Triplare volum de munca- tentativa de sinucidere esuata

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
bubu001

Triplare volum de munca- tentativa de sinucidere esuata

Post by bubu001 » 25 Nov 2012, 14:04

Buna ziua,

Vreau sa stiu daca dupa situatia prezentata mai jos voi avea vreo sansa in sansa de judecata.

Acum 5 zile o persoana apropriata mie a inghitit 60 de pastile in scopul de a termina socotelile pe acest pamant datorita faptului ca la locul de munca ( o companie mare din industria automobilelor) s-a instaurat un sistem nazist, bazat pe promovare prin ,,abordarea sefului mare '' cu mijloace misele feministe . Aceasta persoana cu rezultate mediocre in ceea ce priveste munca , odata promovata fiind a inceput sa instaureze legea in birou, legandu-se de aceasta minunata persoana cu rezultate extraordinare , prin aroganta , triplare volum munca fata de toti ceilalti din acel departament, munca nerecunoscuta cronometare deadline-uri, scoatere telefon de servici pe motiv ca vorbeste tare la el etc.. Ce este de tinut cont e faptul ca este o companie mare si nu poti oricand sa intentezi proces unui colos fara sa te astepti la consecinte. Ideea e ca voi face asta si vreau sa fiu extrem de pregatit, va aparea in presa tot acest tamtam. Sunt persoane din interior care pot confirma lucru acesta si pot adauga multe elemente care inca imi sunt neclare, persoane care insa au inceput sa fie intimidate de ceilalti sefi in vederea marturii in cazul unui proces.

Rugaminte mea daca pot obtine anumite indicatii, indrumari, exemple ce pot fi comparate si eventul un avocat sau cabinet de avocatura care si-ar dori prestigiu in urma acestui proces pentru ca din documentarile mele cazuri de genul acesta au o rata de castig intr-o continua crestere, mai ales ca o companie de genul ei nu-si permite o promovare a acestui scandal si doreste musamalizarea lui. De mentionat in plus este faptul ca paratul a inceput sa manifeste la locul de munca frica si emotia acestui scandal pe cale sa erupa.
Va multumesc anticipat si astept orice indicatie,parere care sa ma faca sa inaintez.

Leon Carmen

Re: Triplare volum de munca- tentativa de sinucidere esuata

Post by Leon Carmen » 26 Nov 2012, 14:11

Aceasta persoana este tinta unui atac de "mobbing". Mobbing-ul este un fenomen la graniţa cu discriminarea şi poate fi doar parţial considerat un tip de discriminare. El se leagă exclusiv de locul de muncă şi se referă în principal la acţiuni de presiune psihologică realizate asupra unui angajat pentru a-l determina pe respectivul să părăsească postul respectiv, în condiţiile în care concedierea lui nu este posibilă, nu are motive întemeiate din punct de vedere al profesionalismului celui în cauză
şi/sau ar atrage probleme legislative asupra angajatorului. Angajatul care „trebuie” înlăturat suportă prin urmare pe termen lung o serie de nedreptăţi şi umilinţe, care îl pun în imposibilitatea de a-şi îndeplini sarcinile de serviciu şi care au ca scop să îl aducă în punctul în care, cedând psihic, să plece singur de la respectivul loc de muncă. Aceste umilinţe şi presiuni la care este supus îi aduc prejudicii psihice şi sociale şi îi pot afecta chiar starea de sănătate. În România, deşi fenomenul există, nu s-a realizat până în prezent o discuţie publică asupra lui, proiectul implementat de către I.C.C.V. împreună cu partenerii săi fiind un început în acest sens. Trebuie depusa o actiune in justitie privind hartuirea morala la locul de munca.

Leon Carmen

Re: Triplare volum de munca- tentativa de sinucidere esuata

Post by Leon Carmen » 26 Nov 2012, 16:49

Colega Spiru, inainte de a face tot felul de atacuri gratuite, rationeaza putin! Ceea ce n-ai inteles, este ca "mobbing-ul" nu este o discriminare clasica. Principiul "egalităţii de şanse" este bine statuat legislativ chiar daca mai există inadvertenţe între realitate şi ceea ce se afirmă la nivel de politică socială sau legislativ, in ceea ce priveşte "mobbing-ul", acesta este un fenomen mai greu de surprins, iar caracterul psihologic al fenomenului şi percepţia subiectivă a acţiunilor îl fac mai greu detectabil în practică.

w0lfshad3

Re: Triplare volum de munca- tentativa de sinucidere esuata

Post by w0lfshad3 » 26 Nov 2012, 17:21

Aiurea. Este simplu de consiliat un astfel de client (mie, care am experienta cu asa ceva). Nu exista "discriminare clasica", doar discriminare. Ati mai mentionat "politica", ceea ce nu exista in justitie. Diferenta dintre parerea dumneavoastra si realitate se numeste coruptie, fenomen care nu este cauzat activ, ci si inactiv, adica omisiv, din lipsa de interes, act corupt in masura in care sunteti de o profesie ce nu va intereseaza, sau mai ales daca sunteti remunerata sa fiti interesata.
În România, desi fenomenul exista, nu s-a realizat pâna în prezent o discutie publica asupra lui
"mobbing", sau atacul in gasca, de tip mafiot, adica crima organizata, asocierea la savarsirea de infractiuni, este doar o prezentare in fapt a discriminarii in drept si a hartuirii la locul de munca, ambele avand caracterul penal al infractiunilor de instigare la ura si discriminare si abuzul impotriva drepturilor persoanelor si alte infractiuni in legatura cu serviciul. Daca nu s-a discutat, atunci cum de exista:

- legea 202/2002 privind egalitatea de sanse intre barbati si femei,
- OG 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare,
- OIM Conventia nr. 111/1958 privind discriminarea,
- OUG nr. 61/2008 privind implementarea principiului egalitatii de tratament intre femei si barbati,
- Directiva 2000/78/CE a Consiliului, din 27 noiembrie 2000, de creare a unui cadru general in favoarea egalitatii de tratament in ceea ce priveste incadrarea in munca si ocuparea fortei de munca.

Directive considerate la intocmirea legii 202 din 2002:
- 97/80/CE privind sarcina probei în cazurile de discriminare pe motive de sex,
- 76/2007/CEE referitoare la aplicarea principiului egalitatii de tratament dintre barbati si femei in privinta accesului la angajare, formare profesionala si promovare a conditiilor de munca;
- 131/CEE/92 privind hartuirea sexuala;

s.a.m.d.

Nota: faptul ca mentionati "ca nu s-a discutat", denota faptul ca practicati legea vorbita ce se trage din aceeasi mediocritate "practicata" de toti magistratii romani pe care i-am intalnit, poate fiindca e mai usor sa n-ai bun simt, daca asa ai si fost crescut acasa, si apoi asa ai accesat functia pe care o ocupi, si sa negi existenta dreptului unui om, aratandu-ti ticalosia basista in fata "semenilor" asemenea, care pare-se ca functioneaza ca un CV printre corupti, decat sa deschizi o carte si sa constati ca omul din fata ta are dreptate, fapt al carui indiciu ar trebui sa fie oricui evident, care cunoaste motivul fundamental si universal al existentei justitiei.

P.S.
1. Nu exista nici un atac gratuit din partea mea. Este o afirmatie gratuita din partea dumneavoastra, un fals, deci o calomnie. Tot ce am spus am depus la organele judiciare, si acestea au ajuns in public tocmai datorita coruptiei organelor judiciare, in baza art. 13 din 544/2001, pentru condamnarea lor

2. Nu sunt colega dumneavoastra, sunt informatician, atunci cand sunt lasat

3. Ati face bine sa nu mai mentionati "Spiru Haret" facand aluzie la calomniile proferate impotriva absolventilor acestei universitati, cand e limpede ca este opera unor mafioti, daca nu vreti sa picati in aceeasi categorie

Guest

Re: Triplare volum de munca- tentativa de sinucidere esuata

Post by Guest » 26 Nov 2012, 21:58

cum as reusi sa fiu mai puternic in sala de judecata? daca m-as duce la itm din cercetarile mele nu este un caz de accient de munca (un singur caz de tipul acesta fiind castigat la un tribunal in franta in trecut) , cum sa punctez ce sa caut? sunt persoane din interior care pot da declaratii insa si compania este un colos cu o mega echipa cel mai probabil de avocatii specializati pe x ...cazuri. nu vrem despagubiri , nu vrem sa facem rau companiei respective (bn putin vrem ca e dobitoaca aia acolo ) , vrem dreptate, vrem ca lucrurile sa nu se mai repete in viitor. cum trebuie inceput totul unde ar trebui sa mai sap ? stiti cum e defapt , o tanti care nu are capacitate organizatorica, tehnica etc datorita faptul ca a stiut ce fund sa pupe si cu cine sa se culce ajunge pe o pozitie pe care nici nu ar fi vizat-o daca nu facea cele mentionate mai sus. e terifiata tot odata si constienta de scandalul care e pe cale sa izbucneasca insa de incercat eu voi incerca indiferent de rezultat, dar m-ar ajuta multe niste hinturi...unde sa cercetez mai detaliat etc.. in speranta unor sfaturi cu folos va multumesc anticipat.

w0lfshad3

Re: Triplare volum de munca- tentativa de sinucidere esuata

Post by w0lfshad3 » 27 Nov 2012, 19:10

Aveti un caz complex si va trebuie un avocat priceput. Unii avocati (din pacate), sunt in relatie cu judecatorii, insa nu pot afirma ca asta va ajuta de fapt.

Cazul dumneavoastra tine si de securitatea si sanatatea in munca, si anume suprasolicitarea organismului muncitorului, cu rea-vointa:
LEGEA nr.319 din 14 iulie 2006
securităţii şi sănătăţii în muncă
Art. 39. - (1) Constituie contravenţii faptele săvârşite de angajatorii aflaţi în una dintre situaţiile prevăzute de prezenta lege.
(9) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei nerespectarea reglementărilor de securitate şi sănătate în muncă privind:
b) prevenirea prezenţei peste limitele maxime admise a agenţilor chimici, fizici sau biologici, precum şi suprasolicitarea diferitelor organe sau sisteme ale organismului uman;
Amenda ar trebui s-o dea ITM-ul. Problema este ca nici CNCD-ul nu recunoaste cazurile de hartuire la locul de munca si discriminare. Am un dosarel pe numele lor si sper sa-i desfiintez anul viitor, barem moral.

Problema dumneavoastra reala, si nu numai, e prostia si rautatea din justitia romana, si anume faptul ca daca ceva nu exista in practica stramba, ceausista, o sa fiti privit ca un ciudat, sau chiar o sa rada de dumneavoastra. Credeti ca problema pe care ati expus-o a aparut din senin? Normal ca nu. Aceia sunt incurajati de justitia romaneasca. De mine "au ras" si m-au luat la rost cand am mentionat hartuirea sexuala pe langa hartuirea la locul de munca, pana cand le-am spus sa aduca dosarul cu dovezi, si le-a trecut cheful, si apoi am venit cu dovada, declaratii chiar de la infractoare, si le-am inchis gura. Sa va asteptati la atitudine de mahala de la magistrati si sa va pastrati calmul si prezenta de spirit. Dar, nu va spun sa va luati in piept cu magistratii, ca au aroganta destula, si putere la fel sa va faca dosarul varza. Eu am alta atitudine decat cea cu care sunt ei obisnuiti. Nu tratez cu magistratii, care au o datorie pentru care i-am platit deja. Daca "gresesc", le fac plangere penala si referat disciplinar, si-i denunt pe internet in baza art. 13 legea 544/2001, privind informatiile de interes public.

Nu faceti nici un fel de remarca care ar aduce atingere magistratilor daca nu stiti ce faceti, si nici partilor. Altfel va pot sanctiona

La inceput de tot, eu am luat Codul Muncii si l-am parcurs de la inceput pana la sfarsit in vreo doua ore, fara experienta in drept, si am facut remarci asupra articolelor pe care angajatorul mi le-a incalcat cand am depus prima plangere la ITM (fara nici un rezultat bineinteles). Nu va bazati pe ITM. Cel mai adesea protejeaza angajatorii, asa cum politistii si magistratii protejeaza infractorii.

Nu va intereseaza cu cine va judecati. Va intereseaza ca aveti dreptate. Interogatoriul il adresati companiei parate in Litigii de Munca. Ca martori puteti chema pe oricine. Tehnic, puteti chema in Litigii de Munca pe cine doriti, ca sa-i interogati, dar ca sa le cereti daune persoanelor fizice, trebuie sa mergeti in Civil.

Folositi-va de textul doamnei avocat, de legile de care am facut eu amintire, mentionand despre caracterul antisocial al infractiunilor ca face obiectul litigiilor de munca, incalcand prevederile legislatiei relatiilor de munca si drepturilor omului, Codului Muncii, Contractului Colectiv de Munca, Constitutia Romaniei, Codului Penal, si derivate cum ar fi Regulamentul de Ordine Interioara, Contractul Individual de Munca, Fisei Postului s.a.m.d.

Consultati internetul, ca are tot ce am avut si eu nevoie :smile:
Eu nu ma bag in problema dumneavoastra mai mult, sunt simpatetic, dar am si eu problemele mele (3 procese pe rol spre exemplu), in special financiare, si daca rezolv probleme de acest gen gratuit, intentionez ori s-o fac in masa gratuit eradicand capitalismul, ori contra cost. Sunt constient de ce fel de efort e nevoie sa duci un astfel de dosar in instanta cu profesionalism. Dosarele mele au sute de pagini, si a trebuit sa dau in judecata si sa le fac plangere penala inclusiv avocatilor nesimtiti a partii adverse, pentru minciunile nerusinate cu care indraznesc sa apara in instanta, si instantei, care a recurs la fel si fel de tertipuri in favoarea paratei, crezand ca sunt vreun provincial prost, asa cum ma cred si paratii cu care sunt in litigii de munca. In final o sa ajung sa dau in judecata instanta cu care m-am judecat pentru calomnie...

In mare, pare simplu. O chemare in judecata are cateva parti.
Antetul, unde va dati datele personale, si pe cine chemati in judecata, mentionand si adresa de citare a partii adverse
O parte unde va cereti pretentiile
O parte "in fapt" unde descrieti cazul
O parte "in drept" unde descrieti legislatia care priveste pretentiile si cazul dumneavoastra
Solicitari de la instanta, cum ar fi sa se judece in lipsa dumneavoastra, sa se aprobe proba cu inscrisurile, interogatoriul, martori etc.

Succes

w0lfshad3

Re: Triplare volum de munca- tentativa de sinucidere esuata

Post by w0lfshad3 » 27 Nov 2012, 20:09

cum as reusi sa fiu mai puternic in sala de judecata?
Mi-am amintit de ceva. Uitasem fiindca sunt obisnuit sa lupt singur. Filosofia m-a facut puternic. Recrutez pentru cauza eliberarii din aceasta societate sociopata. Cauza este a ta, personala, nu cer decat sa devii puternic pentru a-ti castiga libertatea ta morala. Nu exista decat o cale optima pentru dreptate, iar eu vad de pe acum ce te asteapta. Este putin probabil ca vei reusi ceva daca nu te dedici, ca pentru orice lucru in viata dealtfel :smile:
Momentan tot ce poti sa faci e sa-mi urmezi exemplul. Ceea ce fac e gandit destul de temeinic. Urmeaza organizatii de tip sindical si un partid sa reprezinte interesele miscarii de eliberare de sub statul roman mafiot. Daca te-ai saturat sa faca altii ce vor din viata ta, elibereaza-te. N-ai ce pierde decat lanturile :wink:

Apropo, ~"justitia face rau raufacatorilor", e un basism care l-am auzit din gura judecatorului penal Virgil Moise de la Tribunalul Bucuresti, cu aproximatie, si de la sectia 9 de politie, sector 2, Bucuresti. Acesti bugetari mafioti apara infractorii si asta e filosofia lor. Nu-ti fura caciula singur. "Compania" nu e umana, e o grupare de interese LEGITIME, in spatele careia se gasesc oameni. Daca nu e o grupare de interese legitime, nu poate fi decat o grupare de interese criminale, si daca sunt si nepotisme implicate, vorbim de mafie in toate regula. Daca persoana juridica a companiei nu-si desfasoara interesele legitim pe teritoriul statului de drept Romania, merita sa fie pedepsita, si asta nu absolva de responsabilitate pe faptasi, angajatii acelei companii. Compania a asigurat mediul unde s-a produs infractiunea, si infractorii au cauzat-o, de aceea sunt responsabili diferit

andrei_otopeni

Re: Triplare volum de munca- tentativa de sinucidere esuata

Post by andrei_otopeni » 06 Aug 2016, 18:27

In unele locuri de munca se intampla lucruri destul de grave ,,,, de exemplu eu mi am dat demisia acum doua luni de la Neste Automotive din cauza sefului de atelier care se numeste Hanga Ionel si care ne hartuia verbal pe toti angajatii din subordinea sa , si asta mai bine de un an de zile pana cand eu nu am mai suportat amenintarile ,,,,, Colegii mei inca suporta ce s e intampla acolo si nu au curajul sa vb pt a nu si pierde serviciul ! Seful mai sus amintit , abuzand de functia pe care o are ne alinta in felul urmator ,, futu va in gura sa va fut de curve , daca nu faceti ce va spun eu , va iau libertatea ! ,,,, bulangiilor ,,,daca nu stati peste program sa munciti va dau afara pe toti si aduc eu alti oameni ,,,,Ajunsesem sa dam cate 20 de lei pt ca era ziua fiului lui de nastere ,ca sa ne lase in pace , dar asta nu s a intamplat ,,,, I si trimitea trepadusii si lingaii sa ne caute prin vestiar si prin lucrurile personale , dar nu ne spuneau niciodata ce cauta ,,,,,desi la 17:30 terminam programul de lucru , el venea si ne dadea de lucru la 17 :25 , spunand ca maine dimineata pleaca lucrarea si daca nu e gata ne da afara ca nu suntem competenti , astfel obligandu ne sa ramanem peste program , iar daca o faceam si terminam lucrarea la timp ii cauta nod in papura sa zica ca nu a iesit bine si o sa ne opreasca din salariu pt a face din nou ,,,,,,,Nu eram lasati sa vb nici intre noi asta sa inteleg ca era o masura ca sa nu punem la cale vre o evadare din puscaria comunista in care lucram ,,,,,etc etc etc ,,,,,Acesti oameni nu au Dumnezeu ! Dumnezeul lor sunt banii !!! Am anuntat directorul Ford ce se intampla acolo cand mi am dat demisia , dar acel om inca lucreaza acolo si abuzeaza in continuare de oameni dar acestora le e frica sa vorbeasca !!!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 48 guests