Bun gasit stimati membrii.
De curand am dat de o belea foarte mare ,fara sa-mi dau seama.In anul 1998 bunica mea avea un teren de 1000mp pe care a construit o casa in suprafata de 80 mp.A obtinut autorizatie de construire cu un proiect de casa cu suprafata de 140mp.Pe teren casa are si in prezent suprafata de 80mp.Dupa obtinerea autorizatiei bunica mi-a donat teren in suprafata de 1000mp,si casa in suprafata de 80mp.La 6 luni dupa donatie bunica a decedat.In aceea perioada nici bunica nici eu nu stiam ca trebuie sa incheiem un proces verbal de receptie a lucrarilor la casa.Asa ca am aflat acum ca am autorizatia expirata.Am fost la primarie la urbanism si mi-au spus 2 variante:ori platesc amenda si dobanzile aferente sumei din 98 si pana in prezent cu refacerea proiectului ori reiau totul de la cap,adica certificat urbanism ,autorizatie constructie,avize,proiect etc.In concluzie trebuie sa o iau din nou de la cap.Casa si terenul sunt inregistrate la taxe si impozite din anul 2000 .Acolo am fost inregistrat cu teren 1000mp si casa in baza proiectului de executie care este de 140mp,desi casa este si in prezent de 80 mp. Asa ca va rog care stiti ce alte variante mai am pentru a rezolva problema. Casa reiaut totul de la cap necesita bani multi care in prezent nu am de unde sa fac rost.
Autorizatie de constructie expirata,variante de rezolvare
Re: Autorizatie de constructie expirata,variante de rezolvar
Mergi la un avocat si faci o actiune in constatare la judecatorie, si ceri pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de proprietate pentru constructie, prin care ceri sa se constate suprafata constructiei edificata pe teren.
Cu hotararea mergi la primarie sa te inregistreze, ca nu-ti mai trebuie proces-verbal de receptie, fiind "receptionata" de instanta.
Oricum sunt niste magari, ca peste tot, ca nu pot sa-ti dea amenda pentru constructia edificata de bunica, pentru faptul ca nu a respectat proiectul autorizat, si nu a construit pe 140 mp. Asa ca mananca alte cele, cel care a spus ca trebuie sa platesti amenda, si dobanzi (la ce !). Se uita si el sa vada, daca nu curge, poate pica.

Cu hotararea mergi la primarie sa te inregistreze, ca nu-ti mai trebuie proces-verbal de receptie, fiind "receptionata" de instanta.
Oricum sunt niste magari, ca peste tot, ca nu pot sa-ti dea amenda pentru constructia edificata de bunica, pentru faptul ca nu a respectat proiectul autorizat, si nu a construit pe 140 mp. Asa ca mananca alte cele, cel care a spus ca trebuie sa platesti amenda, si dobanzi (la ce !). Se uita si el sa vada, daca nu curge, poate pica.