Condamnare cu suspendare si redobandirea permisului auto

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Post Reply
SunSet

Condamnare cu suspendare si redobandirea permisului auto

Post by SunSet » 19 Dec 2013, 23:38

Salut.
Permisul mi-a fost retinut in aprilie 2009 pentru vatamare corporala survenit cu deces si de atunci si pana in septembrie 2013 am circulat cu dovada, din semptembrie Parchetul nu mi-a mai prelungit dreptul de circulatie pe drumurile publice pe motiv ca dosarul s-a dus la Tribunal. Am facut o cerere catre judecator la Judecatoria sectorului 3 si la cele 2 "infatisari" judecatorul a tot amanat decizia pana la pronuntarea sentintei finale. Sentinta finala a fost de culpa comuna si arata ceva de genul:

Solutia pe scurt: În baza art. 178 alin. 1 şi 2 C. pen., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 C. proc. pen. şi art. 76 alin. 1 lit. d C. pen., raportat la art. 74 alin. 1 lit. a C. pen., condamnă pe inculpatul x la pedeapsa de 1 (un) an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. În temeiul art. 71 raportat la art. 64 alin. 1 lit. a) teza II şi lit. b) C. pen., interzice inculpatului, pe perioada executării pedepsei principale aplicate, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. În baza art. 81 C. pen. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale aplicate, pe durata unui termen de încercare de 3 (trei) ani, stabilit potrivit prevederilor art. 82 alin. 1 C. pen. În baza art. 71 alin. 5 C. pen., dispune suspendarea executării pedepselor accesorii stabilite, prevăzute de art. 71 alin. 1 raportat la art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C. pen., pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. În baza art. 359 C. proc. pen., atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 83 şi art. 84, privitoare la cauzele de revocare a suspendării condiţionate.
În baza art. 111 alin. 6 din OUG nr. 195/2002, republicată, respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului de prelungire a dreptului de circulaţie.

Astfel fiind spuse, cum pot sa imi redobandesc permisul de conducere si cand?

Multumesc anticipat!

cyclop

Re: Condamnare cu suspendare si redobandirea permisului de c

Post by cyclop » 23 Dec 2013, 03:10

Dacă soluția primei instanțe rămâne definitivă, permisul tău se anulează. De la data rămânerii definitive a hotărârii tre s-aștepți un an, apoi faci din nou școala de șoferi, după care dai examen. Asta e rețeta.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests