Partajul bunurilor die Romania in Germania

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
Toni1975

Partajul bunurilor die Romania in Germania

Post by Toni1975 » 21 Dec 2014, 17:00

Buna ziua,
Sint implicat ca parat intr-un proces de divort din Germania. Dupa 22 de ani de casnicie in care am acumulat citeva proprietati comune cu fosta sotie in Romania si Germania, aceasta a intentat procesul de divort. Si a luat si o avocata nascuta in Romania, dar care se comporta dictatorial cu mine. Adica in caz ca nu i ofer fostei sotii sumele pe care ea le considere ca indestulatoare pentru ca eu sa raman singurul proprietar al bunurilor, ea va sfatui mandatara ei si va initia in acest consens actiuni de vinzare la licitatie a bunurilor din Germania si Romania.
Mentionez ca procesul de divort si partaj se fac impreuna in Germania, asa dupa cum multi cunoscatori mi au confirmat legea germana. Divortul in sine este oprit pentru partajul bunurilor pe Cale amiabila.
Eu i am facut fostei o gramada de propuneri(telefonis si scrie email) in acest consens, ea le a refuzat si imediat a mai venit o scrisoare din partea avocatei ei in care cresteau pretentiile. la fel i am propus sa preia ea bunurile din Germania, contra celor din Romania, chiar din motivul ca ea sa dezis total de tara natala in mod extra jignitor pentru mine(chiar daca am stat 22 ani in Germania ma consider ROMAN). Si ca un facut nu este de acord nici cu aceasta propunere, chiar daca sumele rezultate din eventuale vinzari ar fi cam apropiate. deci pe scurt nu este de acord cu nimic, si are in tel doar distrugerea bunurilor prin vanzari la licitatie.
AS DORI SFATURI in acest consens, mai precis raspunsuri in legatura cu urmatoarele Probleme:
1. poate instanta germana sa ma oblige sa fiu de acórd cu licitarea bunurilor?
2. poate instanta germana sa mi imparta ceva fara acordul meu? Bunuri din ambele tari?
3. o hotarire judecatoreasca din Germania se poate transcrie fara Probleme in legea romana?
4. cine achita costurile de judecata? si de avocat? stiti cumva la cit se ridica acestea?
5. ce surprize pentru mine se mai pot ivivi?
Mentionez ca ambii avem cetatenie si acte de identitate Germane si Romanesti. Domiciile le avem ambii in Germania, dar eu as putea muta domiciliul meu principal in Romania. Divortul nu l pot muta in Romania, pentru ca fosta nu doreste acest lucru si nici legea germana nu prevede asa, intrucit ultimul domiciliu la data deschiderii procesului de divort a fost Germania.

Va multumesc anticipat! :smile:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests