Divort international

Post Reply
Guest

Divort international

Post by Guest » 19 Sep 2012, 14:07

Fiica mea s-a casatorit in urma cu 3 ani in Germania, cu un cetatean de nationalitate rusa stabilit in Germania, casatorie din care nu au rezultat copii sau proprietati comune. Dupa 1 an ea s-a intors in Romania, separandu-se de sot.
A revenit in tara fara act de casatorie, avand doar o copie foto a livretului de familie (nu stiu exact daca exista separat si un certificat de casatorie sauacela e singurul act).
Mentionez ca in Romania nu a fost inregistrata casatoria. Ambii soti recunosc ca au gresit casatorindu-se. Lui i s-a solicitat sa divorteze, a promis ca va face demersuri pentru a se interesa despre formalitati, insa, nu a mai dat nici un raspuns.
Precizez ca fiica mea nu urmareste obtinerea unor foloase materiale (pensie sau altele) de pe urma acestei casatorii.
Va rugam sa ne spuneti daca exista posibilitatea ca aceasta casatorie sa fie anulata si care ar fi conditiile. Daca nu, ar putea sa faca demersuri in Romania si ce anume pentru a obtine un divortul, in conditiile in care nu are actul de casatorie original pentru a dovedi aceasta.
Mai exista inconvenientul ca va trebui sa preschimbe CI curand si va trebui sa-si declare starea civila, fara insa a o putea dovedi.
Astept raspunsul Dvs. cat mai curand posibil.

decalex

Re: Divort international

Post by decalex » 19 Sep 2012, 14:36

Pai inainte de a incepe procedura de divort trebuie sa transcrie actul de casatorie in Romania,

Guest

Re: Divort international

Post by Guest » 20 Sep 2012, 13:09

Precizez ca nu are decat o copie foto a actului de casatorie. Care sunt pasii pentru a obtine un duplicat? Cui trebuie sa ma adresez?
APoi se va face transcrierea si divortul se poate obtine in Romania?
Multumesc.

johei

Re: Divort international

Post by johei » 22 Sep 2012, 21:26

Trebuie sa se adreseze la starea civila de unde s-acasatorit si sa obtina un certificat de casatorie, pe care sa fie pusa apostila.
Apoi divortul in Romania merge... insa daca sotul nu se prezinta sau nu este reprezentat de un avocat o sa cam dureze. Sotul trebuie citat in Germania.

O alternativa mult mai simpla si mai rapida insa probabil mai scumpa, ar fi un divort direct in germania... daca sotul lcouieste inca acolo, ar putea fi mult mai rapid decat in Romania. Cu pic de noroc in 2-3 luni ati fi divortati... Acolo e suficienta copia certificatului de casatorie si o copie a actului de identitate!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests