conducere fara permis

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
necunoscut

conducere fara permis

Post by necunoscut » 05 Jan 2013, 11:54

pe 30 noiembrie 2012 am condus circa 150 de m dupa care am facut schimb de locuri cu un prieten care avea permis...in clipa aceea a trecut politia rutiera si ne-a oprit la cateva intersectii ne-a cerut actele si mie si prietenului meu...eu am recunosc ca nu am permis dar sunt in scoala..ne-a luat la sectie am dat declaratie si acu cateva zile am primit citatie pe 17.01.2013 sa ma prezint la politie....aveti idee ce s-ar intampla ca domnul politist mi-a zis ca mi se va face doar dosar penal...acu posed permis de conducere l-am luat pe data de 18.12.2012....as fi recunoscator...ce mi s-ar putea intampla...amenda penala sau cativa ani cu suspendare...MULTUMESC FRUMOS!am gresit...si imi pare rau

Leon Carmen

Re: conducere fara permis

Post by Leon Carmen » 05 Jan 2013, 13:08

Se poate cere achitarea dvs. și aplicarea unei amenzi administrative întrucât ati condus pe o distanta mica și nu ati produs nici un pericol deosebit in traficul rutier, iar în subsidiar, se poate solicita aplicarea unei amenzi penale având in vedere că reglementările actuale art. 86 alin.2 din OUG nr.195/2002 prevăd pentru infracțiunea de conducere fără permis, pedeapsa închisorii alternativ cu pedeapsa amenzii penale. In cel mai rau caz va fi o pedeapsa cu suspendare.

Guest

Re: conducere fara permis

Post by Guest » 05 Jan 2013, 20:49

Va multumesc FOARTE MULT!! i-am spus domnului politist ca imi pare rau.....am recunoscut desi nu ma prins pe mine la volan..am inteles ca se numeste abuz cand practic te obliga ...poate vor tine si dansii cont...este prima fapta "neagra".....sper sa fie doar amenda...sper!asta e!viata merge inainte MULTUMESC FRUMOS INCA O DATA!

necunoscut

Re: conducere fara permis

Post by necunoscut » 11 Jan 2013, 11:01

am vorbit cu o avocata care ma si reprezinta zis ca nu are cum sa i-au amenda pentru ca este infractiune si se asteapta 100% la o pedeapsa cu suspendare ,dar dansa va trage la o pedeapsa cat mai scurta......dumneavoastra ce ziceti credeti ca ma trage mai mult in jos...cu suspendare..

Costy87

Re: conducere fara permis

Post by Costy87 » 08 Jun 2016, 13:38

Buna ziua!!!mi sa anulat permisul de conducere in 2009 pt doua dosare penale pt conducere fara permis,în 2015 am obținut un nou permis de conducere după un an mi.a venit acasă un plic sa prezint permisul pt 30 de zile ca am acumulat 15 puncte penalizare!A doua zi l.am si sus după 30 de zile am fost sa.l ridic dar nu mai mi l.au dat pt ca eram în calculator la iei cu încă un dosar penal tot conducere fara permis din 2007 nesolutionat! Am mers la parchet si am aflat ca dosarul este soluționat si ca trebuie sa fac cerere sa.mi vina acasa decizia solutiei, acum astept! După ce îmi vine solutia si o duc la poliție îmi pot lua permisul redobandit???multumesc!

Guest

Re: conducere fara permis

Post by Guest » 08 Jun 2016, 13:50

Mentionez ca am avut permis de conducere din 2005 dar in 2007 am fost depistat in stare de ebrietate la volan, atunci a fost suspendat pe o perioadă de 90 de zile! După care au am condus în continuare fara permis am fost oprit în sectorul 2 o data si in jud ilfov de 2 ori cu dosarele din ilfov m.am judecat si am primit 5 luni cu suspendare iar cu cel din sectorul 2 nu mai mi.a venit nimic acasă si am si uitat de el! Si după 5 ani am fost la redobandire si am obținut un nou permis! Acum pe cel redobandit l.am dat la poliție sin motiv ca am acumulat 15 puncte penalizare si când am fost sa.l ridic mi.au spus ca am dosar nesolutionat din 2007 conducere fara permis! Am fost si m.am interesat de dosar iar la parchet dosarul este soluționat cu NUP si am facut cerere sa.mi vina acasa solutia după care sa o duc la poliție sa ma scoată din calculator! În cazul asta îmi mai pot lua permisul inapoi? Multumesc

Pirvu ana maria

Re: conducere fara permis

Post by Pirvu ana maria » 23 Dec 2017, 07:23

Buna dimineata.am facum schimb cu socrul meu la volat inainte cu 100 de m pana in masina politiei acestia ne-au vazut cerandume la amandoi permisul de conducere,socrul meu nu poseda permis.am fost luati la sectie dar socrul meu nu a recunoscut ca ar fi condus.el si cumnatii mei au dat aceeasi declaratie.eu in schimb am recunoscut.socrul meu mai are 2 ani cu suspendare pentru conducere fara permis.ce as putea asa patesc eu?am fost invatata sa imi schimb declaratia sa spun exact ca ei ca nu au cum sa dovedeasca politisti.

Alexandra dragu

Re: conducere fara permis

Post by Alexandra dragu » 23 Dec 2017, 07:36

De ce nu se poate sterge ce am publicat?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 35 guests