contestatie la executare- INADMISIBILA

Discutii privind procedura penala
Post Reply
geogeo

contestatie la executare- INADMISIBILA

Post by geogeo » 05 Nov 2014, 12:25

Buna ziua!
Va rog sa imi expicati ;
Respinge ca inadmisibilă contestaţia la executare formulată în temeiul art.23 alin.8 din Legea nr.255/2013 de contestatorul ..... deţinut în Penitenciarul......... Obligă contestatorul să plătească statului suma de 30 lei cheltuieli judiciare. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare.
Nu reusesc sa gasesc si sa inteleg art 23 alin 8 din legea 255/2013.
Ce cale ar trebui sa urmam sa obtinem constatarea acelor fapte care sunt gratiate deoarece nu mai este infractiune continuata si in final reducerea pedepsei? Exista macar o pasibilitate?



Iar aceasta este contestatia respinsa ;

TRIBUNALUL .....
SECȚIA PENALĂ



DOMNULE PREȘEDINTE,
Subsemnatul..............., in prezent deținut in Penitenciarul..... prin prezenta înțeleg sa formulez

CONTESTATIE

la executarea pedepsei penale, solicitând a mi se aplica dispozitiile legii penale mai favorabile in raport cu pedeapsa in a carei executare mă aflu.

MOTIVELE CONTESTATIEI

Prin Sentinta penală nr. din 11 martie 2009 a Tribunalului ....., pronuntata in dosarul nr. ......, modificata in parte prin decizia penală.... din ....., pronuntata de Curtea de Apel Suceava in dosarul .....si rămasă definitiva prin decizia penală nr.... din ... pronuntata de Înalta Curte de Casatie si Justitie, am fost condamnat pentru savarsirea infractiunilor de :
- asociere pentru savarsirea de infracțiuni, prevăzută de art. 323 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art. 74 alin.1 lit. a, art. 76 alin.1 lit. c Cod penal, la pedeapsa de 2 ani închisoare.
- trafic de persoane, infractiune prevăzută de art. 12 alin 1 si 2 lit. a din Legea nr. 678/2001, cu aplicarea art.41 alin.2 si art.13 Cod penal,cu aplicarea art.74 alin.1 lit. a,art.76 alin.1 lit.b Cod penal, la pedeapsa principala de 4 ani închisoare si 3 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II a si lit. b Cod penal, cu titlu de pedeapsa complementara, dupa executarea pedepsei principale;
- proxenetism, prevăzută de art. 329 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 329 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 74 alin. 1 lit. a, art. 76 alin. 1 lit. c Cod penal, la pedeapsa principala de 2 ani cu închisoare si 3 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 alin.1 lit. a teza II si b Cod penal, cu titlu de pedeapsa complementara, dupa executarea pedepsei principale.
In temeiul art. 33 lit. a, şi 34 Cod penal, s-au contopit pedepsele aplicate in pedeapsa cea mai grea, urmând sa execut in final pedeapsa principala de 4 ani închisoare si 3 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza II si b Cod penal, cu titlu de pedeapsa complementara dupa executarea pedepsei principale.

S-a reținut in sarcina mea ca in cursul anului 2002 am aderat la un grup infractional organizat de mai multe persoane si cu care împreuna, in diferite grupări, sau individual, in mod coordonat, am efectuat diferite acte materiale de racolare, transport si cazare a unui număr de 6 persoane de sex feminin care au fost exploatate prin amenintare, inselaciune si alte forme de constrangere in diferite bordeluri din Germania, unde au fost obligate sa practice prostitutia.
Prin prezenta contestatie la executare, înțeleg sa solicit a mi se aplica legea penală mai favorabilă cu privire, in concret, la pedeapsa ce mi-a fost aplicată pentru savarsirea infractiunii de trafic de persoane si diminuarea pedepsei de 4 ani închisoare, de fapt, pedeapsa cea mai grea, rezultanta concursului de infracțiuni.
Infractiunea de trafic de persoane in noul cod penal prevăzută si pedepsita de art. 210 poate îmbraca forma infractiunii continuate potrivit aliniatului 1 din text, doar atunci când o persoana savarseste, la diferite intervale de timp, in realizarea aceluiasi rezultat, doar împotriva aceluiasi subiect pasiv, acțiuni sau inactiuni care prezintă fiecare in parte, conținutul aceleiasi infracțiuni.
In ceea ce ma privește, prin Sentinta penală mentionata, cum ca infractiunea de trafic de persoane pentru care am fost condamnat, a fost comisa in perioada februarie 2002- începutul lunii octombrie 2002, fara a se putea stabili data cu exactitate.
Astfel, s-a reținut ca as fi savarsit infractiunea de trafic de persoane in forma continuată, sfârșind actiunii ce intra in componenta acestei infracțiuni, in luna februarie 2002 asupra numitei....., in martie 2002 asupra numitei Melinte........, in iulie 2002 asupra numitei AA....... in august 2002 asupra numitei AA, tot in august 2002, asupra numitei Jenewein Angela, iar la începutul lunii octombrie 2002 asupra numitei M....A.
Dupa cum apare, in mod evident, in acceptiunea legii noi mai favorabile, respectiv a dispozitiilor art. 35 alin. 1 din noul Cod penal, nu mi se mai poate retine in sarcina savarsirea infractiunii de trafic de persoane in forma continuată.
Prin Legea nr. 543 din 1.10.2002 publicata in M.O. nr. 726 din 4.10.2002, legiuitorul a înțeles ca pot beneficia de gratiere si persoanele care au savarsit infracțiuni de trafic de persoane, rugandu-va sa observati ca aceasta infractiune nu se regaseste între infractiunile prevăzute de dispozitiile art.4 al 2 lit.b din legea de gratiere.
Trebuie precizat ca la publicarea legii de gratiere mentionata in MO nr. 726/4.10.2002, in art. 8 se prevede ca dispozitiile acestei legi privesc pedepsele, măsurile si sanctiunile aplicate prin hotărâri judecatoresti definitive pronuntate pana la data publicarii ei in M.O., insa ulterior, prin OUG nr. 18 din 2.04.2003, publicata in M.O. nr. 224 din 3.04.2003, acest articol a fost modificat, in sensul ca, dispozitiile legii de gratiere mentionate privesc pedepsele, măsurile si sanctiunile aplicate pentru fapte savarsite pana la data publicarii ei in M.O.
Fata de dispozitiile legale mentionate mai sus, apreciez ca si eu beneficiez de gratiere pentru faptele savarsite pana la data publicarii legii de gratiere nr. 543/1.10.2002, motiv pentru care va rog sa faceți aplicarea legii mai favorabile in sensul motivat mai sus, si anume:

- sa-mi admiteti contestatia la executare;
- sa descontopiti pedepsele contopite prin Sentinta de condamnare să înlăturați aplicarea art.41 si 42 Cod Penal pentru infracțiunea de trafic de persoane;
- să aplicați pedepse pentru faptele comise până în luna august 2002, pedepse pe care să le constatați grațiate condiționat, rămânând în sarcina mea doar o singură faptă de trafic de persoane și anume aceea de la începutul lunii octombrie 2002, faptă pe care, de asemenea, o consider grațiată. În situația în care veți aprecia că această ultimă faptă nu este grațiată, vă rog să-mi aplicați o pedeapsă mai mică față de pedeapsa de 4 ani aplicată pentru această infracțiune reținută a fi comisă în formă continuată cu referire la cele 6 acte materiale.
- apoi, să refaceţi contopirea şi să-mi aplicaţi pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prevăzute la art. 64 al. 1 lit. 1 teza a II a şi lit. b Cod Penal.
La refacerea contopirii de pedepse, vă rog să reţineţi că nu se impune aplicarea unui spor de pedeapsă, având în vedere că nu mi s-a aplicat un spor nici prin sentinţa de condamnare, când în concurs a intrat o pedeapsă mai mare ( cea de 4 ani pentru trafic de persoane, în primă instanţă).
Vă rog să dispuneţi ataşarea dosarului nr....... a Curţii de Apel Suceava.
În drept, îmi întemeiez contestaţia la executare pe disp. art. 585 din Noul Cod de Procedură Penală dar şi art. 6 şi 35 alin. 1 din Noul Cod Penal.

Va multumesc!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests