Nu pot evacua imobilul adjudecat

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
Adrian_

Nu pot evacua imobilul adjudecat

Post by Adrian_ » 29 Sep 2014, 18:42

Buna ziua, Am cumparat de anaf un imobil scos la licitatie pentru recuperarea creantelor de la o persoana fizica, am facut proces verbal de adjudecare dupa ce am platit, iar cu acest proces verbal m-am inscris in Cf ca nou proprietar, Persoana executata nu doreste sa elibereze imobilul iar eu amcerut prin executor judecatoresc sa fiu pus in posesie, problema este ca instanta a respins cerearea de executare pe motiv ca procesul verbal de adjudecare intocmit de Ministerul finantelor Publice Anaf constituie titlu de proprietate dar nu confera expres caracterul de titlu executoriu, Ce ma sfatuitisa fac mai departe sa pot intra efectiv in posesie?

Silviu

Re: Nu pot evacua imobilul adjudecat

Post by Silviu » 29 Sep 2014, 23:53

Atacati hotararea data. Codul de procedura civila spune asa:

Art. 855 alin. 2:(2)Totodată, la cererea adjudecatarului, acesta va fi pus în posesia imobilului adjudecat de către executor, cu excepţia cazului în care a fost pus anterior în posesie, potrivit art. 853 alin. (2).

Iar art. 852: După plata integrală a preţului sau a avansului prevăzut la art. 851, executorul, pe baza procesului-verbal de licitaţie, va întocmi actul de adjudecare, care va cuprinde următoarele menţiuni:

lit. i)menţiunea că, pentru adjudecatar, actul de adjudecare constituie titlu executoriu împotriva debitorului sau, după caz, a terţului dobânditor, ca şi împotriva oricărei persoane care posedă ori deţine imobilul adjudecat, fără a putea invoca un drept opozabil în condiţiile legii;

Guest

Re: Nu pot evacua imobilul adjudecat

Post by Guest » 02 Oct 2014, 20:40

Anaf executa dupa codul de procedura fiscala, nu dupa cel de procedura civila :)

Silviu

Re: Nu pot evacua imobilul adjudecat

Post by Silviu » 03 Oct 2014, 09:18

Caz in care mai ramane actiunea in evacuare sau o ... intrebare la organele fiscale care au pus in vanzare imobilul.

Fiindca in CPF nu se face vorbire directa despre punerea in posesie, decat in art. 166 alin. (6)În cazul valorificării bunurilor prin vânzare directă sau licitaţie, predarea bunului către cumpărător se face de către organul de executare pe bază de proces-verbal de predare-primire.

Av. Aura Ivan

Re: Nu pot evacua imobilul adjudecat

Post by Av. Aura Ivan » 24 Oct 2014, 09:39

Depuneti o actiune in evacuare a imobilului.

Cristina1979

Re: Nu pot evacua imobilul adjudecat

Post by Cristina1979 » 25 May 2015, 14:11

Buna ziua,

am observat din mesajul dumneavoastra ca ati participat la o licitatie organizata de ANAF pentru un imobil M-ar interesa detalii practice privind desfasurarea licitatiilor de catre ANAF intrucat imobilul in care locuiesc cu chirie este scos la licitatie de catre fisc iar cei de la ANAF nu stiu sa raspunda la intrebari sau nu vor....

Cu multumiri anticipate,

Cristina

Guest

Re: Nu pot evacua imobilul adjudecat

Post by Guest » 31 Dec 2015, 13:28

Buna Cum ati putut sa evecuati fosti proprietari din imobil? Sunt si eu in aceasta situatie..

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests