Accident cu decedat

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Post Reply
planoristu

Accident cu decedat

Post by planoristu » 26 Nov 2014, 10:47

In primul rand as dori sa salut pe toata lumea si de ce nu bine v-am gasit!
Am intitulat asa subiectul deoarece cand vad atatea accidente mi se face pielea de gaina incat nici nu mai pot pronunta cuvantul respectiv.
Bineinteles ca as dori cateva sfaturi pentru care daca le voi primi va multumesc de pe acum.
Am trecut si eu impreuna cu familia mea printr-o drama cauzata de producerea unui accident rutier in care a fost implicat un fiu al meu de 27 de ani si care s-a soldat cu decesul acestuia.
Mentionez ca mai am 3 fii si o fiica si ai multumesc lui Dumnezeu pentru acest dar.
Tot lui Dumnezeu ai multumesc ca l-a luat pe fiul meu la El prin producerea acelui accident.
Cu pierderea fiului meu m-am resemnat ,stiu ca nu mai vine inapoi, dar cum depasi faptul ca nu se face dreptate de cei care se ocupa de caz ma nelinisteste foarte mult.
Cum s-a intamplat ? fiul meu in varsta de 27 de ani conducea o motocicleta deplasandu-se spre domiciliu pe directia Iasi-Mogosesti in data de 15 noiembrie 2013.
Pe raza localitatii Lunca Cetatuii a intrat in depasirea unei masini de lux ,masina care l-a si accidentat mortal intrand si ea pe contrasens.
In momentul depasirii ambele vehicule aveau linie continua inca 7-8 metri .
In momentul depasirii soferul a tras volan stanga si a intrat intr-un cap de pod iar pe fiul meu l-a aruncat in santunde a si decedat.
Ce ma revolta? faptul ca soferului nu i s-a ridicat permisul de conducere pana la solutionarea dosarului conform legii 195 pe 2002.
Cine este soferul?este fratele unei persoane care are o functie inalta si anume functia de deputat.
Pe sofer nu l-am vazut fata in fata nici pana la ora actuala.
Nu m-a sunat niciodata ,nu mea prezentat condoleante nu sea exprimat regretele.
Am platit necropsia,pentru a se misca dosarul, dupa un an am platit expertiza pentru ca nu am avut bani si nici statul sau organele care cerceteaza cazul nu au, am platit un expert parte la recomandarea avocatului .
Daca va fi cineva interest sa-mi dea un raspuns voi reveni cu mai multe amanunte pentru ca nu vreau sa plictisesc, dar acum as vrea sa stiu ....este posibil ca acest om care pur si simplu mea omorat fiul sa posede permis de conducere incontinuare si sa fie pericol public pe strazi?
Daca nu sunt multumit de mersul anchetei ce pot face ? pot depune o plangere? unde? ca cei de la politie me-au tot spus sa stau linistit. Oare ce se urmareste? sa se claseze dosarul?
Eu iau in calcul ca e posibil sa exagerez si eu fiind sub impactul emotional , dar prea multe indicii ma duce la gandul ca nu se vrea sa se faca dreptate.
Multumesc !

Silviu

Re: Cum să nu ne revoltăm în faţa suferinţei

Post by Silviu » 26 Nov 2014, 21:18

In primul rand, condoleante!

Da, este posibil sa mai aiba permis de conducere, pana la solutionarea dosarului penal si pronuntarea unei hotarari definitive.
Nu va sfatuiesc sa faceti nicio plangere, nu va ajuta.
Sfatul meu este sa aveti incredere in avocatul dvs. Sa il rugati sa mai dea pe la politie/parchet sa se intereseze de starea dosarului penal etc.
Nu se va clasa dosarul si nici nu se va prescrie prea curand fapta.

planoristul

Re: Cum să nu ne revoltăm în faţa suferinţei

Post by planoristul » 29 Nov 2014, 09:18

Permisul de conducere se retine, dar nu se suspenda dreptul de conducere pana la solutionarea definitiva a cauzei. In locul permisului de conducere se elibereaza o dovada cu drept de conducere care trebuie prelungita la fiecare 30 de zile.
ART. 111*) OUG 195/2002
....................................................................
(4) Permisul de conducere al conducătorului de autovehicul sau de tramvai, implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane,se reţine de către poliţia rutieră dacă acesta a încălcat o regulă de circulaţie,eliberându-se dovada înlocuitoare fără drept de circulaţie, în situaţia în care regula de circulaţie încălcată este una dintre cele prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) şi c), sau dovada înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru o perioadă de 15 zile, în celelalte cazuri.

Eu am inteles ca mai are drept de conducere dar numai cu dovada de la procuror pe care o prelungeste la 15 zile sau 30 de zile dupa caz.

Cine a stabilit viteza lui pe timpul deplasarii inainte de impact daca expertiza nu este inca gata?

Am incredere in avocat .

Ce inseamna cercetari penale? inseamna ca ofiterul care efectueaza cercetarile sa audieze martorii si partile implicate in accident si sa aplice procedurile necesare pentru a rezolva cazul ori in cazul nostru dupa 3 luni de zile cat a stat dosarul la acest biroe ofiterul care se ocupa de caz nici nu cunoaste martorii.
Acest lucru imi da mie un gust amar si ma face sa-mi scada increderea in politie.

Multumesc domnule Silviu !

Silviu

Re: Cum să nu ne revoltăm în faţa suferinţei

Post by Silviu » 29 Nov 2014, 12:27

Stiti cum se spune, graba strica treaba ...

Solicitati avocatului dvs. sa puna in vedere politistului de caz ca doreste sa participe la toate actele de urmarire penala si sa aiba acces la dosar. Acest lucru va este permis si dvs., insotit de avocatul dvs. Astfel, orice audiere sau proba administrata se va face si in prezenta dvs.

Viteza se va stabili prin expertiza, aveti apoi posibilitatea sa contestati orice raspuns al expertului sau eventual sa solicitati o contra-expertiza. Din pacate acestea sunt chestiuni care costa, dar asta este sistemul nostru de justitie.

planoristul

Re: Cum să nu ne revoltăm în faţa suferinţei

Post by planoristul » 29 Nov 2014, 15:57

Multumesc frumos domnul Silviu !
Sper ca bunul Dumnezeu sa-mi scoata oamenii potriviti in cale pentru a face dreptate !

planoristul

Re: Cum să nu ne revoltăm în faţa suferinţei

Post by planoristul » 02 Dec 2014, 09:46

Daca mai are si altcineva de adaugat ceva ar fi binevenit !

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests