Anularea Drepturilor Parintesti

Post Reply
Guest

Anularea Drepturilor Parintesti

Post by Guest » 27 Oct 2013, 16:29

Buna ziua,as vrea sa stiu in ce conditii pot solicita si care este procedura pentru a anula drepurile parintesti ale tatalui biologic al baietului meu in varsta de 4 ani,in conditiile in care noi nu am fost casatoriti niciodata,am trait in concubinaj aprox 3 ani,el nu s-a ocupat niciodata de baietel cand eram impreuna,scandalurile erau frecvente la noi in casa drept pt care baietelul a fost afectat si a avut o intarziere de dezvoltate a limbajului expresiv si a trebuit sa treaca printr-o serie de tratamente(mentionez ca fizic tatal lui nu i-a facut niciodata nimic,el era agresiv doar cu mine si copilul era prezent la aceste lucruri).asa cum am spus mai sus el nu s-a ocupat niciodata de copil,spune doar din gura ca il iubeste dar cand vine vorba de obligatii nu si le asuma.Eu acum sunt casatorita legal cu un alt barbat ,pe care baietelul meu il vede ca pe tatal lui,ii spune tata,el se ocupa de tot ce inseamna nevoile copilului,iar tatal lui biologic a disparut timp de un an ,timp in care am aflat k a fost arestat si are niste dosare penale,apoi a aparut cu pretentii de a-l vedea si de a-l lua la el cateva ore in conditiile in care nu i-a adus absolut nimic copilului decat o motocicleta si inca o jucarie si in conditile in care anul trecut innainte sa dispara a amenintat ca imi va lua copilul de la bunicii materni(eu lucram si statea la ei iar in week-end il luam acasa-acum este la mine definitiv pentru ca l-am dat la gradinita),pe mine m-a ameninta si pe sotul meu la fel.Mentionez ca el este din Bacau,sta in Bucuresti(nu stiu sigur daca are voie sa vina aici prin prisma acuzatiilor care le are),aici sta cu chirie,nu stiu daca are carte de munca-pana anul trecut nu a avut-lucra la negru in contructii,s-a ocupat si de studiouri de video-chat,iar la parintii lui in Bacau ,comuna Colonesti nu are absolut nici o conditie de a putea sa stea acolo un copil macar o zi,nu exista apa in curte,baie....!As vrea sa obtin aceasta anulare a drepturilor parintesti ale lui cu schimbarea numelui cu al meu iar daca in conditiile si cu acuzatiile care le are nu se poate, sa obtin sa il poata vedea doar in prezenta cuiva(a mea ,a sotului meu,sau a bunicilor materni).El este o persoana cu 8 clase primare ,la fel ca cei 4 frati care ii mai are si repet are dosare penale pe numele lui,munca in folosul comunitatii,nu s-a ocupat niciodata de bunastarea copilului ,de educarea lui,de sanatatea lui asta facand doar actualul meu sot si cu mine.Ca moralitate este un om care nu are asa ceva,este agresiv,m-a amenintat si i-am spus in repetate randuri ca nu am nevoie absolut de nimic din partea lui(nu ca ar fi dat vreodata)ci doar sa isi vada de viata lui si sa pot sa imi cresc copilul fara sa fie nevoie sa ii explic cand apare el cine e si apoi iar sa dispara.Am incercat sa adopt cu el o cale de mijloc,sa il las sa isi vada baiatul in prezenta cuiva dar il vedea o data si apoi suna si spunea ca vrea sa il ia cateva ore sau o zi doua si daca nu obtine ce vrea incepea amenintarile-el nu stie nici macar ce mananca copilul lui,ce nr poarta la picior,ce preferinte are,ce face la gradinita,daca e bolnav sau sanatos;el doar apare din cand in cand cu pretentii ignorand faptul ca figura paterna din viata fiului meu este actualul meu sot nu el.Mai mentionez ca noi locuim in garsoniera mamei mele,nu stam cu chirie,eu sunt singura la parinti,parintii mamei mele la care a stat copilul pana sa il dam la gradinita,au un apartament cu 2 camere proprietate personala detinuta de cca 40 de ani,iar soacra mea mama actualului meu sot are un apartament proprietate personala cu 4 camere-deci copilul oriunde merg cu el are conditiile necesare de a locui,noi avem servicii cu contract de munca pe perioada nedeterminata,eu am terminat o facultate de "Asistenta Sociala",sotul meu are studii in domeniul ingineriei chimice,el lucrand in prezent ca Sef de Departament intr-un hipermarket din Bucuresti iar eu sunt operator calculator la o firma.As vrea daca se poate sa ma ajutati cu raspunsurile solicitate si o recomandare spre un avocat bun care m-ar putea ajuta,pentru a-mi putea creste copilul sanatos din unct de vedere psihic,moral si fizic.Va multumesc,Ruxandra M

Silviu

Re: Anularea Drepturilor Parintesti

Post by Silviu » 28 Oct 2013, 23:26

Ruxy,

Pentru acest tip de cerere, daca nu ma insel, trebuie sa va adresati autoritatii tutelare iar dacă există motive temeinice de a suspecta că viata şi securitatea copilului sunt primejduite în familie, reprezentanţii direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului de la nivelul sectoarelor municipiului Bucureşti au dreptul să viziteze copiii la locuinţa lor şi să se informeze despre felul in care aceştia sunt îngrijiţi, despre sănătatea şi dezvoltarea lor fizică, educarea, învăţătura şi pregătirea profesională, acordând la nevoie, îndrumările necesare.

Dacă în urma vizitelor efectuate se constată că dezvoltarea fizică, mentală, spirituală, morală sau socială a copilului este primejduită, serviciul public de asistenţă socială este obligat să sesizeze de îndată direcţia generală de asistenţa socială şi protecţia copilului în vederea luării măsurilor prevăzute de lege.

Direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului este obligată să sesizeze instanţa judecătorească în situaţia în care consideră că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege pentru decăderea totală sau parţială a părinţilor ori a unuia dintre ei din exerciţiul drepturilor părinteşti.

Art.508 c.civ.
(1) Instanta de tutela, la cererea autoritatilor administratiei publice cu atributii in domeniul protectiei copilului, poate pronunta decaderea din exercitiul drepturilor parintesti daca parintele pune in pericol viata, sanatatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuziva, prin neglijenta grava in indeplinirea obligatiilor parintesti ori prin atingerea grava a interesului superior al copilului.
(2) Cererea se judeca de urgenta, cu citarea parintilor si pe baza raportului de ancheta psihosociala. Participarea procurorului este obligatorie.

Post Reply