dubla cetatenie.

Post Reply
ramona2001

dubla cetatenie.

Post by ramona2001 » 10 Dec 2013, 22:47

Buna seara. Ma numesc Popescu Maria si sunt cetatean roman. M-am casatorit cu un cetatean spaniol si avem impreuna o fetita, pe care am nascut-o in Spania. Am venit in Romania,in vizita, impreuna cu fetita. La intoarcere din Romania, organele politiei de frontiera nu mi-au permis iesirea din tara pe motiv ca nu am imputernicire din partea sotului pentru a putea calatori in strainatate conform Legii248/2005, art 30.. Mentionez faptul ca fetita mea are doar pasaport de Spania, nu are nici macar certificat de nastere romanesc pt ca nu i-am facut si mi s-a invocat Legea 21/1991 -legea cetateniei romane- cum ca eu fiind cetatean roman si fetita a dobandit automat ceetatenia romana la nastere.
SE poate aceasta motivare ca eu sa nu pot pleca din Romania in conditiile in care fetita nu are nici un document care sa ii ateste si cetatenia romana, avem domiciliul in Spania...si totusi nu pot iesi din Romania fara imputernicire. Sper sa imi puteti da o solutie la aceasta problema. va multumesc

Leon Carmen

Re: dubla cetatenie.

Post by Leon Carmen » 11 Dec 2013, 13:06

E normal ca politistii de frontiera sa nu va permita iesirea din tara cu minora, si legea română prevede ca acordul părintelui, părinţilor sau, după caz, al reprezentantului legal, să fie dat în scris, prin act notarial autentic. Pentru obţinerea acestui act, persoana al cărei acord este necesar se va adresa unui birou notarial din România, dacă se află în ţară, sau Consulatului României din ţara de reşedinţă. Solicitati-i sotul dvs. sa dea o declaratie in care sa isi dea acordul ca dvs. sa calatoriti impreuna cu fiica dvs, sa v-o trimita prin posta, iar aceasta declaratie o veti prezenta la frontiera.

Guest

Re: dubla cetatenie.

Post by Guest » 11 Dec 2013, 17:31

Ms. pt raspuns, dar problema mea este ca de ce imi trebuie imputernicire daca minora nu are decat pasaport de Spania si nu are certificat de nastere sau alte documente romanesti. Este cetatean spaniol.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 45 guests