ASOCIAT IN SRL

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
mmmbibi

ASOCIAT IN SRL

Post by mmmbibi » 05 Feb 2014, 15:44

Buna ziua,
Sunt asociat intr-o firma cu 10 % din capitalul social. In caz de faliment a firmei sau de alte datorii la banci, raspunderea este a administratorului sau si a asociatilor. Iar in caz de recuperari de pagube raspunde penal sau civil doar administatorul sau si asociatul. Multumesc anticipat.

Leon Carmen

Re: ASOCIAT IN SRL

Post by Leon Carmen » 05 Feb 2014, 19:09

În cazul în care lichidatorul judiciar identifica persoane carora le-ar fi imputabila aparitia starii de insolventa, judecatorul sindic poate dispune ca o parte a pasivului debitorului, persoana juridica, ajuns în stare de insolventa, sa fie suportata de membrii organelor de conducere si/sau supraveghere din cadrul societatii, precum si de orice alta persoana (legea nu distinge) care a cauzat starea de insolventa a debitorului prin una dintre faptele prevazute de art. 138 din Legea insolventei.

smartapp

Re: ASOCIAT IN SRL

Post by smartapp » 28 Feb 2014, 13:37

Partea proasta este ca poti fi tras mai nou la raspundere chiar daca nu esti administrator, deoarece trebuia sa depui diligenta necesara ca activitatea administratorului sa fie legitima, si sa nu prejudicieze in vreun fel activitatea societatii, respectiv sa se asigure de plata taxelor catre stat. Partea buna este ca tu poti raspunde maxim in limita a 10% din participatia ta la profit si pierderi. Depinde care parte a paharului o vezi acum, nu?!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests