00:41

Societatea x nu mai există, însă trebuie verificat dosarul de insolvență, acolo poate exista și măsura atragerii răspunderii în solidar a persoanelor din conducere (administrator, asociat). Lichidatorul vă poate lămuri în acest sens.

rocambole

Re: prejudiciu

Post by rocambole » 25 Mar 2015, 23:49

Lichidatorul a considerat ca de vina pentru insolventa este criza economoca (?) si nu a cerut tragerea la raspundere a unor persoane din conducerea societatii.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests