primire in avocatura

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
lupica

primire in avocatura

Post by lupica » 18 Dec 2012, 09:42

In primul rand vreau sa va salut,cu respect ,pe toti membrii acestui forum,inainte de a va supune atentiei dumneavoastra o problema.
Am varsta de 42 de ani , am obtinut diploma de licenta in drept ,in anul 2002,iar in prezent exercit functia de politist.Visul meu a fost mereu sa intru in magistratura,am sustinut de 6 ori consecutiv examen de admitere la Institutul National al Magistraturii,insa de fiecare data am ratat acest examen cu cateva sutimi sub nota minima.Nu comentez cauzele,imprejurarile sau ghinioanele care au contribuit la eceste esecuri.
Nu am renuntat la visul meu niciodata,dar datorita varstei mele,m-am gandit ca ar fi bine sa raman in MAI pana la pensionare.M-am gandit ca daca nu am reusit sa exercit functia de magistrat,macar sa intru in avocatura.
Acum vin cu intrebarea catre dumneavoastra: Ce modalitati as avea la dispozitie pentru a intra in avocatura,dupa pensionarea mea?Plecand de la premisa ca as fi luat examenul de primire in avocatura,pot sa-mi suspend activitatea din avocatura pana la pensionarea mea din MAI?Ca sa nu intru sub incidenta vreunui caz de incompatibilitate,ma pot transfera la alt Barou ?

Leon Carmen

Re: primire in avocatura

Post by Leon Carmen » 24 Dec 2012, 16:47

Exercitarea profesiei de avocat este incompatibilă cu activitatea salarizată în cadrul altor profesii decât cea de avocat. Daca veti fi admisa in urma examenului, aveti obligaţia conform art. 25 alin. 2 din Lg. 51/1995 să renunţati la orice stare de incompatibilitate în cel mult două luni de la data afişării rezultatului definitiv al examenului. Puteti solicita suspendarea pentru caz de incompatibilitate, apoi dupa incetarea acestei stari, faceti o cerere de ridicare suspendare incompatibilitate, cu achitarea unei taxe de 1500 Ron. Pentru toate barourile legislatia este la fel, degeaba solicitati transferul la un alt Barou.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 45 guests